Sjutåget gick som sig bör klockan sju

… eller närmare bestämt 7.15 … och Skatan var med ombord.

Plats var reserverad förstås eftersom Skatan bara inte kaaan stå eller tränga sig fram och armbåga sig in till de oreserverade platserna.

Denna tidiga morgon hade Skatan reserverat plats numero 28 Gång  Plats med bord … för att kunna bre ut sig med tidningar och böcker och också kunna sträcka på benen …

Det var bara det att plats nummer 28 visserligen var en gångplats men inte vid något bord. Skatan satte sig i stället på plats nummer 32  Gång  Plats med bord … och hade redan förhöjd puls 😦

Konduktören förstod lika lite som Skatan hur Datorn  hade kunnat slumpa fram den platsen som ju inte fanns eller stämde.

07.27 ringde det i Skatans mobil.

Hon hann naturligtvis inte rafsa fram mobilen innan det var för sent att svara men såg att det var ett Dolt nummer … hmm … dottern kanske? Skatan tänkte just ringa tillbaka och då kom meddelandet. Det var Lisa, sköterskan hos läkaren som Skatan var på väg till. Doktorn satt fast i någon storm !!! och kunde inte vara på plats på sin mottagning denna dag …

Tja … och där satt hon på sjutåget till Stockholm … och kunde inte direkt hoppa av 😦

– OK, då, tänkte Skatan. Jag får ta en heldag i Stockholm utan massa MÅSTEN för en gångs skull.

Inget ont som inte har något gott med sig.

Och visst fick hon en härlig dag … även om hon raskt skaffade fram  lite mer MÅSTEN än hon tänkt sig.

Det gäller ju att passa på … 🙂

Skatan kom på att hon skulle vaccinera sig mot TBE och fästingarna men när hon väl var där vid vaccinationscentralen öppnade de inte förrän klockan 10 så hon satte sig på ett café och intog en kaffe latte och macka medan hon läste sin medhavda bok … hon satt där i solen och hade det skönt och kom på att hon kanske skulle kunna få en akuttid hos sin förre ”healer” Thomas … och ringde upp honom.

– Visst, kom klockan 10.30 …

Sista slurken latte och så iväg genom ett vår-klätt Humlegården via Östermalmstorg med sin torghandel och hela långa Storgatan fram …

Det var tur att hon hade bra skor för hon gick och gick och gick … denna hennes ”lediga” dag i Stockholm.

Efter att ha blivit ”helad” … promenerade hon tillbaka och blev vaccinerad och sedan vidare genom tunneln från David Bagares gata till Sveavägen och … som hon trodde … Kreatima … för att köpa papper och färg. De hade flyttat till Kungsgatan 58 så då promenerade hon dit  och sen tog hon tunnelbanan till Söder och pappa som blev glatt överraskad.

Skatan brukar bara ”dyka upp” utan förvarning för han brukar ju aldrig vara ”långt” borta … men den här gången hade hon tur. Hon kom trekvart innan han skulle iväg med färdtjänsten till Hörcentralen där Syster Yster skulle möta upp.

Tunnelbanan tillbaka till ”stan” och en sen lunch … med vitt mousserande vin …där försvann förutsättningarna för hennes ”nya” liv efter påsk 🙂 … men åh så gott …

Skatan satt i alla fall i ensamt majestät och i lugn och ro och läste lite i sin bok mellan tuggorna. Men mest tittade hon på ”folk”.

Det finns en hel del kan man lugnt påstå … och alla är vi sååå olika … och ändå så lika.

Trots sittplatsreservationen på tåget hem hade Skatan inga större förväntningar  … och mycket riktigt … Plats nummer 77 Gång  Plats med bord … hade inget bord. Jo … var man riktigt nogräknad kan man väl säga att det futtiga lilla bordet alldeles vid fönstret skulle vara Skatans också men det var ju redan belamrat med fönsterplatsernas tidningar och böcker och kaffe och …

Hon kunde i alla fall sträcka rejält på benen …

14 reaktioner till “Sjutåget gick som sig bör klockan sju

 1. Varför blir jag inte förvånad när det gäller tågresor? Märkligt att det ska vara så svårt…

  Men du kom dit och hem hyfsat i alla fall om det nu kan vara en liten, liten tröst.

  Kram

  1. Visst! Numera försöker jag ta det mesta med en klackspark … och en extradag i Stockholm när jag hann med så mycket var inte heller så dumt att få.

   Jag håller tummarna för att ditt ”beslut” idag blir bra och att det någon gång kan bli lite lugn och ro på din arbetsplats. Ni verkar ha det lite rörigt minst sagt …

   Kram!

 2. Du fick en bra dag i Stockholm verkar det som, även om det där läkarbesöket inte blev av. Vaccinering mot TBE vore kanske en idé, mina ”gossar” släpar in fästingar dagligen nu.

  Kram och ha en fin onsdag!

  1. Jovisst blev det en bra dag där i Stockholm … måste bara få skriva hur det nästan ALDRIG fungerar helt som det skall med SJ …

   Kram!

 3. Det här var roligt att läsa, hur du gjorde din dag till en bra dag trots stt läkarbesöket inte blev av. Så bra det kan bli om man har fantasi och använder sin hjärna på rätt sätt, i stället för att fastna i besvikelsen över att det man tänkt göra från början inte blev av.

 4. Din pappa blev glad att du kom och du fick en ledig dag med mycket motion och tåget gick i tid i alla fall så du får väl vara nöjd även utan bord. Det tar väl inte så lång tid att åka hem eller????

  1. Nej jag är helnöjd med min dag… och det tar bara en timme att åka… men man blir lite förvånad bara att det alltid är n å g o t som inte fungerar när det gäller SJ.

   Kram!

  1. Furubodastranden där vi satt och grillade och där StinaFina och jag gör våra Morgonrundor när vi är i Skåne …

   Härlig va?

   Kram!

 5. Så himla dåligt att det inte var bord när det var de som stod på biljetten.
  Arg kan man bli för mer men det är ju sjukt irriterande.

  Bra att du fick lite grejer gjort ändå när de visade sig att du inte skulle få göra det du kom för att göra. Fick du annat gjort och det är ju bra.
  Kram på dig!

  1. … fast ingenting förvånar längre när det gäller SJ … nu blir det nästan som en följetong av klagomål när man måste resa med tåget … *fniss* Bara jag slipper stå är allt … nästan … OK!

   En kram i retur !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.