(S)plittring

Stackars Juholt och stackars sossar …som  inte vet hur de skall vända och vrida  på (s)amma mynt.

Den ene sidan företräds av  S-bloggaren, Bengt Silfverstrand,  som skyller på illvilliga högerjournalister och sådana som vill åt Håkan Juholt som i alla fall betalat tillbaka …

Han erkände utan omsvep sitt misstag och reglerar skulden, Punkt Slut!

medan andra, Johanna Graf, Jonas Morian, Sandro Wennberg, Johan Westerholm och Alexandra Einerstam, stolta socialdemokrater,  undrar hur Håkan Juholt tänkte när han överhuvudtaget sökte och tog emot det här bostadsbidraget.

Idag på Brännpunkt i SvD skräder de inte orden.

Frågan är inte om Håkan Juholt kände till reglerna, utan hur han tänkte när han lät riksdagen betala hela hyran. Att sedan skylla på att någon är ”ute efter honom” är bara oseriöst. Vår ledare ska bekämpa korruption, inte förknippas med det, skriver Johanna Graf, oppositionsråd i Solna, och fyra andra socialdemokrater.

Och nu är det inte bara  illvilliga högerjournalister och åklagaren som är ute efter honom utan också Skattemyndigheten …*

– Vi får pröva det här ärendet på nytt, säger Björne Sjökvist, skattedirektör på Skatteverket.

 

* Vid läsning av artikeln om Juholts deklarationer i Afonbladet slog det mig: – Kan man få avdrag på något som man får bidrag till? Dubbelt bidrag, dubbelt avdrag?


16 kommentarer

 1. Nej vi lider inte av vuxen AdHD Att säga så är att göra det enkelt ungefär som Håkan gör. Jag berördes av dina ord. Känns som om du sätter fingret mitt i prick. Så där som om man inte kommer undan. Alla lever vi ett liv. Liven ser olika ut och med det formas människan. Vi kan formas om och vi gör det delvis i kontakter med andra människor, det vi ser och det vi läser. Själva plommonkärnan finns där vare sig vi vill eller inte. Vi kan bara lära oss att vissa saker går inte att göra ogjorda. Vi kan lindra och vi kan låtsas men aldrig helt reparera
  Kram

  1. Vi är unika allihopa … vi är människor helt enkelt som inte är stöpta i samma form hur gärna vi än skulle vilja. Med fel och brister, javisst. Men underbart unika och älskansvärda. För det mesta.

   Kram!

 2. Det som stör mig är att Juholt fått frågan om han skulle ha bidrag för hela delen, om han inte var sambo eller så… Då borde han ha tagit sig en funderare. Satt sig in i gällande regler…

  Kram

  1. Jo man tycker ju faktiskt det …

   Men nu går verkligen drevet och det är nästan så jag tycker lite synd om honom. Men men … han borde sannerligen ha vetat bättre än att inte vara noggrann.

   Kram!

 3. Jag har inte det minsta förtroende för politiker så jag är inte ett dugg förvånad. Tycker nog att har man ett sånt jobb kan man faaan i det betala själv och inte låta skattebetalarna stå för en massa. Tobleroneaffären var ju en baggis jämfört med detta men det är klart, det här är ju en karl och då verkar man få acceptera mycket mer bluff och fiffel och båg. Hua säger jag bara.

 4. Han säger sig inte veta om att det har gjorde var fel. Om han har ändrat sin historia sedan dess har jag ingen aning om. Om han betalar tillbaks är väl allt frid och fröjd igen. Så får andra göra när de erhållit för mycket bidrag.
  Kram

  1. Nej så för inte andra göra om de fått för mycket bidrag. De blir åtalade och dömda … i värsta fall till fängelse. Det är ju det som är det värsta. Men skit samma … man är innerligt trött på politikernas mygel och båg.

   Kram!

 5. Håkan Juholts ställning är ohållbar. Hans hantering av bostadsersättning har klippt vingarna av Socialdemokraterna. Han kan aldrig mer prata rättvisa, girighet, eller att komma tillrätta med bidragsfusk utan att hans regelvidriga bostadsbidrag promenerar in som en rosa elefant i rummet.
  BORT MED HONOM. Jag är så trött på politiker som försöker

  Den 11/10 sa Juholts assistent att Håkan Juholt fått reglerna förklarade för sig i somras – men ändå förnyat sin ansökanom att få ersättning för hela hyran!

  Margareta

  1. Ja nu verkar det kanske inte så bra längre även om ”leden” sluts bland socialdemokraterna. I och för sig har jag inte lyssnat på partiledardebatten idag. Annars får de väl ta tillbaka Göran Persson 🙂

   Kram!

 6. Jag tycker han är en börda för Socialdemokraterna…och det är synd för ett så gammalt anrikt parti att de inte haft en trovärdig ledare på länge.

  1. Ja, det är verkligen synd. Och landet behöver ju en stark opposition för att överhuvudtaget vara ”demokratiskt” …

   Kram!

 7. Man blir trött så man känner sig som ett extra urvridet russin till följd av den här affären…

  Verkligen något som det politiska (och främst det socialdemokratiska) Sverige alls icke behöver…

  Hur kork… nix, orkar inte ens bli nipprigt sur som brukligt!

  Allt gott!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.