Lars Lerin, ja

Vilken m ä n n i  s k a

Skatan älskar honom.

Trots att  hon ju  inte alls känner honom, aldrig har träffat honom personligen.

Skatan bara älskar honom ändå … helt enkelt.

Hon har bara sett hans tavlor … och det är inte så ”bara” … alls inte så ”bara” … och lyssnat på honom  i radion och sett honom på TV.

Nu har hon lyssnat på honom som vintervärd i P1 ... och är mer än lyrisk.

Igen.

Fundera bara över orden han sa som säger så mycket mer än de säger så att säga eller vad Skatan nu ska säga   …  om kärlek, tolerans … ja, om kärleken, den riktiga,  äkta som övervinner allt och som t o m står ut med keramikgrisar om man nu inte själv samlar på sådana (Skatan samlade en tid  på sådana grisar i allehanda material  … inte bara i keramik … och har lådor fulla 🙂 ).

– Junior samlar ju på keramikgrisar … och det gör ju inte jag.  Men vem bryr sig … det här är dina takter Junior

Och så spelade Lars en sydamerikansk låt för sin älskade Junior.

Skatan väljer i stället att spela ett annat av hans musikval: Nina Simone …

11 reaktioner till “Lars Lerin, ja

 1. Jomen jag har också samlat på grisar och har massor men har lagt undan en del. Jag har aldrig kommit på tanken att ingen skulle älska mig för det, kanske mer för min envishet, min frihetslängtan och min slappa kropp, men som sagt inte för att jag samlar på grisar och annat konstigt. Önskar att jag sett den mannens tavlor men det har jag inte.
  men som sagt Gott nytt år

  1. Det är kanske just det Lars Lerin menar. Att trots att man är väldigt olika, tycker olika om många saker och ting, finns det en kärna som man älskar … trots allt och då, ja då överser man med det som är olika (åtminstone i början). Grisarna var nog bara en symbol för de där tankarna. Man kan knappast tänka sig mer olika människor än Junior och Lars Lerin. Ändå älskar de varandra.

   Massor av kramar och ett Gott Nytt År önskar jag dig min fina fina vän som jag tycker så mycket om (trots att vi är ganska olika på många sätt)

   PS Och nog är Mannen och jag VÄLDIGT olika i många saker … men ”överser” med det för att vi tycker om varandra och vill kunna leva tillsammans. ❤

 2. Samlar inga grisar. Har sett mannens tavlor, i Värmland, Laxforsen tror jag det hette. På Waldemarsudde ett antal år tillbaka. Har flera av hans böcker med både bilder o text. Vet inte vad det är men han berör på ett sätt som jag inte kan sätta ord på. Reportage i VI, tv-dokumentär. I wish I were the Junior. Gott Nytt År.

  1. Gott nytt år önskar jag dig också Linnea.

   Ju mer man ”lär känna” Lars Lerin genom hans tavlor, filmerna, TV-framträdandena och … ja, dokumentären som hans guddotter gjort är ju bara sååå fantastisk … ju mer ”ser” man också i hans bilder.

   Kram!

  1. Gott Nytt År … och ja, Lars Lerin hänger med … och jag hänger med dig och hoppas du hänger med mig … också 2013 … fina, kloka Loll … 🙂

   Kram

  1. Hej igen! Visst är han en människa att beundra denne ödmjuke värmlänning som kan skapa bilder som få …

   Jag har lätt att beundra människor, ”riktiga” människor och nu har jag träffat på en till: dig 🙂

   Kram på dig!

  1. Visst är han en alldeles speciell ”levande” människa … ödmjuk med ett stort hjärta.

   Kram!

   Och så kan han måla som en gud också … 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.