SD:s toppnotering i opinionsmätning skrämmande

Skatan blir verkligen rädd och skrämd … och förstår inte hur hela 8,6 av väljarkåren (statistiskt förstås och  mätt av TV4/Novus) överhuvudtaget kan tänka sig rösta på ett rasistiskt, invandrarfientligt parti som nu den senaste tiden i handling visat vad de går för …

Tillmälen, järnrör, lögner och ideliga ”avslöjanden” som SD:s partiledare Jimmie Åkerlund krampaktigt försöker skyla över genom att omplacera och  ”snacka en massa skit” … verkar inte skrämma bort sympatisörerna.

Och nu har också  äldre väljare  … som man tycker skulle vara något klokare  och som borde ha ett bättre minne om vad som hände på 30-40-talet ute i Europa … ( i Hitlers Tyskland, i Österrike, Ungern …) när pengarna tröt, arbetslösheten var hög och man behövde syndabockar (precis som nu … fast Skatan hoppas innerligt att vi öppnar ögonen innan det är för sent den här gången och att vi har lärt av historien) … nu har alltså också äldre väljare börjat lämna sina tidigare sympatier hos främst Moderaterna och Socialdemokraterna och skulle rösta på SD om det var val idag. 😦

I den senaste mätningen från Novus vinner partiet framförallt väljare bland äldre och i Stockholmsområdet. Väljarna kommer främst från Moderaterna och Socialdemokraterna.

Att man vill ha dömda brottslingar och rasister som representanter i den svenska riksdagen  … ja … det är inte bara skrämmande det är ofattbart … O F A T T B A R T.
***
Foto: AP
***
När kommer SD göra likaledes … de  vill redan kartlägga riksdagsledamöter med dubbla medborgarskap,  SD vill ha  bara ”helsvenska”  riksdagsledamöter …
***
Att Skatan har *** mellan styckena beror på att hon inte kan få radavstånden vid nytt stycke att fungera. Så då gjorde hon så här. Hon   gulmarkerar stjärnorna också … 😦 … som en PROTEST …
***
Om inte frågan Vart är vi på väg? ställs i ett helt annat sammanhang och mycket trevligare sådant så skulle Skatan ställa den här.
***
Hon gör det ändå.
***
VART ÄR VI PÅ VÄG?
***

Så vad säger det om ett land vars ledare tiger, då rasism och antisemitism brer ut sig? Vad säger det då vi inte visar tydlighet och tar ställning för människors lika rätt och värde? I en tid då civilkurage och att slå vakt om vår demokrati är viktigare än någonsin, vad säger det om dig och mig att det ser ut så i vårt land?

”Satans fega blötdjur”, har jag lust att ryta, som Kapten Haddock.

Henry Bronett © 2012

14 reaktioner till “SD:s toppnotering i opinionsmätning skrämmande

 1. Nog blir man förundrad. Nu tror jag inte att dom har så mycket att hämta i norrland för vi är väl själva en kategori människor som är lite utanför och räknas som inte fullt lika mycket värda som andra så därför så kan vi kanske förstå hur det är att vara invandrare. Men va sjutton. Rösta på folk som slåss med järnrör. Man blir ju helt brydd?

 2. Jimmie Åkesson är en skicklig partiledare som förmår rensa upp i partiet när hans partikamrater hoppar över skaklarna och det skapar förtroende. Otrevligt är det, för bakom den polerade ytan är han nog lika mycket rasist och lika god kålsupare som de andra. Men han duperar……
  Kram, Ingrid

 3. Det är skrämmande men samtidigt så blir jag inte förvånad! Invandringspolitiken fungerar inte och i stora staden är situationen periodvis ohållbar. Det gör att sådana partier får chansen. Lyft frågan i stället och våga diskutera den så slipper vi kanske vissa partier…

  Kram

 4. Tyvärr – jag kommer inte ifrån tanken: ”Hur kunde så många rösta för alliansen?” apropå synen på medmänniskor och månniskovärde och ”duperande” …

  1. Jo – om man lyfter perspektivet en aning så menar jag att alliansen behandlar våra sjuka och arbetsösa med samma brist på respekt för människovärde som SD vill behandla invandrare/främlingar.
   Det handlar naturligtvis inte om ”rasism” eller ”främlingsfientlighet” i alliansfallet men jag tycker nog man kan ana viss brist på respekt för ”alla människors lika rätt och värde”. Jag menar att vi har råd att ta hand om både våra sjuka och arbetslösa och invandrare på ett

   1. ojdå – jag hann inte bli klar …
    Jag menar att vi har råd att ta hand om både våra sjuka och arbetslösa och invandrare på ett lika positivt sätt … (jag blev inte riktigt klar men du förstår hur jag menar?)

    1. Med ”duperande” menar jag det ”siffertrixande” och ”hittapåande” som alliansen använder för att vilseleda allmänheten om hur lyckad deras politik är och deras sätt att med ”nyspråk” förändra ordens betydelse – bidrag vs skatteavdrag, enda arbetarpartiet, att kalla arbetlöshetsersättning för bidrag osv

 5. Ojdå! Datorn kraschade med ”blåskärm”(!) när jag skulle läsa ditt senaste svar .. .

  Jag skärskådar makthavarnas språk! Det är det som är mest ”riskabelt”.

  Lokalt finns nog mycken dumhet i politisk skepnad. Det är regeringens politik som får mej att må illa.
  Den käslan har jag haft sedan de senaste valen. Jag har förvånats att så många har gått på alliansen propaganda.

  Min bakgrund är egentligen mycket borgerlig. Det begreppet ska nu tydligen rensas ut enligt högerns ungdomsförbund. Nyspråksvarning!, Min far var egen företagare (snickeribranschen) och kommunalnämnds- och socialnämndsordförande på 40-, 50- och 60-talet för Centerpartiet. Det var på den tiden de arbetade som förtroendevalda politiker på ideell basis utan någon ekonomisk ersättning.

  Själv har jag akademisk utbildning – kanske tack vare de möjligheter till utbildning som socialdemokraterna införde – och har alltid haft relativt välavlönade tjänstemannaarbeten. Jag har aldrig varit långvarigt arbetslös eller sjuk .

  Men jag tycker inte att våra sjuka och arbetslösa behandlas på ett människovärdigt sätt idag. Punkt!

 6. Punkt? Jag har förstått preciiis vad du menar. Du instämmer inte i Alliansens politik vad det gäller vården och behandlingen av arbetslösa. Men att jämföra det med SDs politik och deras politiska agenda är inte relevant som kommentar till mitt inlägg.
  Punkt.

 7. Jag håller med dej fullständigt och reagerar på samma ätt som du när det gäller SDs stora väljarstöd. Men det som också förundrar mej är att så många röstar/röstade på alliansen. Men det här kanske inte är rätt ställe att säga/skriva det på …

 8. Jag vill ställa en fråga till någon som vågar svara.

  Vem ska man rösta på om man inte vill ha islam i Sverige? Vilka utom SD?

  Vad man ska tänka på är att Islam är en perverterad religion som vill könsstyma pojkar.
  Tvinga kvinnor gå i slöja. Fortsätta och tvinga män och kvinnor att leva efter korianen utan felsteg, gör du det blir du avrättad. Komiskt va?
  Sverige ska vara ett föredömme för andra länder. Jag vill inte ha den religionen här.

  Hur många här inne vågar erkänna att det är inget fel att vara emot en religion? Jag gör det, vem mer har tillräckligt stora kulor för att göra det?
  Självklart är det inget fel att vara emot en sådan religion.

  Så tala gärna om för mig vem jag ska rösta på förtuom SD. 90 % av dom som röstar på SD gör det för att dom itne vill ha religion i Sverige. Så svårt ska det inte vara att fatta. Dom är inte rasister för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.