Skatan som har svårt för noveller

… de tar ju slut så fort … måste bara läsa den här samlingen.

Brännande livet av Alice Munro

Detta efter att ha läst dagens krönika i SvD kultur … skriven av Erica Treijs … en av de mest läsvärda och spännande journalisterna på SvD idag … tycker Skatan.

Det var speciellt det här citatet som Erica Treijs citerar som Skatan fastnade för …

”Tanken fanns där och dröjde sig kvar i mitt huvud. Tanken att jag skulle kunna strypa min lillasyster som låg och sov i sängen under mig och som jag älskade över allt annat på jorden.”

För vem har inte tänkt liknande tankar … och skämts över hur i hela fridens namn man överhuvudtaget KAN tänka så och SKÄMTS …och tänkt: tur att ingen kan läsa mina tankar …

… och så är man kanske inte så ensam om såna tankar ändå …

En författare som kan formulera sig så  …  och en krönikör och journalist som fångar upp just det citatet … är stjärnor på Skatans himmel … eller har i detta nu blivit  …

Ja,  ja Skatan  veeet att Alice Munro är en stjärna … Nobelpristippad många gånger dessutom … men hon hade inte varit det på Skatans himmel förrän nu …

 

 

 

 

7 reaktioner till “Skatan som har svårt för noveller

 1. Jag har inte läst henne heller men får väl göra det. Inte har något emot noveller. Ibland har man inte tid med en hel bok men en novell kan ju slinka ner lite lätt. Något måste man bara läsa varje dag och som livet är nu så får man försöka tänka sig bort till en annan verklighet och då är böckernas värld något att ta till som tröst

  1. Visst är det fantastiskt att de finns … vad skulle man göra utan dom … Ett liv utan böcker vore sannerligen bra mycket tommare …

   Kram!

 2. Usch vilken hemsk tanke. Nä, så har jag aldrig tänkt. Inte önskat livet ur någon. Inte ens min mamma. Jag har önskat att hon aldrig funnits i mitt liv, men inte att hon aldrig skulle ha funnits. Men hemska tankar har verkligen passerat men mer av slaget ”undra hur h*n skulle reagera om jag slog in h*na skallben. Skratta bäst som skratta sist”

  Nu för tiden tror jag på karma.

  1. Jag med … tror på Karma … det är just därför jag avhåller mig från att slå ihjäl någon … men tänka kan man ju alltid … de mest hemska tankar.

   Kram!

 3. Jag gillar citatet! Jag gillar sånt som är drastiskt, som får mig att skratta och tänka efter. Vi har alla konstiga tankar, när någon formulerar dom, kittlar det skönt i kistan.

  1. Det är just det … att vi alla (troligtvis) tänker hemska tankar ibland, som man skäms för och trodde man var ensam om och så förstår man genom ett sån´t här citat att man kanske inte är så ensam ändå. Tur att man har de här spärrarna så att inte allt man tänker behöver hända … 🙂

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.