Skatan flaxar bara hit till bloggen

… verkar det som … för att ursäkta att hennes tankar är på annat håll.

Men det är så det är.

Hon är tom på tankar förutom på de hon har  i  IRL … som det heter.

I verkligheten runt omkring henne … där de flaxar hysteriskt fram och tillbaka och upp och ner och hit och dit …

Den tar allt … den där verkligheten. Alla Skatans tankar.

Och veckan som följer då ?

Skatan ska inte klaga men … för ROLIGT är det också men …  nog kommer den att bli intensivare än på länge.

Fast på ett annat sätt alltså … 🙂

Och så länge lägenhetsförsäljningen hänger över henne är hon baklåst.

Igår var det så här …

En Stockholmsfamilj med två små barn !!! … skulle se våningen. Skatan hade noll (0) förväntningar eftersom det bara är tre egentliga rum (varav ett är sovrum) men det hjälpte inte … Hon och Mannen fick städa, städa, feja och fixa för att presentera våningen från sin bästa sida likt förb-t.

Och lämna hemmet …

De satt i bilen på andra sidan vägen och spejade och såg den lilla karavanen traska in på tomten … mamma med vagn och pappa med liten krabat  i famnen och sist men inte minst en liten fröken på si så där tre år.

När visningen var klar och de träffade mäklaren igen var hon entusiastisk.

Så hääär bra hade hon aldrig känt att det varit tidigare. De gillade verkligen lägenheten.

Ja, ja … tänkte Skatan, alla gillar lägenheten men att gilla är en sak … att köpa en annan.

Jo,  men dom var helt lyriska … de hade fått lånelöfte osv osv … vårt vardagsrum skulle bli ett sovrum till och vårt matsal skulle bli deras vardagsrum … De skulle bara se på ett radhus också innan de bestämde sig …

Där sjönk Skatans hjärta som en sten från att ha varit uppe i ”det blå” en stund.

Mäklaren lovade dyrt och heligt att ringa Skatan och Mannen på eftermiddagen när radhusvisningen var över … och Mannen och Skatan fortsatte sin söndag i väntans tider, de lunchade, de tvättade i tvättstugan, de promenerade med StinaFina och de väntade, hängde tvätt, väntade, åt middag,  väntade tog ner tvätten, såg Babel på TV och väntade på det där samtalet.

Mäklaren ringde inte…

Till slut försökte Mannen ringa henne. Inget svar. Skatan sms:ade: ”Du lovade att ringa … Har du glömt oss?”

Inget svar.

Förrän klockan 10 på kvällen!!!

Då var Skatan slak som ett lakan (säger man sååå ??? hmm ) bland sina lakan.

I sängen alltså.

Och mäklaren VET hur spänd och hispig Skatan är just nu …

Hej!! Jag ber om ursäkt att jag inte ringde. De dök inte upp på sista visningen. Däremot var de på visningen i Oppeby. Svårt att säga hur de tänker. De sa att de lockades mycket av kvalitén i er lägenhet o närheten till sjukhuset. Jag ringer dem i morgon när de smält dagens intryck. Hls C….

Klockan tio !!! när hon visste att vi väntade …

Nu har i alla fall all ork gått ur Skatan. (Trots att hon sitter här vid datorn  så här dags. Bloggar hon inte nu blir det inget  av med det den här veckan heller. )

Fast den här veckan blir rolig … förstås … men men … tar ju också på krafterna fast på ett annat (roligare) sätt:

Måndag: frissan, beställa tårtor (i sista minuten)  till pappas medgäster i matsalen. Skriva tal  (i sista minuten) … det har Skatan skjutit på i alla oändlighet … Lämna StinaFina hos Titti

Tisdag: Hämta tårtor, blommor och köra till Stockholm för att fira pappas 100-årsdag med lunch och filmvisning och hela  stora familjen (utom skåningarna) … barn, barnbarn, barnbarnsbarn .

På seneftermiddagen … träff med den ”nya” bostadsrättsföreningen och se  hur långt man kommit med den nya lägenheten som Skatan inte haft ork vare sig att tänka på eller glädjas åt.

Barnbarnsbarnen och kusinerna

Onsdag: Hämta StinaFina från Titti  och köra till Örebro.

Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag: vara barnvakt hos Karl- Axel och Agnes medan föräldrarna är på Malta 🙂

Söndag: Åka upp till Borlänge med ungarna till kusinerna där och till Pa som fyller år och som ska firas förstås. Och så tillbaka till Örebro.

Och så är det måndag igen då vi åker tillbaka till ”vårt”.

Mannen åker till Österrike igen veckan därpå  då Skatan hade tänkt att försöka komma iväg till Skogsnuvan och pusta ut och haaaa det så där härligt som man har det hos henne i Fisksjön …Skatan vet att hon tar emot mig och StinaFina … några dagar. Men är det så hääär … att lägenheten är osåld … måste  hon planera för visningar  osv osv … och är vingklippt och kan ingenstans flyga …

Skatan tror faktiskt … på riktigt … att hon håller på att bli tokig …

HJÄÄÄLP!!!

Snart står hon faktiskt inte ut …

18 reaktioner till “Skatan flaxar bara hit till bloggen

 1. Att gå och vänta på ett besked tar så enormt mycket på krafterna. Hoppas det blir ett positivt svar så det blir affär.

  Kram

  1. Ja det tar på krafterna … banne mig. Jag är helt slut. Men någon gång ska det väl ge sig. En tröst i bedrövelsen är att det ääär trögt på bostadsmarknaden överlag.

   Kramar!

 2. usch vilket evigt väntande. Att hon inte kunde hört av sig tidigare. Men till slut så hörde hon i alla fall av sig. Hoppas de vill ha lägenheten så att ni kan slappna av och du kan åka till skogssnuvan.
  Ha en bra vecka! 🙂

  1. Än har vi inte fått besked om de vill ha lägenheten men vad jag förstår ligger vi bra till 🙂 … så nu håller vi tummarna igen. Mäklaren har fått OK att visa lägenheten också när vi är borta nu i veckan. Det gäller bara att ha den ”visningsfin” och det är den ju. Vi får bara plocka bort lite prylar så är den OK igen.

   Kram!

 3. Hejsan Eva !

  Kan trösta Dig med att Skatan blir inte tokig, det har hon inte tid med, hon flaxar bara vidare och kanske g-näbbar med en annan ur släkten. Har sett dom utanför mig här, jag pratar med dem.Håller tummen att någon nappar snart.

  Ha en fin vecka !

  Kram Mi

  1. Tack Mi! Hoppas din vecka också blir fin och att det inte regnar någon gång VARJE dag som det gjort här på sistone …

   Kram!

 4. vilken rolig figur jag föreställer, ser ut som skinkorna har trillat ner, nej mina sitter fast och fint på rätta stället.Håret står som en tofs rätt upp, idag ja.men annars är det ganska slätt.Hos Ingrid är jag en annan figur. Hur gör man för att få in fotot där istället, som andra har.? Ska fråga Babbi.men nu jobbar hon hela veckan.får bli till helgen, om jag inte glömt det då..hihihi fniss,fniss

  1. Du bloggar inte i WordPress väl? … Jag vet inte hur du får in din bild här men om det inte är så att du har angivit någon från din blogg dyker de här små figurerna upp. Jag tycker din är riktigt gullig … 🙂

   Kram!

 5. Herre je så hemskt. Det finns inget värre än att vänta och aldrig få något svar och dessutom vara tvungen att städa flera gånger helt i onödan. Hoppas det ordnar sig så du får komma upp till mig och trappa ner lite. Idag ska Britt och jag gå till skogen och plocka svamp och vi hoppas på uppehållsväder . Igår kom Sam och Leila upp från Bollnäs och hälsade på. Dom hälsade till dig. Sam sa att han tyckte att det kände som han känt dig länge när vi träffade dom när du var här.
  Brorsan kommer upp den 15-de för att sköta om sitt nya hus.
  Du är välkommen när du nu kan komma ifrån utom 23-25/11 för då ska jag vara hundvakt till Helens hund och man vet inte hur det går med din hund då.
  Vi hörs Kram. Tänk att ha en pappa som fyller 100 vilken grej. Njut av den dagen och stressa inte för det hjälper inte (löjligt att säga för med det du har att göra kan inte det vara lätt)

  1. Det är faktiskt ganska jobbigt men nu börjar jag komma dithän att jag skiter i det hela … Det ska bli så kul att träffas igen … när det nu kan bli … men jag kollar upp med dig först förstås om det passar. Och imorgon när pappa fyller sina 100 år ska vi bara ha kul allihopa. Han gläder sig sååå …

   Kram!

 6. Få så tungt att vänta och inte få något besked. Hoppas att det ordnar sig snart med försäljningen, så att du kan få åka till Skogsnuvan, för det behöver du nog!
  Tänk så roligt att ha en pappa som är 100 år. Det blir säkert en jättefin dag!
  Kram, Ingrid

  1. Jag längtar faktiskt upp till Fisksjön och Skogsnuvan och lugnet där. Vi trivs så bra ihop … jag tycker jag har känt henne hela livet. Och det ska bli sååå kul att fira pappa i morgon … Jag kan inte fatta att han faktiskt fyller 100 år eftersom han fortfarande är så pigg …

   Kram!

  1. Det ska jag göra … hälsa pappa från dig och mina bloggvänner. Han är en av de få ”äldre” som tycker att det är roligt att jag bloggar och förstår tjusningen med det. Många i min egen generation tycker det är lite ”suspekt” … 🙂

   Kram!

  1. Det ska jag göra Lilla Blå … och han pussar dig säkert tillbaka på födelsedagen som är lika mycket DIN dag som hans … även om du inte firar den för hundrade gången 🙂 Grattis Lilla Blå … så här i förväg … och KRAMAR!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.