RLS i repris

… och värre än på länge.

Men det vaaar  längesen.

Ända sedan hon talade med läkaren i Avesta som ställde om hennes medicinering med Sifrol har det varit ganska lugnt: en tablett ska tas vid femtiden i förebyggande syfte och en tablett ungefär en timme innan hon ska sova. Tidigare hade hon tagit fler än hon behövde eftersom ingen läkare hade kunna hjälpa henne med doseringen  utan hon hade självmedicinerat  … ”typ”…

Och det hade gjort ont värre …

Lagom är bäst *

Skatan somnade inte förrän framåt halvfemtiden … sista gången hon kollade klockan var den just halv fem. Sedan fick hon en kort slummer fram till halvåtta då dagen började.

Hon kan ju inte ens sova ut på morgonen … hur trött hon än är. 😦     😦     😦

Skatan förstod att något var i görningen redan hos Linnea på akupunkturen där det började krypa i hennes ben. Då var klockan inte ens fyra på eftermiddagen.

Det är inte lätt ska ni veta att ligga stilla trots alla nålar instuckna i benen när RLS slår till.  Men Skatan tröstar sig med att på fredag har hon fått tid hos neurologen för att där få en remiss till Avesta och sömnlaboratoriet …

Då måste det bli ordning och reda och äntligen braaa … eller åtminstone bättre … bäst.

Det värsta är att Skatan går till Linnea den här gången för att få hjälp att gå ner i vikt !!!

När RLS-krypningarna kryper på  kan Skatan helt enkelt inte  mostå utan  måste ÄTA något något, stoppa något i mun, tugga och svälja.

Hon går till kylskåp och skåp och proppar i sig det som finns hemma … ja, ALLT ätbart … helst väldigt kolhydratrikt … socker, socker, socker. ( När hon kommer till Avesta ska hon fråga om det här starka behovet efter socker … det är ett som är säkert …  sambandet liksom … och varför att det lugnar och hjälper .  😦 )

Men så är det. Skatan bara måste äta  … annars blir hon totalt heltokig …

Hon får nog ta och avbryta sin bantningsakupunktur  tills hon kommit tillrätta med sin RLS och fått råd av ”experterna” där i Avesta.

Skatan får nog lugna sig ett tag … det som haaar så svårt att göra …  och ta en sak i sänder … utan att för den skull lägga av med att försöka äta mindre och röra sig mer etc etc etc …

Hon får  vänta med nålarna.

Nu är ni väl trötta på Skatans jämmer … men det känns så sköööönt att lassa ur sig och klaga lite  här på bloggen ska ni veta.

Det lättar … 🙂

Robert Louis Stevenson, Dr Jekyll och Mr Hydes skapare 

* För ett bra tag sedan fick Skatan en fråga om medicinering av en kvinna som skulle börja använda Adartrel … tror jag … efter att ha använt Sifrol och ville veta lite om hur många etc och när tabletterna skulle intas … tror jag … och frågade om min erfarenhet. Det var så länge sedan jag använde Adartrel så det kommer jag inte ihåg och jag har … som sagt … tidigare provat mig fram till vad jag trodde var lämplig dos. Men man ska INTE ta för många om besvären tilltar … har Skatan förstått … utan i stället prova att ta dem vid andra tider, uppdelade på annat sätt och tja … försöka tala med någon som KAN det här.

14 reaktioner till “RLS i repris

 1. Jag tror du gör klokt i att vänta med akupunkturen. För kan det kanske vara så att den blir en igångsättare för RLS… Så undrar man om sötsuget också har ett samband? Kroppen är inte så lätt att förstå sig på. Hoppas du äntligen får remissen.

  Kram

  1. Jag ska nog göra det. Vänta med bantningsakupunkturen. Att slänga ut pengar när man samtidigt fullständigt vräker i sig kolhydrater är inte så klokt … om man säger så. Ja, i morgon får vi se … men en remiss SKA jag ha 🙂

   Kram!

 2. Lider med dig. Funkar det inte med tuggummi då om du liksom måste tugga, tugga? Fast det hjälpe iofs inte mot ett sötsug, socker osv.
  Hoppas du får ordning på de där RLS så du slipper gå å småäta.
  Irriterande är nog det minsta man kan säga om besväret.
  Kram

  1. Det är det minsta man kan säga … rena tortyren är ett mer beskrivande ord när det är som värst 🙂 … tuggummi har jag aldrig kunnat tugga av någon anledning … och det är det söta/kolhydraterna som kroppen vill ha och ta åt sig så jag tror inte det skulle hjälpa.

   Kram!

 3. Ja RLS= lika med helvetes helvete. Men vänta nu för 17 på din tid hos dok.

  Vill att du skriver ditt elände med RLS här i din blogg, därför att du behöver tala för oss, dina medsystra, hur du försöker och försöker och försöker…….

  1. Nu ser jag framåt … och måste få den där remissen i morgon. Sedan får vi hoppas att det inte dröjer alltför länge innan jag får komma till Avesta och ”sova” i sömnlaboratoriet där 🙂

   Kram!

 4. Krya på dig och sköt om dig och var inte sträng mot dina egna kurer. Må så vara att det är kolhydrater som går stick i stäv mot viktnedgång. Jag tror att kroppen söker det den behöver. Massa kramar från en ganska usel bloggskrivare och bloggläsare. Loll

  1. Du är INTE usel på något sätt hörru´… du lever mer IRL just nu och det är ju som det ska. Tack för dina fina ord och jo … jag ska försöka sköta om mig och inte vara för sträng 🙂

   Kram!

 5. Hej Skatan!

  Jag hade precis samma problem! Rls var och varannan natt med turer till köket för att äta – speciellt kolhydrater! För att på nåt viss somna i dippen av sockerkurvan. Har haft eländet i över tio år men i somras eskalerades det och jag visste att jag skulle bli tokig till slut. Sov ingenting på tre dygn och började då få konstiga tankar och bli allmänt knäpp. Tagit blodprover, provat parkinsontabletter, magnesium, tvål under sängen, kniv under sängen, massage, mer magnesium, mer sifrol – allt!

  Tills i somras då jag föll ihop medvetslös. Förmodligen fögiftad av alla mediciner. Tilläggas ska göras att jag ätit mediciner mot allergi, astma, bronkit, depression mm till och från i hela mitt liv. När jag vaknade till liv upprätthållande av min starka syster skakade jag av spasmer och febrade. Nu hade det gått för långt. Jag slutade med alla piller och tänkte att jag lider ju ändå. Någon talade om för mig att testa ett gäng mineraler och jag fickdet av denne vänlige själ så att jag kunde prova i en vecka. Med en suck provade jag dessa och tänkte why the heck not…Efter fem dagar slutade mina kryp att att röra på sig. Jag sov! Jag sov ordentligt!

  Detta var en sammansättning mineraler som tyske fotbollslandslagets egen läkare komponerat ihop för att få spelarna att orka mer, bli smidigare och läka bättre mm. Mineralerna bla natrium, magnesium, kalium, kalcium mm ordnar också till ph-balansen i kroppen då vi i stort sätt alla är försurnade och behöver bli mer basiska.

  Jag rekommenderar dig starkt att prova alkalisera din kropp igen. Idag sover jag varannan natt som en prinsessa och varannan natt med en liten ärta under madrassen. Observera – bara en liten. Så jag är inte där än, men väl på väg. För att ge det en extra skjuts gick jag till en akupunktör i lördags och svarar väldigt bra på det. Hon menar att jag har oblans i levern!! No wonder…med tanke på alla mediciner jag knaprat!!! Hon menar oxå att om du blir sämre under en session eller efteråt måste du komma igen och det fort. Men jag vet inte. Kanske vill de tjäna pengar. Det som har förbäätrat mitt rls-tillstånd är ändå mineralern.

  Kram Skata och lycka till!

  Från en ganska lugn fågel ska vi säga…uggla kanske..

  1. Åh TACK Mikaela för dina tips … jag har provat magnesium och kalium men har inte provat någon mineral-cocktail … Kan du räkna upp ingredienserna i den där cocktailen och också tala om hur mycket man kan stoppa i sig … för jag skulle vilja kunna göra som du … skita i alla mediciner och ändå kunna tämja de där terroriserande krypningarna.

   Hur gör man för att ordna till ph-balansen?

   Akupunktur har jag provat men blev än värre 😦

   Kram på dig och än en gång TACK för tipsen!

   1. Hur länge har du provat akupunkturen? Eller hur många gånger?

    Här kommer receptet:
    270 mg kalium
    200 mg magnesium
    700 mg kalcium
    550 mg natrium
    453 µg koppar
    60 µg krom
    80 µg molybden??

    Kanske svårt att hittta den sammansättningen. Jag kan fixa åt dig om du vill. De kommer från Tyskland (obs rigoröööösa tester och kvalitetskontroller!!!) och en burk kostar 360 kr och den räcker en månad. Beroende på hur du har levt i ditt liv och hur försurnad du är kan du komma att behöva 1 till 3 burkar eller mer. Jag är inne på min tredje burk och vill fortsätta ett år tror jag. Jag är nog försurnad ända in i märgen!

    Vi västerlänningar är i lag försurnande om vi inte äter ca 80% grönt och frukt varje dag. Jag har varit allergisk mot mycket av det gröna röda och färgrika nyttiga så jag har levt typ så osunt som möjligt. Kanske 20% grönt om ens det. Den här mineralmixen ska i stort sett motsvara 80% grönt och frukt. Eftersom jag på naturlig väg vill numera ha mer grönt kan jag minska dosen eftersom. Kroppen reglerar sig själv! Jag är mycket mindre allergisk och har fått en fantastisk hy mm mm :).

    Du kan även köpa lackmuspapper och testa ditt ph-värde. Men enligt min erfarenhet är det inte riktigt tillförlitligt då man kan vara försurnad i tex bindväven och musklerna och detta syns troligtvis inte på lackmuspapper. Men kan ändå ge en indikation.

    De här pillren har i stort sett räddat mitt liv. Jag genomgår nu en rejäl storstädning i mina organ med mineralerna och probiotika samt akupunktur. Jag skiter i hur jag ser ut, brukar vara riktigt modemedveten och fjompig. Men nu är det det inre som räknas.!

    Om du inte på egen hand hittar mixen så kontakta mig så kan jag skicka.

    Ugglan

 6. Hej! Apropå akupunkturen: jag kommer faktiskt inte ihåg hur många gånger jag gick till ”Kinesen” https://skatanstankar.com/2011/01/22/skatan-skall-bli-elektrifierad/
  för att få hjälp med just det här problemet … men kommer ihåg att jag aldrig kunde släppa Sifrolen i alla fall utan var tvungen att ta den också … och då var det ju meningslöst.

  Apropå din ”piller”. Du säger att du kan hjälpa mig att skaffa den där kombinationstabletten med alla mineralerna. Det vore ju snällt. Men först ska jag undersöka om jag kan få tag på den på egen hand. 🙂 …

  Det låter väldigt spännande tycker jag …

  I och för sig äter vi mycket grönt och gult och rött … varje dag men har man RLS måste man ”ta till” dundermedicin. Hoppas den här är det … så att jag också kan släppa Sifrolen.

  Kram!

 7. Hej Skatan!
  Det är ju toppen att du redan äter så bra. Men jag tror att du kan behöva ytterligare skjuts där ändå. Lycka till och hör av dig om du är intresserad. Obs drick mycket varmt vatten, det hjälper levern på traven och mycket vätska kan också hjälpa mot rls.

  Kram
  Uggla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.