Turez´ elva frågor

För ett tag sen fick Skatan en utmaning av Turez som hon inte antog … då.

Nu kan hon … kanske … fast hon egentligen har hur många andra inlägg  som helst som hon kanske skulle/borde skriva nu … och massor av bilder och och och …

Men hon tar sig en ”paus” med att besvara Turez´ frågor i alla fall.

Och så här sa Turez att det gick till:

– Besvara frågorna och publicera på din blogg.
– Välj 11 nya personer som du utmanar och länkar till.
– Hitta på 11 nya frågor och skriv i ditt inlägg.
– Berätta om utmaningen på deras blogg.
– Utmana inte personen som utmanade dig.

Och så här säger Skatan att hon tänker anta utmaningen.
Hon tänker INTE välja 11 nya personer utan uppmana de som känner sig manade … men ska försöka med 11 nya egna frågor  … kanske.
Om det går bra?

Turez´ frågor är:


1. Vad, i din tonårstid, ångrar du?

Det gamla vanliga (kanske mer pojkar än flickor ångrar det här  men i alla fall) … att jag var så osäker så att jag drack alldeles för mycket sprit för att bli ”modigare”. Det var nog inte så bra egentligen … men det gick ju bra ändå 🙂

2. Vad skulle du egentligen vilja jobba som om du hade all möjlighet att bara byta karriär?

Som journalist eller … förstås .. allra helst som författare.

3. Varför bloggar du?

För att skriva … uttrycka mig med ord … få kontakt med andra ord-älskare. Och det har jag verkligen fått. Både med sådana bloggare som jag inte träffat och antagligen aldrig kommer att träffa IRL och också med sådana som jag fått träffa IRL :-). Och fått upptäcka att hur olika vi än kan vara så är vi ”lika någonstans” och dras till varandra vare sig vi är gamla eller unga eller olika på andra sätt … eller lika.

4. Hur många fönster finns det i det hus/lägenhet/bostadsrätt/torp du bor i?

I Villa Skogsberg i lägenheten där jag bor i Nyköping är det nio fönster, en del med tre fönsterrader och överfönster, en del med två fönsterrader och ett jättelitet i skafferiet.

5. Vad ville du bli när du var runt 11 år?

Nunna … nej … veterinär … vill jag minnas eller … hm … eller författare redan då. Ja, författare var en hemlig dröm.

6. Röker eller snusar du?

Nej, varken eller. Men jag har rökt mycket i mina da´r. Började tidigt vid 16 års ålder och slutade först för 21 år sedan. Däremot har jag aldrig snusat.

7. Dina bästa egenskaper?

Min nyfikenhet på det mesta, på andra människor, ja, på allt … och så mitt goda humör (för det mesta),

8. Dina sämsta egenskaper (nej detta är inte en arbetsintervju)?

Min nyfikenhet på det mesta (kan ju kännas besvärligt för omgivningen 😦 ) , min rastlöshet (och nu syftar jag inte på mina RSL-ben.)

OCH …

sist men absolut inte minst …

min URUSLA UTHÅLLIGHET …

9. Favorit måltid (och gärna tips på recept)?

Inga recepttips blir det för jag är ingen kock … tvärtom … jag gillar inte att laga mat (men att äta god mat … deeet gillar jag). Men en favoritmåltid … som också är lätt att laga …  är t ex min mammas (och Hirams) bönlåda: (köttfärs, tomater, haricot verts, ägg, ost, origano är i alla fall ingredienserna)

10. Har du någonsin sagt ”Jag älskar dig” till någon utan att mena det?

Nej

11. Kan du nudda naveln med båda armbågarna samtidigt?

Nej

Det var det det …

Och nu till Skatans 11 frågor.

1. Vilken veckodag tycker du mest om och varför? 

2. Vilken veckodag tycker du minst om … 

Nej, det här gååår inte.

Skatan kommer inte på en enda vettig fråga just nu för tillfället så hon släpper det.

Det blir alltså varken hackat eller malet, inga som utmanas alltså för det finns inga frågor som måste besvaras härifrån …

*suck*

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

***


Uthålligheten … som sagt … vad tog den vägen?
Kanske kommer Skatan igen med resterande frågor en annan kväll …
Sorry!

7 reaktioner till “Turez´ elva frågor

  1. Kanske kan det vara bra att kunna ”pilla sig i naveln med armbågarna”… fast jag kan det då inte nuförtiden. Om jag nu någonsin har kunnat det. Kan du?

   Kram!

 1. Det var länge sedan det var såna frågor och grejor på bloggarna nu. Känns som om vi alla har tröttnat lite smått så uthålligheten är det dåligt med lite till mans. Förr skrev vi mest varje dag men nu blir det ibland bara ett par gånger i veckan. Det är väl facebook som tagit över fast jag tycker att det har blivit så konstigt där och svårt att följa. Jag kan bara svara på en fråga. Ja jag kan nå naveln med armbågarna men varför i fridens namn ska man kunna det och hur kommer man på en sådan fråga. Ja herre ge Eva vilken värld vi lever i. Sitter och ser att en bred bit av sjön är isfri och i förrgår badade jag bastu och hoppade i och blötte mig i sjön fast isen låg kvar. Ibland är man bra tokig för jag ångrade mig när jag hoppat i Jesses så förbaskat kallt det var. Hua hua

  1. Ja världen snurrar på … fortare och fortare och fortare … tycks det som… och man har fullt sjå med att hänga sig kvar. FB ändras stup i kvarten och man vet inte om man kommer att känna igen sig från en dag till en annan. Men det är kanske bra hjärngympa … och så´n ska man ju ägna sig åt för att undvika demens … ha ha …

   Hua hua … du är allt bra modig du som hoppade i vattnet där bland isflaken. Det skulle jag aaaldrig ha gjort.

   Kram!

  1. Man behöööver ju inte anta alla utmaningar … och den här var i mastigaste laget. Elva (11) frågor … så där … på rak arm …

   Men antar du den så … blir det spännande att se vilka frågor du kommer att ställa.

   Upp till kamp!

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.