Skuggregering, Prinsessfödsel och Ranelid

… har väl varit toppnyheterna de senaste veckorna … i omvänd ordning.

Ranelid har nog varit  mest ”på tapeten” . Till och med före tronarvingetilldragelsen.

Kanske inte igår förstås. Då fick han stå tillbaka i pressen. Men … det är så det fungerar. Ge folket vad folket vill ha. Och allt för att få sälja mer, mera, mest.

Melodifestivalen och Ranelid står alltså högre i kurs än Löfvens skuggregering som bådar … hm … ja, både gott och inte så gott. (Inte så gott t ex  var att  gamla avdankade föredettingen  Ibrahim Baylan fick göra come-back)

Gott att han värvat skattedirektören Margareta Andersson som Skatan fick ett mycket bra intryck av . Hon sa vad som kanske är en allmän åsikt idag i båda blocken

Jag tycker att regeringen gör rätt i att betona arbetslinjen. Men det räcker inte med skattesänkningar för att skapa jobb och växande företag.

Nej, det räcker inte.

Och nu får Anders Borg en värdig motståndare.  Fast det blir förstås  en Fredrik Olovsson som får ta sig an debatterna med Anders Borg i riksdagen eftersom Margareta Andersson inte är riksdagsledamot liksom  inte heller hennes partiledare Stefan Löfden som får Mikael Damberg som ersättare där … det blir  alltså Damberg som får brottas med Reinfeldt i partiledardebatterna.

Oj … nu slank hon allt i diket, den goda Skatan. Hon skulle ju snacka om Ranelid var det tänkt från början . 🙂 . Som om det inte snackats tillräckligt. 🙂

Skatan måste erkänna att när Ranelid och … vad heter hon nu, hans medsångare … hm … där ser ni… allt fokus på Ranelid.

Skatan måste erkänna att när dom framförde sitt bidrag Mirakel … gammal skåpmat ( i princip det anförande Ranelid höll på kryssningen som Skatan var med på … ) …och den gick till finalen direkt … ja, då tyckte t o m Skatan att Melodifestivalen urartat (Ranelid, bliv vid din läst, var vad hon tänkte lite inskränkt). Men smaken är som baken delad och för att inte Skatan tycker att låten var något att hänga i majstången så … visst. Och så läste Skatan  Harry Amsters krönika i dagens Svenska Dagbladet och fick sig en tankeställare.

Björn Ranelid är inte problemet

Läs den … hörni … och få er en tankeställare.

Vilken mobbing …

Vad är det med folk egentligen? Björn Ranelid är med i Melodifestivalen och begår tydligen ett majestätsbrott. Mobbarinstinkten tar snabbt över och ord som skam, skämt och ”brun utan sol” fladdrar förbi. Folk vräker ur sig omdömen som ”en läppfladdrande uppblåst och ofrivilligt komisk solariebränd kvinna till karl”.

/ —  /Värst är Jan Guillou som sagt att Ranelid ”gör sig till en driftkucku”. Själv medverkade Guillou i Melodifestivalen 1986 tillsammans med Git Persson. Han föreställde en vampyr.

Och vad vill nu Skatan komma fram till med det hääär. Jo, precis samma slutsats som Harry Amster i sin krönika. I Sverige får vi inte ”sticka ut” … inte ”vara någon” innan

…   det börjar koka i folk. Det föraktas, det hatas, det slår slint.

och man dras med.

Skatan drogs med … även om hon inte mobbade själv

Hon  blev paff … det måste hon erkänna … att Mirakel gick vidare direkt till finalen på Globen … det blev hon.

Paff.

Och var beredd  att tro att man röstade fram Ranelid och … vad hon nu heter … till final för att ha ”lite kul”, driva med Melodifestivalen. Innan hon läste Turez ´ blogg och fick sig en tankeställare till. Vad håller man på med … vad håller Skatan på med. Man kan ju faktiskt röstat på Mirakelför att man TYCKTE att den var bäst!

Häng honom, hörs kören i bakgrunden. Så vad är det han har gjort? Men är det inte människor som folk retar sig på som står för nytänkandet?

Skatan drogs med för att hon inte gillade ”låten”. Och skäms för sina tankar. Men det är inte Björn Ranelid som är problemet. Det är bidragen i sig …

Problemet med Melodifestivalen är fortfarande att tävlingsgeneralen Christer Björkman har en fäbless för att lansera totalt okända artister som sjunger låtar som inte fastnar. Där ligger det musikaliska problemet. Inte i att ett par av de 32 bidragen är underhållande.

Skatan har fått en bra lektion hur man kan dras med … i en mobb … även om hon inte själv var aktiv mobbare … så har  …

Skatan fått sig en riktig tankeställare.

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/Bj%F6rn+Ranelid&#8221; rel=”tag”>Björn Ranelid</a>

14 reaktioner till “Skuggregering, Prinsessfödsel och Ranelid

 1. Ja du, det är så lätt att dras med, men oerhört bra när man tänker till själv och surfar ifrån lavinen. Bra! Kram!

 2. Visst är det lätt att låta sig dras med och Ranelid väcker starka känslor, det är tydligt, så någon betydelse har han allt.

  Udda låtar platsar alltid, se på Torsten Flink, som ju också gick direkt till finalen i Globen. ”Svenska folket” vill inte ha alla de där slätstrukna melodierna som inte går att skilja från varandra.

  Ranelid får vi förresten njuta av mera i framtiden, han ska ju ha ett serie i TV där ha ska lära oss, och en gymnasieklass på Franska skolan, svensk grammatik.

  Kram och trevlig fredag!

  1. Den serien på TV ska jag försöka följa. Den kommer nog att bli mycket underhållande för svenska kan han ju … och prata medryckande kan han ju också … om han bara inte talade så fort så man hann med i svängarna.

   🙂

   Kram!

 3. Klokt sagt och tänkt! Drevet går verkligen när det gäller Ranelid. Det gäller att skilja på sak och person…

  Kram

 4. Just nu är vi inne i ett stim av händelser där vi tycker till på både rumsrena och icke rumsrena sätt. Det jag slås av är hur blir en nyhet värd att diskutera. varje dag händer stora världshändelser men oftast så blir det bara en händelse. Gnuggar mina knölar och funderar på den frågan?
  Ha en fin fredags kväll

  1. Det är verkligen värt att gnugga sina geniknölar och ställa sig den frågan. Hur det kan bli sån koncentration på en och samma sak … drevet går, drevet går eller vad man ska kalla det.

   Ha en fin kväll du också!

   Kram!

 5. Hej, Eva eller är det Ewa i dag 😉
  Men visst är det som du skriver, toppenbra som alltid 🙂
  Att nytänkande belönas med mobbing från alla håll o kanter är ett elände. Att Jan Guillo har åsikter är ingen nyhet, det har han alltid och vill kanske inte bli ”petad” fr. ”tronen”…?
  Jag ser inte längre på alla dessa deltävlingaar som drar ut på eländet i evigheter. Festivalen, inte min musik om man säger så 😉 Brukar däremot se finalen för att hålla mig informerad.
  Låter ytterst intressant med undervisning i svenska språket/grammatik för det kan behövas i ”datatider” då vi använder förkortningar och annat som icke existerar i SAOL och hur ska våra unga klara av att skriva utan alla dessa nymodigheter? Som gammal Pancho har jag hängt på… 😦
  Ha det så gott och tack för ett mycket intressant och lärorikt inlägg! En eloge till dig vännen!
  Kram, Agneta

  1. Tack för de vänliga orden, Agneta! Och tack för din innehållsrika kommentar. Apropå SAOL och ord spelar jag Wordfeud (ett slags Alfapet på nätet) med mina döttrar och oj vad ord som har dykt upp som jag inte hade en aaaning om trots att jag anser mig ganska ”ordrik” och sällan brukar ha fel på just ordfrågor.

   Men man är aldrig för gammal att lära sig mer … och nytt 🙂

   Kram!

 6. Toleransen var är toleransen? Här står folk och förfasas över Ranelid och vräker ur sig utan tanke på hur han och hans närmaste ska ta det. Samma sak med namnet på vår nya prinsessa.

  1. Ja är man ”kändis” så är man … sägs det hela tiden som försvar. Nååågot får de väl tåla.

   Nej det har blivit alldeles förskräckligt. Juholt-drevet t ex fick mig att må illa även om jag inte gillade honom eller är sosse eller… Det är för dj-ligt helt enkelt hur pressen och media har blivit.

   Kram!

 7. Det behövs fler som tror på sig själv och sin sak. Ta t ex musikern Per-Åke Persson, mer känd som ”Peps”. Han har alltid kört sin egen personliga stil. Betänk vilken berg- och dalbane-kärriär han ”drabbats” av. Jätteinne och populär vissa tider, medan andra perioder ansedd som ärketönt och övervintrad. Trots att han i princip har hållit kvar vid samma stil hela vägen. Hur kan man variera sin syn på artister på detta viset? Tyvärr är det inte bara artister som drabbas av dessa skiftande omdömmen. Detta faktum borde väcka folk till lite eftertanke, över sin egen person och personlighet. Hur ”stark” är man själv? Eller är man bara en vindflöjel som svänger med och försöker hålla sig tryggt så nära mitten i flocken som möjligt? Tänk bara på modesvängningarna inom klädbranschen.
  Vår tid behöver starka personligheter, som står för sig själv, utan att klanka ner på andra. Bisatsen i föregående mening är ett område där t.o.m. Ranelid har en ”utvecklingspotential”.

  1. Så sant så sant sååå …. Vi behöver starka personligheter som står pall för mediatryck, drev, smutskastning och allt vad de kan behöva stå ut med … Jag försöker väl självuppfostra mig så att jag inte ”tjuter med ulvarna” … för ibland dras jag uppenbarligen och onekligen med. 😦

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.