Sanslöst … ingen rim och reson … uppgivenhet … ilska … you name it

När folket drunknar badar makten i pengar

Samtidigt som folket i Europas krisnationer får se sina löner sänkas och levnadsstandard falla, så finns en grupp som har det precis lika bra som tidigare. Politikerna. För dem gäller inte höjd pensionsålder eller fråntagna förmåner. Tvärtom får de lönetillägg vi andra bara kan drömma om. Vad sägs om en privat frisör? Eller uppemot 50 000 kronor i traktamente?

berättar Therese Larsson i SvD Näringsliv för sina läsare … och man blir mörkrädd.

Herreminje … hur kan politikerna tro att folk stillatigande ska gå med på sänkta pensioner, lägsta löner, lönesänkningar och liv i misär  för att staterna måste få ned sina kostnader? De som blivit arbetslösa, fått se sina sparpengar gå upp i rök , som får gå ifrån belånade hus när de inte kan betala tillbaka etc etc … ska de snällt ställa sig i soppköksköer medan deras …

folkvalda som beslutat om sänkta minimilöner och minskade pensioner, samtidigt /…/ vägrar att tumma på sin egen ersättning.

/…/

Argument som att det är viktigt att sänka löner för att öka konkurrenskraften eller minska skuldbördan biter uppenbarligen inte när det gäller den egna plånboken. Inte heller tanken om att man ska föregå med gott exempel verkar imponera på parlamentarikerna.

och så följer de mest skrämmande exempel …

Skatan uppmanar … läs själva!!! 

Runt om i Europa växer nu bilden av ett politikerfrälse fram, som fortsätter att leva gott samtidigt som en stor del av befolkningen tvingas till den ena uppoffringen efter den andra. Vad det får för effekter är inte svårt att räkna ut. Den som var orolig för politikerförakt innan krisen, kan nog börja knapra magsårstabletter redan nu. Varför ska ett grekiskt butiksbiträde jobba längre och för mindre lön, när hennes folkvalda får lika mycket för att gå på några utskottsmöten? Varför ska hon rösta överhuvudtaget när politikerna inte enbart lyckats belåna landet upp över öronen, utan dessutom vägrar att ta ens en liten del av smällen.

 Skatan känner en uppgivenhet så stor så stor så stor … Vad är det för mening att överhuvudtaget rösta när de flesta folkvalda väljer att sko sig själva … vare sig de är höger, vänster eller mittemellan … när ”folket” är de som får dra åt svångremmen när Staten skall spara … medan de själva kan fortsätta smörja kråset …
Även om våra riksdagsledamöter i Sverige inte är de värsta .. är ”de fattiga kusinerna från landet” i sammanhanget … är det … är det … ja, Skatan har inte ord.
Sanslöst beklämmande.
Det är nog dags för många politiker att ta sig en funderare. På allvar.

9 reaktioner till “Sanslöst … ingen rim och reson … uppgivenhet … ilska … you name it

  1. Det värsta är att det urholkar demokratin … spär på politikerföraktet och bäddar för ”farliga” politiska strömningar …

   Kram!

 1. Och så undrar de varför folket i Grekland protesterar. Vi lär nog få se mycket fler demonstrationer i Europa om inte politikerna verkligen menar allvar med att spara sig ur krisen…och inte bara de fattiga.

  1. Ja det är verkligen fara värt … i Grekland är det väl nära med ren revolution kan jag tänka mig. För politikerna där verkar vara värst av dem alla. Fy f-n … rent ut sagt!

   Kram!

 2. Hej, Eva!
  Många klokord som vanligt här och visst är det så att vi inte har ett dugg att säga till om. Våra politiska partier som vi väljer gör som dom behagar med oss och våra pengar.Dom har ju makten, inte vi!
  Vad ska vi göra för att få dom att förstå att dom är valda av folket för att arbeta för folkets bästa? Ge bort lillfingret så tar dom hela handen. I en demokrati som Sverige har vi rätten att demonstrera men använder vi den? Nej. Och OM vi gör det så händer ändå inget. Det är allt en snygg demokrati det…!
  Det är bara till att inse fakta, vi har inget att säga till om alls såvida vi inte har gott om pengar och hur många har det?
  Pengar är av ondo och ställer till det, för ”mer ska mer ha”, det blir som en sjukdom. Borde finnas kliniker för människor med pengaberoende…avgiftas…NU 😉 Skulle snart bli överbelagt av politiker, bankchefer och annat egotrippat folk som tycks ha EN uppgift i livet nämligen att tjäna så mycket som möjligt så fort som möjligt.
  Lika inför lagen? Är vi det? Vad händer om någon anmäler en politiker för slöseri/bedrägeri av skattemedel ?? Inget alls antar jag men det skulle vara jäkligt intressant om någon gjorde det!
  Det är som med kungahuset, dom står utanför lagen och gör som dom vill.
  Kram på dig vännen! /Agneta
  Tack för ett intressant ämne och hoppas att någon reagerar !

 3. De där klinikerna för avvänjning av pengaberoende behövs … allvarligt talat … verkar vara/bli helt nödvändiga … om inte hela samhällen ska kollapsa och det ska bli kaos och ragnarök 😦

  Kram!

 4. Håller med, håller med… letar därför efter alternativ. Och tack och lov finns det intressanta alternativ. Just nu tittar jag på partiet ENHET, som kanske är ”lite före sin tid” eller också är de kanske precis rätt i tiden. Jag tror, att istället för att försöka förändra och skälla om dagens makthavare (de är ju faktiskt valda i demokratisk anda) och deras politik, så får vi som vill se ”en annan ordning” leta reda på alternativen, komma med nåt nytt och tala om hur vi vill att samhället ska se ut. Det är två år kvar innan vi går till val igen…. Så det är dags för oss som vill förändra att ta oss en funderare. På allvar. KRAM till er alla.

  1. Ja inget blir ju bättre av bli uppgiven egentligen. Tack för tipset … jag ska kolla in på vad du föreslagit … partiet Enhet. Har aldrig hört talas om det tidigare …

   Kram !

 5. Det blev helt fel mailadress på inlägget ovan…. och jag vet inte hur man ändrar det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.