Idag, den 23 januari …

är det första dagen på det nya kinesiska året … och vi lämnar Kaninens år och går in i Drakens.

Draken

Det är också Margiths födelsedag fast hon är född i Råttans tecken i den kinesiska astrologin …

Den kinesiska mytologin betecknar Råttor som kvicktänkta, sociala, känslomässigt intelligenta och ytterligt sällskapliga. En stor passion hos Råttor är att alltid få veta varför, när och på vilket vis allting fungerar.

och om den saken har Skatan en anekdot som  Skatan får berätta om en annan gång … 🙂

Idag skulle Margith  ha blivit 63 år om hon levat.

För Skatan … som förresten är född i Hundens tecken* …  är hon fortfarande levande.  Varje kväll när det drar igång på Oodies tänker förstås Skatan på henne, saknar hennes fysiska närvaro men pratar med henne likafullt.

Inombords.

Nej, nu trilskas Skatans dator igen … när kommer den lägga av för gott … det är frågan. .

Så slut får idag. Tack för idag.

* Hundar är också mycket otåliga, och detta kan leda till att de ger sig ut på långa vandringar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

15 reaktioner till “Idag, den 23 januari …

  1. Tack du fina Znogge! Det hade jag och mycket p g a att Karin nu ar sa mycket battre och t o m blir hemskriven med sin ”kontrollerade” lunginflammation. Och att man spelade sa mycket bra musik pa Oodies sa jag drunknade i sentimentalitet och kanslor och att en stor sten har lyfts fran mitt hjarta … Bra inledning alltsa pa det kinesiska nya aret! Kram!

 1. Jag är också född i Råttans tecken. Hoppas att allt är bra med er och att du känner dig lite lugnare för dottern. Här är det grått och trist

  1. Anita! Det kunde jag nastan tro Anita att du var fodd i Rattans ar … nar man laser om hur rattorna ar. 🙂 Finare manniskor far man leta efter … Nu har dottern repat sig fran en fruktansvard kris (har vi fatt veta i efterhand … hon holl faktiskt pa att do) och ar hemma hos de sina men under kontrollerade former. I morse kom en stortskur … det var som om himlen oppnade sig … men sen har det varit fint.
   Kram!

  1. Ja apans tecken ar ett fint tecken tycker jag nar man laser om det. Sjalv tycker jag att Vattumannen … som jag ar fodd i … stammer battre an det som star om Hundens tecken.

   Kram!

 2. Jag är född i drakets tecken.
  1988!
  Och om det typiska kännetecknen stämmer in det vettikatten!
  Kram

  1. Lyckans ost! Det ska vara det ”basta” tecknet att fodas i sa nu har det rullats runt i sanghalmen for att barnen ska hinna fodas just detta ar, i Drakens tecken.

   Kram!

 3. Här kommer en hälsning från Stina-Fina. Idag har jag bultat ett vildsvin men Draken som jag är hos sa att det var ett Gosedjur Hmmmm!!!!!!!!!!!!! Rårttan och Draken hälsar.

 4. AAAAH heeej! Tack for halsningen fran StinaFina. Vi har inte glomt bort er och tanker pa StinaFina varje dag men mycket har kranglat ska du veta … med oro for Karin, aldsta dottern som varit valdigt valdigt sjuk, med datorn, med telefoner … och sa vet vi att hon har det saaa bra hos er sa battre kan hon inte ha det.Kram och halsa Draken … Mannen halsar ocksa forstas och ge StinaFIna en extra gosig kram …

 5. Själv är jag orm och föreslås ”ligga lågt” under drakåret … för att slippa mer dramatik än jag mäktar med. But this too shall pass…
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.