En Morgonrund´ har guld i mund

Söderblick

Skatan vaknade till en blå himmel och härligt väder … fast blåsigt.

Och hon och StinaFina gav sig iväg på sin vanliga Morgonrunda … Den som får Skatan att vakna till och tycka livet är bra … trots allt*.

Idag mötte hon Våren på allaehanda vis … vårblommorna förstås, tussilago (inte på bild) men blåsippa och vitsippa.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Hon hittade Vårens första bortappade sko … 🙂  … en vänstersko 🙂

Vänstersko

… en sandaaaal !!!

och hon upptäckte att ramslöken stigit ur mullen på bara ett dygn !!! så hon plockade med sig en påse hem …

Detta bildspel kräver JavaScript.

Så … ja … det blev en ”givande” Morgonrunda.

StinaFina visade sina konster att kliva upp och låta sig fotograferas på en eller annan sten … och Skatan har nu ätit sin frukost och börjat dagen med ännu ett ”tillkämpat” blogginlägg … 🙂

Stina

Godmorgon!

* Skatan har bestämt sig för att inte klaga för mycket men vill bara ändå säga att om hon låter grinig beror det på att hon är på yttersta randen för att … krevera … gå upp i limningen … … nej … men hon är genomtrött och kan ändå inte sova. Inga mediciner verka hjälpa och hon har fortfarande inte hört något från sin doktor om RLS-plåstret som låter så lovande (Ja, ja … hon ska ringa och försöka få tag på honom igen och påminna … ). I natt har hon sovit först  två(2) timmar med kläderna på (efter intag av ”alla” tänkbara mediciner som kan hjälpa henne), sedan var hon vaken till klockan tre då hon hann borsta tänderna och sån´t man ska göra innan man somnar för natten + började se en film. Därefter sov hon  en (1) timme till och vaknade av sina RLS-ben, tog en tablett (inte den morfinbaserade utan den som hon får nässelutslag av), somnade vid 5-tiden och sov till halv åtta. (Summa summarum: 4,5 timmar avbruten sömn … 😦  )

9 reaktioner till “En Morgonrund´ har guld i mund

 1. Det är ju inte klokt och man kan undra om läkare är som hantverkare och bilmekaniker. Lovar ringa upp men hör inte av sig och hoppas att man inte ska dyka upp som ett problem igen. Det måste ju finnas bot. Tycker att jag då och då läser om såna besvär som du har. Klaga på du också för det har du minsann orsak till. Jag kan då åtminstone sova med mitt knä. Det måste vara hemskt att inte få sova ut någon gång. Apropå ingenting ramslök finns inte här så jag har ingen aning om vad man gör med den. Äter den i sallad, kokar soppa eller hur äter man den? På gotland fanns det också men som sagt inte här. Ser fram emot att du kommer och att få träffa lilla Stina-Fina

  1. Ramslök tillagar jag ungefär som jag lagar till spenat … man kan säkert göra soppa av den också, ha den i sallader (den har en stark smak av vitlök). Den är verkligen jättegod.
   Nej läkare har jag inte mycket till övers för. Han har fortfarande inte svarat men jag fick en lapp med en telefontid då han ska ringa mig: på MÅNDAG!!! Hur många nätter är det inte till måndag. I ren desperation ringde jag till ordföranden i RLS-förbundet och hade ett långt snack och han gav mig telefonnumret till en man som ”kan ALLT om det här” och kan tipsa mig INNAN jag talar med läkaren på måndag så jag vet vad jag ska säga i telefonen. Men först ska jag vila lite . Det är jobbigt att snacka i telefon och dra allt från början också och några nya mediciner får jag ju inte utskrivna i alla fall förrän jag talat med en ” riktigt” läkare. (Jag ringde upp läkaren igen när jag fick den här telefontiden men det var tji att få tala med honom … trots att jag faktiskt grät (av trötthet och ilska).

   Ja om du visste vad jag längtar att åka norrut upp till dig. Resan kommer säkert ta lång tid för jag måste stanna stup i kvarten och sova en stund … men det är det värt. Jag har ju ingen tid att passa och det får ta den tid det tar.

   Kramar

 2. Usch det är hemskt att inte få sova, man tror verkligen att man ska bli tokig på riktigt. Hoppas det där plåstret fungerar om du nu får det någon gång.

  1. Jag var så trött när jag skrev det här inlägget så jag t o m räknade fel: 5,5 timmar verkar jag ha sovit i alla fall. Sammanlagt. Ja, det ääär jättehemskt när man blir accelererat trött tröttare tröttast … men läkaren ringde mig i alla fall … sent på eftermiddagen (hans sköterska hade väl hört hur desperat jag var) och han lovade att skriva ut det där plåstret som säkert är en beställningsvara men jag ska gå ner och ”hämta ut” det i alla fall idag så får vi se om det finns eller inte. Hoppas hoppas hoppas det hjälper … men det bör det göra för det är samma typ av medicin som Sifrol som jag alltid tålt så bra men som jag nu måste göra en paus ifrån …

   Kram Soldansare … nu dansar vi alla lite lättare när solen hittat hit och värmer oss oftare och längre om dagarna.

  1. Ja, det är jobbigt … men jag ser faktiskt (nu) ljuset i tunneln och hoppas på ett under med det här plåstret som jag fått utskrivet. Välkommen hem förresten 🙂
   Kram!

 3. Vilken underbar header med den fina StinaFina!
  Måtte du snart få hjälp för din RSL, det verkar ju vara helt outhärdligt!
  Kram, Ingrid

  1. Ja hon är fin våran StinaFina … där i siluett mot vattnet. Bilden är inte tagen i år … än är det inte heeelt isfritt (tror jag). Jag har inte varit ute på Femöre på några dagar nu så det kan ju ha hänt mycket.

   Kram!

 4. Om du hade plockat upp alla skor du hittar så hade du kunnat göra en konstutställning 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.