Till Margiths minne

Margith var den som samlade målargruppen uppe i sin ateljé på Målargatan (passande namn, va !) … och lilla a en av konstnärerna i den grupp som har kommit att kallas Gruppen 4 tr upp.

Nu har lilla a tagit initiativet att samla dem ”komplett” och också visa Margiths målningar igen … som Göran ”Djupingen” Bength tillsammans med konstnärerna valt ut och som han också har samlade hos sig i sitt nätgalleri …

Vii kan vi få se akvarell- och akryl-målningar av den kompletta Gruppen 4 tr upp visas måndagen den 4 april på Hotell Gustaf Wasa i Borlänge.

Gissa vem som kommer att vara där …

Skatan förstås … och Mannen …

… och det skall bli sååå roligt att se Margiths målningar igen …

Och minnas …

13 reaktioner till “Till Margiths minne

  1. Jo-o du … och det kommer också att bli väldigt roligt att säkert stöta på vänner som jag inte träffat på mycket länge …

   Kram!

  1. Nej … och med fulladdat batteri också … Det tog nämligen slut när jag firade Karl Axels födelsedag i måndags 😦

   Jag är inte så ordentlig … kan man lugnt påstå.

   Kram!

 1. Välkommen tillbaka kära vän.
  Så roligt att se Margits bilder och dom är verkligen fina. Tänk ändå att det finns något kvar efter en som föder tankar. Margit finns alltid kvar till viss del för sina tavlor. Jag tycker att det är en trösterik tanke. Stanna framför hennes tavlor och stå alldeles stilla och känn efter så kommer något att ske.

 2. Tack till dig och Djupingen för att vi som inte kan vara med på utställningen fick se Margiths målningar! De känns så levande på något vis, finns en intensitet i dem även i de stillsamma motiven som… ja, jag KAN ju ingenting, men jag tyckte om dem.

 3. Hej !
  Du har gjort om.
  Vilken fin liten målning, tyckte det såg ut som ett foto först.Var inne på Strandgalleriet nere vid Maren och ville ha råd hur man rengör oljemålningar och deras ramar.YES .i lite ljummet vatten.Undrar om det bi´ter på inrökt-nikotinfärgad konst.
  Knappast lacknafta i alla fall.

  kram Mi

  1. Jag gör alltid om 🙂 …

   … och Margiths tavla är verlkigen fin.

   Jag visste inte heller hur man skulle rengöra oljemålningar men det var ju ett bra tips. Hoppas det biter också … på de där inrökta tavlorna du nämnde 🙂

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.