Ljuset i tunnel

Nu kan Skatan se ljuset i tunnel … både bokstavligt och bildligt.

Varje morgon … eller åtminstone varannan … går StinaFina och Skatan under motorvägen i en tunnel som leder dem till sin Morgonrundaskog. Ibland har det varit riktigt besvärligt med mycket vatten så de ar fått vända om. Men nu har våren kommit på riktigt och  nu är all snö och is borta både från tunneln och från skogen ovanför så de kommer både  torrskodda och -tassiga igenom.

Och det är ljust så att de ser andra sidan som om det vore mitt på dagen.

I morse gick Skatan och StinaFina ovanligt tidigt genom tunneln och det gick alldeles utmärkt. Ljuset var dagsljus redan vid halv sjutiden.  Skatan var tidigt på benen eftersom hon hade en tid på Vårdcentralen för att be sin doktor om en remiss till Avesta Sömnlaboratorium. Äntligen har hon fått kontakt med experter på RLS och äntligen börjar det röra på sig. Läkaren i Avesta tyckte Skatan skulle komma och sova där en natt så de fick undersöka hennes ben lite ordentligare.

Men men … det är inte så bara. Det krävs  en remiss när det är olika landsting.

Och det var inte så bara att få en remiss heller … visade det sig.

Skatans läkare ska göra sitt bästa men först måste han fråga Vårdvalsmyndigheten om det går an att en vanlig distriktsläkare ställer ut en remiss. Kanske måste först en remiss skickas till Neurologen här i Nyköping som i sin tur gör en bedömning och skickar en remiss vidare till Avesta.

Hur som helst … nu är saker och ting på G … och har Skatan väntat så här länge kan hon vänta lite till. Hon passade på att ta ett järnvärde också … HB OCH Ferritin . Skatan har tagit HB-prover förut men inte Ferritin som har ett ganska brett spann (10 – 200, tror Skatan)  över vad som är normalt. Men 10 duger inte  för RLS-lidande personer. De bör ha ett värde på  minst 45-50 för att det ska vara ”bra”.

Det är mycket med det jordiska …

Järnvärdet får Skatan besked om redan nästa vecka.

Nu önskar hon er alla en fin fredagskväll, lördag och söndag osv osv …  Ha det fint för det ska hon, Mannen och StinaFina ha i lugnan ro.

11 reaktioner till “Ljuset i tunnel

  1. Ja det ska bli skönt … visserligen är RLS en kronisk sjukdom som bara kan lindras men det kan vara bra att experter ställer in medicin och hjälper en så att det blir ”bäst möjigt”. 🙂

   Kram!

 1. Hoppas att allt rättar till sig. Pratade med DansBritt och hon var orolig men allt kommer nog att bli bra. Ljuset i tunneln och rötterna i moder jord så ska du se att våren bär med sig goda tider

  1. DansBritt ska INTE vara orolig trots att det går upp och ner … just idag ner. Men RLS är en kronisk sjukdom som inte kan försvinna i handvändning. Jag önskar jag bodde närmre er uppe i Paradiset och i härliga Jämtland.

   Men … det finns hopp om livet. 🙂

   Kram!

 2. Någonting händer i alla fall och det är bättre än inget. Hoppas på att du får snabb remiss och kallelse.

  Kram

  1. Det hoppas jag också på … men att jag har satt igång det hela … bara det är ett framsteg för mig 🙂

   Kram!

 3. Vilken tur att jag inte bor där Skatan bor. Jag är så hiskiligt larvig för att gå igenom tunnlar. Fråga mig inte varför jag är bar liksom det. Nu hålls det tummar att det flyter på för dig. Har man inte allt för stora förväntningar brukar allt lösa sig till det bästa men visst borde vi kunna ta bort en del av de regler som gäller. Om jag vore distriktsläkare så skulle jag bli mycket irriterad över att inte få skriva en remiss. Precis som den värsta pyramiden under Jan Carlsson tid verkar deras tänkande vara
  Ha en fin helg
  Kram

  1. Fast man behöööver ju inte gå igenom några tunnlar om man inte vill när man bor här … man kan gå runt liksom och under en viadukt istället 🙂

   Byråkratin kan man heller aldrig komma ifrån … var man än bor. I Österrike är den ännu värre.

   He det fint i helgen, du också!

   Kram!

 4. Administreri krångeleri. Hoppas det fixar sig snart. Att sova i Avesta torde inte bli så svårt. Det är en mycket sövande liten ort. Puss så länge…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.