Vilken vecka …

Lilla E hade förvarnat redan på söndagen att barnbarnen på den kanten fortfarande var sjuka i en hoppande feber  och hosta och att hon var fullt igång med det gigantiska målet (2 mot 35 … så att säga) om bidragsfusk och bara måste jobba

… och  Svärson II var på avslutningen på sin IT-kurs och …

ja, ni fårstår själva …

Lilla e:s presskonferens

Jovisst skulle Skatan komma … fastän inte förrän på onsdagen eftersom det var årsmöte i Galleri Sjöhästens vänner och Skatan var djupt involverad.

Bl a var det den där toscakakan som hon skulle stå för.

Årsmötet blev lite kaotiskt.

Men kul.

Detta bildspel kräver JavaScript.

(Bilden på konstverken och den där Skatan själv tronar tillsammans med några andra från styrelsen har Hannele Heiskanen , galleriägaren, knäppt)

De var fler än nånsin … 63 sittande … och med ett fantastiskt intressant föredrag om Åkroken och utgrävningarna där som drog ut på tiden (föreläsningen alltså) … men det var så intressant så det gjorde sannerligen ingenting.

Mannen vann en tavla förresten …

MariaManuela Vintilescu

Av MariaManuela Vintilescu

Den lyckosten!

Tidigt, tidigt nästa morgon drog alltså Skatan till barnbarnen i Örebro. Som det förstås alltid är roligt att träffa fast roligare ändå när de är friska förstås.

De är ganska feberfria på morgonen men framåt dagen stiger febern för att   hög på eftermiddagen och kvällen.

De hade roligt, Skatan och ungarna.

Skattjakt på icke uppätet färdgodis … kurragömma, docklekar, matlagning, sagoläsning etc etc … och så lite spel på datorerna eller ”paddorna”  …

Detta bildspel kräver JavaScript.

Dagarna gick fort och inte riktigt i mormor Skatans takt så när hon landade hemma i Nyköping igen var hon alldeles för trött för att följa med och lyssna på föredraget av Olle Stenhammar om hans bok …  även om hon VISSTE att många av hennes vänner från förr var där.

Mannen fick gå ensam medan Skatan somnade framför TVn.

Och naturligtvis ångrade sig Skatan efteråt för ALLA hade varit där. Nej, inte ALLA men EN DEL i alla fall. Olle är ju inte bara en kändis utan förekom flitigt på festerna på det glada 70-talet i Nyköping med omnejd 🙂 … och hon fick sina hälsningar hemskickade i retur.

Nu ska Skatan gå Morgonrundan med StinaFina … i kallan … -15 grader … men i solen.

Och det är fredag …

Igen.

5 reaktioner till “Vilken vecka …

  1. ja det blir man verkligen … trots att det är jättekul … men man är ju inte så van längre vid ”full rulle” så att säga …

   Kram!

 1. Spännande att skriva en kommentar till dej – därför – man vet ALDRIG hur länge sidan ska låsa sig! ibland NÄSTAN 1min! och man väntar och väntar. margareta

 2. Hejsan Eva !
  Kul att passa barnbarnen men de ska vara friska, finns ju inget värre än barnbaciller.Det har inte jag varit i kontakt med, vad jag minns, Det jag har är nog en 70-årsflunsa.

  Må så gott och klappa StinaFina.

  Kram Mi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.