Skatan är låg

känner sig vingklippt, ur slag.

Hon är så in i döden trött,  lättirriterad och ledsen. Gråter för minsta lilla

Och är elakare än elak …

Och fet … tjock … och kan inte sluta äta.

Och arg, ilsken, bitter.

Och tom.

Skatan ska ju vara lycklig … som har haft hela familjen här, barn och barnbarn … som är på Femöre och till och med vädret har varit riktigt fint … och varmt.

Fast idag blåser det kallt.

Men Skatan är orkeslös och sitter som en klump och stirrar rakt ut …

Och allt beror på att hon inte kan sova … sömntabletter eller inte …

Skatan kan inte sova.

Inte ens  på dagen …

Och inte kan hon skriva  … all lust är ju väck.

Vad hjälper det då att ha hittat ännu en fyrklöver …

9 reaktioner till “Skatan är låg

 1. Lider du månne av lite ”efter-festen-depp”? Det brukar jag göra när något jag sett fram emot och jobbat med länge plötsligt är avklarat. Och inte blir det bättre av att du inte får sova….
  Själv är jag lite åt samma håll som du nu – lallar mest runt och gör inget. Läser lite, spelar fjantiga spel på FB och drabbas då och då av en lätt panikkänsla inför det faktum att det bara är en vecka kvar av semestern…var tog tiden vägen? KÄnner en viss stress över att jag inte gör något ”nyttigt” utan ”bara” sköter markservicen när maken målar huset, klipper häcken och jag vet inte vad…
  Dessutom tror jag att jag är lite stressad inför det faktum att huset är tomt på ungdomar om ett par veckor. Det finns uppsidor med det, men det blir ju ännu mer tid att göra något med och just nu hittar jag inte inspirationen till att göra så mycket…
  Kram på dig!

 2. Hejsan !
  Tycker det verkar vara klimakteriebesvär, det yttrar sig så.Vi går ur puberteten.En ny fas i vårt liv.Det går över, jag led förskräckligt, var hemsk mot allt och alla.Fäste o.skrek.Och tänkte bara på mig själv. Det hör till ”sjukdomsbilden” fast det egentligen inte är en sjukdom, men det finns bot för det.Hade också myrkryp i benen då.Men det gick över med kalktabl.+D3. I måttlig mängd.

  Din KINES kan inte han /hon hjälpa Dig.

  Kram Mi

 3. Kan ha varit rätt mycket att stöka med. Och så detta väder; Kvav, stillastående dag. Små onödiga giftiga gräl stiger upp ur intet. Hela fjärden är som olja under slöjade himlen. Blanksvart är det kring båten.

  margareta

 4. Sommaren kan kännas jobbig. Krav man har på sig själv som man förstås inte når upp till. Man borde njuta av nuet men det är inte alltid så enkelt. I ett sådant läge kan man längta till hösten.

  Kramar från Kristina

 5. Hej, Eva!
  Upp o ner går livet för oss alla. Verkar som du fått en ”urladdning” efter kalaset och alla inbjudna som nu givit sig iväg. Tröttheten har många ansikten.
  Känner igen mig i en del av det du skriver…livet är en strid!
  Hoppas att vi snart piggar på oss igen!
  Styrkekramar, Agneta

 6. Känner igen mej. Och vet att det behöver vara så där ibland. För rätt vad det är breder du ut dina vingar igen och flyger som aldrig förr. Du vilar bara där nere lite. Tror jag. Kanske din kropp som säger till dej att du haft för roligt, för mycket, för lite bara du. Kroppen är smart.

 7. Får man inte sova blir man ur slag så det är inte konstigt att du känner som du gör. Hos er har väl humlekottarna redan slagit ut skulle jag tro. Ta några sådana och stoppa i kudden så kanske du somnar. Jag kastar lite sömnstoft till dig via etern för jag har inga problem med att sova, snarare att hålla mig vaken. Kram på dig, snart är det bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.