Äckligt, frånstötande, sanslöst

Skatan har inte ord för vad hon tycker om dagens förstasidesnyhet på SvD papperstidning.

Våning till vd:n för 22,5 miljoner

Storbanken Nordea har betalat 22,5 miljoner kronor för en lägenhet där vd Christian Clausen ska bo. Våningen ska nu rustas upp för mångmiljonbelopp. Bostadsköpet sker samtidigt som Nordea minskar antalet anställda med 2 000 personer.

Den aktuella lägenheten ligger på Narvavägen i stadsdelen Östermalm i Stockholm och är på sammanlagt 256 kvadratmeter fördelade på sex rum. Våningen inrymmer enligt bostadsannonsen bland annat ”ett stort vardagsrum med vackert dekorerad kakelugn och fantastiskt burspråk” samt ”unik cirkelformad hall med välvt tak och fiskbensparkett.” Fastigheten inrymmer i dag flera ambassader.

Inte bara det privata näringslivet och finansmarknaden roffar åt sig …

De politiska partierna gör allt för att roffa åt sig och skor sig … gapet till ”vanligt folk” gapar allt vidare. ..rent ekonomiskt alltså men …. och om inte annat … så försöker man roffa åt sig väljare.

Inte genom att framhäva sina värderingar och sin ideologi …  Nej, numera  pejlar man läget för att se vilken politik man skall föra.

Vart tog då ideologierna vägen?Värderingarna?

Och det är inte bara Alliansen. Miljöpartiet gör sitt bästa också  för att fånga in så många fiskar i sitt nät som möjligt.

– Fy för den lede, säger Skatan som tappat all tro … och t o m räknar sig till de desillusionerades skara.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

En bloggare, en klok man från Västkusten, Anders Nilsson, socialdemokrat, har också bloggat om det här … på sätt och vis …

Men bakom denna fars döljer sig en helt annan och djupare dimension. Var går frontlinjen mellan regering och opposition? Där Miljöpartiet ständigt försöker formulera det nya, det tillväxtbefriade samhället och Vänsterpartiet kommenderar höger-vänster om marsch tillbaka till ett samhälle och ett system som så grundläggande har visat sig misslyckas både med demokrati och välfärd, i denna opposition, var står socialdemokraterna?

11 reaktioner till “Äckligt, frånstötande, sanslöst

 1. Håller med dig fullständigt i din analys av samhälle och dagens politiker. Politikerna gör allt för att sno väljare från varandra och sko sig själva, någon ideologi finns inte. Allt är ett spel om att skaffa sig makt, eller behålla makten under det att de lyfter skyhöga löner medan åldringarna får sova på golvet och äta dålig mat.
  Jag har ingen tro att tappa, och det kanske är lika bra det, då slipper man bli besviken.
  Jättebra inlägg!

 2. Och här på Gotland går debattens vågor höga sedan det framkommit att samtidigt som länsstyrelsen på Gotland sliter med en ekonomi i kris, reste högste chefen – landshövding Cecilia Schelin Seidegård – på PR-vecka till New York.

  Kostnad: 20 500 kronor.

  Länsstyrelsen krisar och har tvingats dra in på personalförmåner som fruktkorgar t ex

  Bagateller kanske, men inte blir tankarna om politiker och deras handlade speciellt mycket bättre.

  Kram

 3. Pengar och makt är det enda som gäller. Man orkar inte ens bli besviken längre för man ser hur det är samtidigt hur man ser hur gamla, barn och arbetslösa och sjuka får det sämre och sämre.

 4. Fru Skata, först en ursäkt för mitt påhopp inne hos mig!

  Sen vill jag bara säga det att jag saknar inte ord som du för denna Nordeavåning; För jävligt!! Pang på rödbetan bara.

 5. Ja du för var dag som går så tappar man mer och mer tron på det som byggts upp i landet. Finns det överhuvudtaget någon gräns för vad som är lämpligt eller ej lämpligt numer? Min 22-åring säger att hans tro på framtida Sverige är lika med noll. Så sorgligt, men han läser tidningarna varje dag så inte är det jag som fått honom att känna så här utan det är den verklighet han ska leva i.
  Snart dags att säga upp sin tidning och inte slå på Tv apparaten.
  Skulle vara skönt att leva en eller flera dagar utan att hamna i smutsiga byk.

  Nu fick du igång mig. Blev så arg när jag läste. Inte på dig men andra
  Kram

 6. Men visst mår man illa…riktigt illla! Inte nog med våningen på östermalm, han får 100 miljoner i pension vid fyllda 60 oavsett om han har ett nytt jobb eller ej! Samtidigt sparkar man personal….
  Snart ids jag inte ens bry mig men nog skulle det sitta fint att bojkotta de företag/personer som anlitar Nordea, om nu det hjälper.
  får väl ännu fler av personalen sparken….
  Nattiskram, Agneta

 7. Vänner!

  I all hast en svarskommentar. Vi är överens. Vi mår alla illa av den här utvecklingen … girigheten och maktgalenskapen. Inget mothugg. Samstämmigt 🙂

  Annamis! Du förstod att jag skoja lite bara … väl?

  Kram på er alla!

 8. Jadå. Såklart jag gjorde. Jag gillar ironin så inga problem. Du förstod väl i mitt svar att jag också bara skoja?!

  1. Visst … såklart … 🙂 Men ibland kan det vara svårt att få fram just ironi i skriven text tycker jag. …

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.