De´ ä´ ba´ å åk …

sa Ingemar Stenmark någon gång … och det gäller nog inte bara skidor.

Skatan har som vanligt kommit lite på sniskan och av sig när det gäller bloggandet. Det har varit så mycket annat.

Att hon haft ämnen att blogga om … jo, de har inte saknats. Men när hon väl sitter här och ska sätta igång så … har de på något sätt gått upp i rök…

Nu är hon tom … och försöker som Stenmark sa ..  ”å ba´ åk” …

Snö-Skatan

Hon kan ju börja med att berätta att det snöar igen, att Mannen har åkt till Borlänge på några dagar och att StinaFina och Skatan är ensamma hemma …

Och det är sååå härligt.

Låter lite konstigt det där … att det är sååå härligt … men Skatan bodde ju särbo med Mannen i över 10 år och då blev hon van att rå sig själv och göra som hon själv ville … när hon ville.

Det är ingen nackdel att vara olika i ett äktenskap eller samboförhållande … och Skatan och Mannen ääär väldigt olika. Mannen är … hmm  … något konservativ kanske  … ( ” …men ”sååå har det ju ALLTID varit” , så bruuukar vi inte göra”  etc etc ) … och Skatan är som Skatan är … nyfiken på allt nytt, flaxig och sökande …

Men är man  olika kan det också vara skönt att ta ”en liten paus” på några dagar från varandra.

Då hinner Skatan flytta på en och annan pryl … som alltid funnits bredvid eller på eller ovanför en viss möbel osv osv  … och kanske kunna klämma in några av alla stolar i det pyttelilla förråden. De har  liksom blivit lite för många (De har gått från 15 kvm källarförråd i Villa Skogsberg  till 3 kvm här på Söderblick  … och det märks) .

Än så länge har de  i ”allrummet” … det rummet alltså som är kök och vardagsrum i ett … lite för många bord och stolar kanske. Men de vill skynda långsamt (Mannen) och avvakta och se … och känna sig för … 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Bilderna i bildspelet blev väldigt mörka … de är tagna tidigt i morse i motljus och de har dåligt med lampor så Skatan ska försöka byta ut dem vid tillfälle. Men ni kan ju … hm … ändå aaaana hur mycket bord och stolar där finns. 🙂

Skatan slänger in ett bildspel på de andra rummen också … mörka, dåliga bilder … men så ni får ett hum … hmm …

Och då blir ni överraskade.

En STOR orsak till att Skatan ville flytta var ju att hon ville ha ett eget rum … men tänk … hon ändrade sig. Sovrummen är så små och det blev inge bra. I sängkammaren fick det i princip bara rum två sängar och skulle hon haft ett av de där små rummen för sig själv med säng och arbetsbänk o s v så skulle det nog bli lite fööör byschigt.   Istället fick hon ett arbetsrum som hon ännu inte möblerat. Där ska hon ha ett stort arbetsbord, sitt staffli och dukar och färger och … så ska Mannen ha sitt lilla skrivbord där också men blir portförbjuden när Skatan är igång 🙂 . Han kan ju ta sin laptop och sätta sig var han vill …

Det låter väl bra … eller hur?

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nej, nu ska Skatan ta en paus, äta lite lunch och gå ut med StinaFina en runda …

Ses …

7 reaktioner till “De´ ä´ ba´ å åk …

 1. Att StinaFinas korg står i ett av duschrummen beror på att där är det enda stället hon känner sig trygg på när det smäller omkring oss av fyrverkerier som det har gjort några dagar. Annars ligger hon i sängen hos oss på nätterna … för det mesta. 🙂 Vi väntar också på duschväggar … nu ser det mest ut som förråd.

 2. Det låter hur bra som helst även om jag inte kan se bildspelen 😦 Eget arbetsrum är inte fel. Eget sovrum skulle kunna vara ok dået med.

  Kram

 3. Nja, tror du på det där? Kan slå vad om att han tycker att du har rörigt i det rummet och att du måste plocka undan när du går därifrån. Nej du att dela rum med gubben tror jag inte på. Ett rum för dig själv som du kan stänga dörren om och låta färgburkar och penslar och annat rörigt ligga framme så det bara är att gå in och fortsätta när lusten kommer på. Ska man plocka fram så blir det inte av. Det vet jag som har grisskåpet fullt med grejor och så blir det ingenting.
  Stort och luftigt ser det ju ut att vara i nya lägenhyeten i alla fall

 4. Stort och fint tycker jag att det ser ut, men det blev inget eget sovrum då? Fast det går väl att ändra om ni skulle ångra er. Gemensamt sovrum och gemensamt arbetsrum låter väl inte som någon höjdare, när nu planerna var helt annorlunda från början.

  Tack snälla söta rara Skatan för kommentarerna hos mig!
  Kram, Ingrid

 5. Jag gillar den där härliga gröna färgen väggen i ett av rummen!
  Det beror väl lite på hur mycket mannen vill använda sitt skrivbord om det där ska funka. Och hur mycket åsikter han har om hur det ser ut bland dina grejor, som Skogsnuvan säger men jag (som inte kan tänkta mig att sova i ett eget rum trots att det är ett väldigt snarkande på ”rumskamraten”) tycker att det låter bättre att ha gott om plats om du ska måla och greja och inte behöva trängas med en säng.
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.