Dagens ämne (postaday2011) – Dela med dig av något som får dig att skratta

Ett gott skratt lär förlänga livet … till och med om man är fet 🙂

Men ääär det här ett ”gott” skratt att dela med sig av?

Skatan får hoppas att ett ”uppgivet”  skratt har samma verkan …

En anna vag kan vara att de som valjer att inte varda sig sjalva for betala hogre skatt an de som gor det. Ar inte det senare rimligt med tanke pa att de senare utsatter det gemensamma systemet for mycket storre pafrestningar an en som ater och dricker normalt och som tranar regelbundet (fragetecken).

Fetman i kombination med en allt aldre befolkning gar inte att finansiera om framtidens svenskar vill ha dagens samhallsservice. Hur tycker du att vi skall gora (fragetecken) jag hittar det inte pa tangentbordet…. (skriver mannen som vill förtjäna ditt förtroende … Stefan Hanna)

Kan man göra annat än skratta åt eländet?

Nu försöker han backa också, Stefan Hanna… men … inte i det väsentliga, nämligen andemeningen.

Karl´n verkar ju inte ens ha förstått vad han sagt och satt på pränt.

Här är det får som bedöms … vägs och mäts …

Fast det var ett tag sen förstås.

1945 !!!

Läs även andra bloggares åsikter om ,

8 kommentarer

 1. Det finns ju flera människor som på allvar menar att vi måste införa en extra skatt på rökare med argumentet att ”rökare utsätter det gemensamma systemet för större påfrestningar än andra”, utan att några politiker eller media reagerar nämnvärt. Med detta i åtanke tycker jag att förslaget om en tjockis-skatt baserad på samma argument är rättfärdigat.

  1. Jag har aldrig hört det argumentet att rökare skall beskattas mer än andra. Däremot att ha hög skatt på cigaretter och tobak och förbjuda rökning på allmänna platser … och därmed försvåra för rökarna … Men det är en helt annan sak.
   Att höja skatten på godis och skräpmat, chips o s v … antingen på företagsledet och på de som tillverkar sådant … kanske förbjuda reklamen (såsom man förbjöd spritreklamen), hjälpa människor med information och förebyggande hälsovård etc etc … Deeet är OK … men en skatt på överviktiga eller rökare eller alkoholister eller … det kan ALDRIG vara OK.

 2. Jag blir lite dum i huvudet av att läsa det där.
  Tycker själv det är jobbigt att läsa alla bloggare som summerar ”Året som gott”! Året som gott, året som ont, det går som det gor.

  1. Det går som det går med det kommande året och har gått det som gått med det vi lämnar bakom oss … det har du alldeles rätt i. Men summeringar ger oftast en inte bara känslan av att bli bli ”lite dum i huvudet”. De stämmer till eftertanke … KAN stämma till eftertanke … som alla de gånger man stannar upp i livet och reflekterar över var man själv finns i det.

   Kram!

 3. Jag tänker på min mormor när jag läser detta. Hon var från en generation och en typ av liv där fetma var ett tecken på att det hade gått bra i livet. Man hade haft råd att äta sig fet, helt enkelt. Min mormor drog sig inte heller för att ge komplimanger för detta när hon, t ex träffade människor hon inte sett på länge: ”Och tjocka och feta har ni blivit också!” Sa hon hjärtligt. Vilket kunde bli ganska tokigt eftersom de flesta omkring henne levde i en generation där det var fint att hålla sig smal.

  1. Ja inställningen har sannerligen förändrats till fetma. Det är klart att det inte är braaa att vara fet … det vet de feta om själva. Det kan ju vara många saker som är orsak till dagens allt fetare människor, psykiska orsaker, att man inte vet bättre vad man skall stoppa i sig, alkoholism, fattigdom. Och så det enorma utbudet av skräpmat och godis … lättillgänglig snabbmat osv osv …

   Det är ett grymt och vidrigt feltänk att ovanpå detta beskatta de feta … istället för att hjälpa dem att äta rätt, leva hälsosammare. Beskatta chipsen och godiset … om något nu måste beskattas … istället.

   Kram!

 4. Det är ett skratt som fastnar i halsen och inte riktigt kommer ut…för samtidigt vill man nästan gråta över bristen på människokärlek från människor som helt ogenomtänkt skriver såna rader som Stefan Hanna satte på pränt.

  1. Han ber om ursäkt … ångrar sig den gode Stefan Hanna. För sent … vi vet alla vad han i grund och botten tycker och menar. Hur många ursäkter han än häver ur sig. Det är det värsta med det skrivna ordet. ”Lagt kort ligger”. Det är svårt att ångra sig och stryka över … ”Det är ditt fel att du är tjock så du får skylla dig själv”, är vad han menar och har skrivit i sin blogg …

   Visst sätter man skrattet i halsen …

   Kram!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.