Att vara arg för ilskans egen skull

Lite besviken blev Skatan allt på Bodil Malmstens insats i Babel sist …

Hon behöver sannerligen inte vara ställföreträdande ilsken. Vi är många som är ilskna alldeles för oss själva. Speciellt om vi har blivit illa behandlade …

Saker är som de är … många gånger … säger hon i programmet. T ex att hon har korta ben. Och de är ju onekligen som de är. Liksom Skatans näbb m m   m m   .

Men om hon nu  tycker att det mesta är som det är, är det ju djäkligt energislukande att vara ilsken över saker som är som de är.

Eller … ?

Det finns sådana som är ilskna och gör något åt det … försöker förändra … det de är ilskna över.

I och för sig gör Bodil Malmsten  väl det med sina böcker som ALLA älskar … och läser och reagerar på.

Och slipper på så sätt agera ut sin ilska mer än att reagera på ett litterärt sätt … och låta andra ”ta över”. Det är hennes sätt … och det är väl … ja, det är väl bra… men

Men … ?

Hon har flyttat hem till Sverige men verkar inte gilla sitt hemland särskilt mycket längre … I sitt senaste inlägg i sin blogg Finistère  tycker hon till om med att Land du välsignade, Sverige, ska läggas ner …

 

Lägg ner Sverige

är rubriken och så länkar hon till en artikel som får mitt ? att bli ännu större

?

I snart ett års tid har SvD Näringsliv granskat myndigheten Invest Swedens verksamhet, vars syfte är att locka utländska bolag att investera i Sverige. Det har handlat om fusk i myndighetens statistik över skapade jobb, hjälp till kinesiska skalbolag och tjänstemän som utövar påtryckningar för att blufföretagen ska få stanna i Sverige

Är det inte bra det … att man lägger ner en myndighet som visat sig fuska stort … eller ?

Vad MENAR Bodil Malmsten?

Nu har Skatan beställt  Bodil Malmstens loggbok som ska bli lika kul att läsa som allt annat. För hon är inte Bodil Malmsten för inte . Hon får Skatan  att reagera  … på ett eller annat sätt.  Och det gillar Skatan. 🙂

10 reaktioner till “Att vara arg för ilskans egen skull

 1. Vare sig nu Sverige ska läggas ner eller inte, så var det i alla fall en enormt vacker video både bild och sångmässigt.
  Vad Bodil Malmsten menar fattar jag inte, men några känslor för Sverige måtte hon väl ha eftersom hon flyttat tillbaka hit igen.
  Kram

  1. Ja, man kan tycka det …och det har hon säkert. Sverige är ett fantastiskt land … även om man förstås har saker att klaga på … och man kan kanske försöka ”rösta bort” en del av det man tycker är fel i nästa val eller påverka på annat sätt att det blir ändring.

   Kram!

 2. HAR MAN BOTT UTOMLANDS EN LÄNGRE TID SÅ SER MAN JU LANDET MED ANDRA ÖGON! Sverige är idag inte längre landet som för ”ens”20år sedan.

  TROLIGEN LÄNGTAR HON EFTER MOMOSVERIGE – SOM INTE LÄNGRE FINNS.

  margareta

  1. Vi kan alla längta tillbaka till momosverige … men ändå finna pärlor härhemma. Själv upplevde jag det när jag flyttade hem från Österrike att ALLT var underbart här hemma … men den känslan försvann förstås ganska snabbt. Visst har man ”rätt” att klaga … det blir bra lite tråkigt när kritiken överväger … eller BARA märks.

   Kram!

 3. Vi väljer väl alla våra strider på olika sätt. Saker som inte går att förändra kan vara knepiga att helt släppa. För övrigt håller jag med om att känslor måste hon väl ha när hon har flyttat tillbaka.

  Kram

  1. Hon borde ta fram de där varma känslorna för sitt land ibland i alla fall … inte bara vara förbannad och klaga … För hon måste ju gilla något med Sverige eftersom hon har flyttat hem.

   Kram!

 4. Ja jag är väl expert på att vara förbannad för det är jag ofta. Förbannad på männen, på jägarna,, på¨bensinpriset, på alla dyra skatter, på dåliga förbindelser, på blåsvädret, på krångel och på timmerbilar,, ja listan kan göras hur lång som helst. Ändå har jag blivit lite bättre och försöker verkligen hejda mig ibland.

  1. Klart man har rätt att vara förbannad … och jag är ofta förbannad … men jag är förbannad för min egen del … det räcker så bra sååå och är inte ställföreträdande förbannad … Jo, jag kan bli förbannad å mina vänners vägnar men inte så där i allmänhet … 🙂

   Kram!

 5. Vad intressant att vi upplevde det programmet så olika! Jag fastnade för helt andra saker. Det här med att hon var ställföreträdande arg var väl mest ett skämt, som jag tog det 🙂

  1. Ja, det var det nog … ett skämt menar jag … men ibland är man inte på humör kanske eller nå´t. Jag tyckte också hon var lite ”elitistisk” när hon talade om sig själv som folkbildare … även om hon skämtade så menade hon det alldeles säkert. Thomas Bernard är verkligen inte den lättaste att läsa .. Har du läst honom? Jag var väl helt enkelt inte på humör … får väl lyssna på programmet en gång till. För jag älskar ju Bodil Malmsten … trots allt 🙂

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.