Politisk klåfingrighet

Detta är bara inte klokt …

Redan igår läste Skatan om centerpartisten Stefan Hannas förslag hos moderata bloggare, som Mina Moderata Karameller och Tokmoderaten om Hannas förslag och vilja att beskatta överviktiga.

Idag läser Skatan också om det i SvD … Politiker vill beskatta överviktiga … Det är ett förslag som väcker rättmätig indignation.

Var skall det sluta?

– Det här tyder på två saker: kunskapsbrist och brist på empati. Ska man beskatta alla med anlag för någon livsstilssjukdom måste man rikta ögonen mot rökare, alkoholister och personer med cancer. Är det dem ska som ska attackeras nästa gång? säger Stefan Wallerek som dock inte är förvånad över centerpartistens uttalande.

(Stefan Wallerek är representatant för de överviktigas riksförbund)

Förbuds- , Skatte- och Storebror-ser-dig-samhället drar sakta men säkert åt snaran. Så fort ”man”sitter vid makten vill man styra och ställa över dig och mig och alla … falleralla …

Vilken grundideologi eller vilka värderingar ”man” än säger sig omfatta och ha  …

Ta och ha och utöva kontroll  blir den övergripande drivkraften.

Verkar det som.

Och det verkar inte finnas några gränser från ”överhetens” klåfingrighet.

Falleralla …

Är det så här samhället skall utvecklas och styras och ställas med … ja, då faller så småningom verkligen allt … idealen, frihetstanken, värderingarna … demokratin.

Vilken människorsyn vill man ”upphöja”? Vilket samhälle vill man ha?

Jösses!

Var skall det sluta.

En moderat … Joakim Larsson …  vill till exempel ha ett ”mönstersamhälle” i Stockholm där bara de rätta får ”komma in”, de som kan sortera sina sopor och rättar in sig i leden hur det skall vara. Och hur det skall vara dikteras från överheten förstås.

Vad skall komma härnäst?

Extraskatter för alla över 80, kanske … de belastar ju samhället mer än några andra … och om de då till råga på allt är tjocka …

Wow …

Eller förresten … den kostnaden kan man ju komma undan genom  att helt enkelt neka alla vård efter en viss ålder.

Men först …  tjockisarna …

Det finns inte ord …

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

16 reaktioner till “Politisk klåfingrighet

 1. Det är ju absolut inte klokt!
  De nämnde det här förslaget om tjockisskatt i Rapport i går kväll också. Hur är det tänkt – ska man fylla i längd och vikt när man deklarerar så att skatteverket kan göra en beräkning av hur mycket extra skatt man ska betala. Är det undra på att politikerföraktet ökar?

  Kram och ha en fin dag!

  1. Nej det är verkligen inte undra på att politikerföraktet ökar … men som tur är reagerar de flesta andra politiker ”med förakt” över den här centerpartistens förslag. Och alla jag har läst både i opposition politiskt och i samma läger (Alliansen alltå) är djupt kritiska.

   Kram!

 2. Jag ler igenkännande åt dina tankar, precis så var mina igår och är fortfarande -jag har inte ändrat mig.

  En tanke var i och med att vi redan straffbeskattar pensionärer kanske handlar om att de levt för länge, längre än den tid de räknas som arbetsföra, och ditt förslag att dra in vården vore ju det enklaste men det måste ju ske redan den dagen man väljer att börja ta ut sin pension.

  Jag applåderar ditt inlägg för jag hade inte kunnat skriva det bättre. =)

 3. Inte blir jag förvånad. Man säger att vi bor i ett fritt land. Det är bara på papperet och skitprat. Vi får väl för fasen inte göra någonting som inte någon annan bestämt. Tydligen får vi inte vara tjocka heller och så ska vi äta visst antal skivor bröd om dagen och gurkorna får inte vara krokiga och korna får inte ha ens en centimeter för lågt i tak. En galen värld där vi varje dag bryter mot något som någon tok har bestämt. Fy fasen säger jag.

  1. Verkligen pinsamt … Och killen sitter till på köpet som kommunalråd. Man undrar vad det är för ”folk” man röstar på egentligen. Men som tur är är ju majoriteten upprörda i alla fall. Fast det finns en och annan som tycker som han … och bara det är skrämmande.

   Kram!

 4. Det värsta är att jag liksom inte riktigt orkar bli arg. Det är så mycket dumt att jag inte ens orkar bli arg och då har det gått långt. Tänker man lite längre ger det en dålig smak av övermänniskosamhälle i hela munnen.

  1. Visst är det den känslan man får … Vad kommer bli nästa steg?
   Bara normalviktiga med ett BMI under 25 och som är över 1.69 cm långa vid vuxen ålder och har skonummer 39-44 kommer att få plats i The Brave New World … eller något liknande.
   Men det är så dumt som man inte kan annat än skratta … och hoppas på att man slipper sätta skrattet i halsen.

   Kram!

 5. Inte klokt. Dessutom läste jag i DN i morse att man vill avgiftbelägga skidspåren. De inkräktar på vår Allemansrätt . Så nu kan inte fattiga åka skidor och sporta längre, ska det vara så. Då blir det ännu fler överviktiga i vårt avlånga land. Och alla dessa skidspår går ju oftast på löparbanor. Ska man betala för att jogga till våren. Nej, det måste bli ett slut på alla dessa nya översittarfasoner tycker jag. Men det får man väl inte säga heller förstås. Kram

  1. Det var det värsta … nja … efter tjockisskatten då … jag hört på länge. Det blir som sagt var bara värre och värre.

   Vad skall man göööra annat än bli ”olydig” och skita i det man kan …

   Kram!

 6. Fördomar och okunskap kan man lätt förledas att tro ligger bakom Stefan Hannas uttalande. Det tror inte jag. Ren elakhet! Hur skulle skatten räknas ut? Tvångsvägning på Skatteverket under översyn av kontrollanter? Börjar likna Tyskland på 40-talet!
  Det blir allt vanligare med kränkningar av överviktiga människor. Även andra grupper av människor behandlas allt sämre p g a sitt utseende, sjukdom och handikapp. Tänk t ex på alla hånfulla och rent elaka skämt – om människor som t ex är överviktiga, kortvuxna eller mindre vackra – som vi överöses av dagligen i alla möjliga program på TV (även i familjeprogram och barnprogram!). Inte undra på att sådana här tomtar som Hanna och alla de som mobbar andra får fria tyglar när alla som motsätter sig detta kallas moraltanter.

  1. Ja tonen har onekligen blivit råare … och det mobbas hej vilt … Många av Robert Gustafssons skämt har jag aldrig uppskattat t ex … just för att de går ut på att göra narr av någon persons utseende eller sätt.

   Och det här är så … så lågt och ja, nästan skrämmande i sin enfald … man tror helt enkelt inte karl´n är riktigt klok.

 7. Jag skämtade ju om en liknande lag den 1 januari och döm om min förvåning när jag ser att en politiker helt seriöst tycker att tjocka ska extrabeskattas, dagen efter. När det gäller dessa lagar känns det som om jag vill uppmuntra till uppror…annars tycker jag om lagar som ser till att samhället fungerar.

  1. Klart att ett samhälle inte kan vara laglöst … men detta !!! Ett samhälle skall vara solidariskt, hjälpa varandra, stötta … Lägg hellre höga skatter på skräpmat och godis … låt det kosta … men att skattebelägga folk med övervikt är faktiskt nazistiska tankegångar …. ja, om ett samhälle med bara Übermenschen.

   Skrämmande.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.