Tillval

Igår var det dags att välja till det där ”extra”  för Mannens och Skatans och StinaFinas blivande hem …

Dags att välja färger, golv, klinkers, dörrar, dörrhandtag, knoppar … bocka av det som de ville ha kvar av standardutbudet och berätta vad de ville ha som tillval.

Och göra en femrummare till en fyra …

Det tog tid … och allt gick inte an …

Det blev en del kompromisser.

Till exempel  fick de inte välja 20 x 20 golvplattor till badrummet som de har idag (någon ny byggnorm förstås ställde till det… badrummet var helt enkelt för litet för det valet)  … och det är inte riktigt säkert att de får välja svartvitt … alltså varannan svart och varannan vit platta heller.

Den som lever, den får se.

Efter tre timmars slit var de så gott som färdiga i alla fall … och kunde se sitt blivande hem i andanom,

Söderblick.

Och utblicken  var inte så pjåkig ändå …

De fick nämligen chansen att åka upp i en så´n där skranglig bygghiss och titta söderut från sin egen lägenhet  … och Skatan blev faktiskt glatt överraskad.

När de tittade ut över det fula husets tak mittemot  såg de verkligen  stan därnere … klockstapeln och tornet på Nicolai kyrka .

Huset heter inte Söderblick för inte …

Så hade hela förmiddagen försvunnit och en del av eftermiddagen med …

Hem, hänga tvätt som hade tvättats under tiden … sin bokade tvättsdag  missar man inte när man varit borta ett tag … slänga i sig lite mat för att sedan åka till Femöre, lämpa av Mannen och åka tillbaka för  bokade ansiktsbehandlingstimmar hos Sara.

Som blev rena tortyren.

Skatans ben spökade förstås … och inte bara dom … hela Skatan … armar, ben, axlar och ansikte satte igång att krypa i, pirra, retas så att hon för sitt liv inte kunde ligga still utan måste upp och hoppa titt som tätt.  Det verkar vara ögonbrynsplocket som triggar  så nästa gång ska plocket få  avsluta behandlingen istället för att som igår börja den för att sluta med de mer avkopplande  delarna …

Ut till Femöre igen och ner till vår egen lilla gräsandshona.

– Hade hon lyckats med bedriften att kläcka äggen och få sina ungar.

Skatan har ingen aning …

Redet var tomt …

och det enda som fanns kvar var ett skal som låg en bra bit därifrån …

– Vart har alla skalrester tagit vägen? undrar Skatan.

Det måste ha varit ett djur eller andra fåglar som hållit kalas medan Skatan & Co varit på vift …

– Väl?

7 reaktioner till “Tillval

 1. Så roligt att få planera ett nytt fräscht hem och få det som man vill från början, men jag förstår att det kan vara ganska utmattande med alla val som ska göras.
  Hoppas att äggen kläcktes och att ungarna är i säkerhet!
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

 2. Ja … det ska bli roligt fast nog måste jag erkänna att det har varit/är bra jobbigt också. Speciellt med att sälja den här lägenheten. Men jag får inte hetsa upp mig så, som Mannen fömanar mig. Jag hoppas också förstås att de kläcktes OK … fast var är skalen?

  Du men … ha en fin onsdag!

  Kram!

 3. Hejsan, Eva!
  Det nya boendet ser ju ut att ha en härlig utsikt men jösses vad modig du är som vågar åka ”hiss” upp! Du hade väl hjälm på dig hoppas jag?
  Inte konstigt att det pirrar o kryper i dig då du har haft en stressperiod och retat dig på ”läkaren” som velar hit o dit. Man kan bli pirrig för mindre, blir jag bara av att läsa om allt du gör.
  Men åh så trist att de små ungarna gått hädan, för om inte skalen finns kvar undrar, i alla fall jag , vem som ”burit bort” äggen? Är det månne människohänder som varit i farten för inte äter honan upp skalen…det fanns ju ett kvar. En gåta är det. Du får väl spana efter simmande små fjuniga ungar…!
  Kanske dags att du sätter dig till ro med en bok och bara ÄR…utan krav!
  Allt brukar ordna sig i slutändan 🙂 Ha det bäst! Kram, Agneta

 4. Det här med boendebyten är inte det lättaste. Själv har jag bott i samma lägenhet i 14 år men jag jobbar på ett fastighetsbolag och vet att det är mycket som ska klaffa. Vad roligt att få nytt och fräscht i alla fall, även om det vore synd om ni inte fick det svartvita kaklet för det låter ju hur snyggt som helst. Hoppas det blir bra!
  Kram!

 5. Vänner! Just återkommen från en andra tillvalsrunda då vi var med vår tillvalsexpert och tittade på kakel och klinkers på plats … och nu är allt bestämt och beställt och det blir nog bra … Fast det har varit bra mycket tankeverksamhet och fram och tillbaka … Soldansare! Vi fick det svartvita kaklet i alla fall … och terrakottakaklet i det större badrummet som vi bespetsat oss på men som var lite svårfunnet och ja … vi fick i stort sett allt vi ville 🙂

  Nu ska vi till mäklaren i eftermiddag och skriva på slutkontraktet … troligtvis … 🙂

  Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.