PLMD

Inte nog med att Skatans RLS-ben  kryper och stör henne när hon skall till att somna.

Nu hoppar benen högt … ja, hela kroppen rister som om hon fått upprepade stötar och det är dj-ligt obehagligt kan hon intyga   …

Skatan vaknade med ett ryck  redan efter knappt fyra timmars sömn av PLMD … (dessa bokstavskombinationer ! ) … Periodic Limb Movement Disorder.

Är det inte det ena så är det det andra …

Det är aldrig någon  mening att ligga kvar där i sängen för Skatan … ligga kvar där och vända och vrida på sig.

Nej, upp och hoppa, ta en Sifrol till och invänta dess verkan. Kanske kanske kan hon få lite mer sömn innan Morgonrundan med StinaFina pockar på …

Sifrolen och ”Farbror Stark ” och Allan Edwalls lugna stämma kan kanske få henne att komma till ro innan det är dags att vakna på riktigt …

Om inte … får hon väl sjunga Trollmors visa  för sig själv. Som hon gjorde för Alice hundrasjuttioåtta gånger  … Det borde göra susen … om inte …

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Läs även andra bloggares åsikter om ,

4 reaktioner till “PLMD

 1. Godmorgon Eva !

  Jag vaknade alldeles för tidigt i morse. Mot jag brukar. Men jag satt för mycket i går.Så kroppen blev inte uttröttad tillräckligt.

  Måste vara jobbigt med RLS och PLMD. Jag besvärades av muskelkramper och sendrag varje natt.Men har sedan minst ett år nu, en havrekudde vid fötterna och en under knänvecken. Sedan äter jag sedan flera år kalktabletter m.D-vitamin o.magnesium. Så nu är det väldigt sällan jag får det.Förr tog jag Friggs Kalcium m.D3. Och nu sist köpte jag på Apoteket VitaKalk. Det finns andra alternativ. Jag tog den som påminde om den jag åt innan.Men Maxi slutade föra den.Och jag har ingen större lust att behöva gå till CoopForum för en burk Kalktabletter.De har tagit bort tre avdelningar som jag fann intressant. Textil,Media och Badkarsattrialjer.

  Kalktabletter är även bra mor benskörheten som vi kvinnor drabbas av.
  Du kan ju alltid pröva.Rosenrot,Ginseng ska ju vara bra också.Ska nog ge mig på det med. Har fått tillbaka Ischias i mitt högra ben, som jag hade när jag jobbade.Och fick sitta i kalla bussar. Men det har jag ju inte behövt och inte gör, kalla snöbärsbuskar vid utfodring av katter eller vad det nu beror på.Vet ej.

  Hoppas Du får ordning på Dina krämpor, kattaskinn ska vara bra också. Fråga kloke Conny, han kanske har något råd att ge.

  Kram och må så gott. Klappa StinaFina.
  Mi

 2. Jag har provat det mesta och äter kalktabletter och magnesium i kombination men kan i alla fall inte vara utan mina Sifrol … som jag antagligen måste ”trappa upp” för oftare och oftare vaknar jag numera och måste ta en tablett till. Men det är så tröttsamt … så jag orkar knappast prata om det. Och ändå skriver jag gång på gång i bloggen om mina besvär. Jag blir liksom ”fixerad”.

  En sak är i alla fall säker … man blir äldre och tyvärr inte yngre … för var dag som går.

  Kram!

 3. Hej på dig lilla Skatan!
  Om det nu kan vara till någon tröst så har jag sak samma sedan åratal tillbaka…! Glad blev jag såklart över att jag inte är ensam 😉
  ”Rister” är ett för sällt ord för mig…spasmer som gör att en stöt går genom hjärnan och så rycker hela jag till som en sprattelgubbe. Känns som en änkestöt 😦
  Inträder ofta när jag ska vila för då slappnar kroppen av och det är då eländet börjar. Har jag varit spänd och orolig för något så är varenda nerv ( synapsenra i hjärnan)i hela kroppen spänd som en fjäder. Det är som att dra ut ett gummiband till bristningsgränsen och sedan släppa i väg det…och visst skuttar det omkring och försvinner någonstans låååångt bort 😉 Precis som våra kroppar gör!
  Inte konstigt alls att du fått detta nu då det varit barnafödande och spänningar i kroppen till max och nu när det är över börjar kroppen gå ner i varv och slappna av och då kan man ligga på sängen och får ”elektriska stötar” så att hela kroppen hoppar till och benen lyfter högt….usch.
  Fick en sådan när jag satt på en stol och rasade ner på golvet…mindre kul. Nej då, ingen epilepsi, har kollat 😉

  Kalkpiller mot benskörhet ska man ta med varsamhet och ofta kolla kalvärdet i blodet samt njurarna. Jag fick 2 njurstenar av Calcium D så läkaren sa åt mig att sluta per omgående. Så kanske det är benskörheen som ger mina djävulska smärtor i hela kroppen…vem vet?

  Krya på dig och kör lite avslappningsövningar varje dag. Tips finns på min hemsida under rubriken ”Antistresstips”. Lätt och bekvämt och ger resultat. Länk dit finns på min hemsidas index….!

  http://www.agnetas.name/agneta10/stress.htm

  Sänk kraven på dig själv och säg NEJ när orken eller viljan saknas. Du duger och är bra som du är! En go tjej 🙂

  ”Sluta tåla mer än du orkar”

  Kram och lycka till!
  /Agneta

 4. Tack för dina fina beskrivning av hur det är … för preciiis så känns det. Och du har nog rätt i att besvären blir värre efter ”stress” även om det har varit positiv stress för mig. Och tack också för länken till dina antistresstips.

  Jag kollas mycket noga genom prover och kombinerar mina tillskott på ”rätt” sätt under läkaröverseende. 🙂 … så jag tror att jag inte tar för mycket av det ena eller det andra.

  Ännu en gång … tack för din omtanke.

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.