Äldsta barnbarnet tog studenten

och Skatan och Mannen … ja, hela stora familjen var förstås där för att ta emot henne.

Nybakad studen

Kameran i mobilen … den enda kameran Skatan har för tillfället (hon måste verkligen skaffa sig något bättre) pajade.

Förstås.

Det krånglar jämnt vid sådana här evenemang.  Kanske är det meningen och ett budskap från någon klokare än henne.

– Stå inte där bakom kameran/mobilen.  Var här och nu … närvarande.

Carpe ögonblicket så att säga …

Och inte en bild från mottagningen och festen efteråt. Men det vet Skatan  att andra har tagit och får nog i sinom tid kopior.

Det var lite speciellt också för att Skatans halvbror Folke med sin Joy var med och fick träffa Skatans familj för första gången.

Alla sa att de var så lika !!! 🙂

Något som inte riktigt Skatan kan hålla med om. Nej , de är verkligen inte speciellt lika. Men man ser ju inte sig själv utifrån  förstås och ens inre bild av hur man ser ut har ju börjat stämma mindre och mindre med verkligheten har Skatan ju lagt märke till.

Hon tycker  däremot att de är  lika i mycket annat … musiksmaken, humorn … och nyfikenheten på livet som aldrig tar slut … nyfikenheten alltså.

Detta om detta.

Alla samlades på skolgården i god tid för det var en stor skola och  många studenter som skulle springa ut. Och där stod de med alla andra förväntansfulla släktingar

Detta bildspel kräver JavaScript.

och vänner och väntade … och väntade och väntade …

Till slut kom också Ida utspringande   med sina klasskamrater och det sjöngs studentsången och hängdes blommor och kramades och sen åkte hela klassen efter en stor grön traktor på ett stort grönt flak skrikande och sjungande runt, runt i Kristianstad innan Skatan så småningom fångade upp henne och åkte hem till uppvaktningen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Hemma på Johannagården hade man först dukat utomhus men var tvungna att flytta in.

Det blåste halv storm.

Fast champagnen  med tilltugg … det skulle förstås skålas i champagne …tog de på altanen …

Sedan blev det grillspett och grönsaker och goda potatissallader, vin och vatten, kaffe och tårtor … tre sorters tårtor.

Framåt kvällen åkte så den nybakade studenten in till stan igen för att fortsätta att fira med sina klasskamrater och de andra  satt kvar till långt fram på natten och pratade och skrattade och hade trevligt tillsammans..

Skatan och Mannen och Folke, Joy och Skatans och Mannens systrar huserade på Furuboda konferenshotell … lagom gångavstånd när man var lite ”rund under fötterna” och absolut inte kunde ta någon bil och de  träffades igen till frukosten dagen därpå och tog adjö av halva gänget.

Mannen och Skatan och Skatans syster med hunden Salli var kvar ännu en natt …

Vädret var väl inte så där jättebra … väldigt växlande som hon minns … hmm … nu är minnet verkligen kort må hon säga. Det åskade i alla fall några gånger och spöregnade  och det blåste … men däremellan sken solen och de kunde gå sina rundor efter stranden vid Furuboda.

Sallli på Furubodastranden

På söndagen for så Mathias och Johanna till Kina, Karin körde ett gäng till Kastrup med Ida som skulle till Spanien en vecka och de andra,  Skatans syster och Skatan och Mannen for hemåt igen nöjda och belåtna och glada att få ha varit med om sitt första barnbarns studentexamen och kliv ut i vuxenvärlden med allt vad det innebär …

6 reaktioner till “Äldsta barnbarnet tog studenten

  1. Vilka härliga bilder från en av livets milstolpar för nog är det något speciellt att lägga skoltiden bakom sig. Även om det innebär mer studier längre fram så är ett delmål avklarat. Det obligatoriska liksom 😉 Hoppas alla får trevligt på sina resor!

    Kram

    1. Ja det var verkligen ett härligt firande och Ida har sökt några linjer redan men kommer hon inte in på sitt förstahandsval kommer hon nog ta ett sabbatsår och jobba kanske … om det finns några jobb. Hon har väldigt fina betyg och behöver inte vara så rädd att vänta ett år. Det måste kännas underbart och kanske också lite tomt att lämna den egentliga skoltiden bakom sig. Nu ska det festas i Spanien det där järngänget från klassen i en vecka medan Johanna fick följa med sin pappa till Kina vilket förstås är ett fantastiskt äventyr för henne .. Asien-fan som hon är .-) De ska besöka både Shanghai och Peking (Mathias i affärer men han har en kinesisk affärsvän med en dotter som också ska ta hand om Johanna och guida när Mathias är upptagen. ) Underbar början på sommaren. 🙂

  2. Vilket härligt firande, det är speciellt med studentfirande, från barn till vuxen ta ytterligare ett kliv på livetstrappsteg.

  3. Så härligt att ha så vuxna barnbarn. Det är ju en väldig bredd på dina barnbarn en del nästan vuxna och så dom små gulliga i Borlänge. Så härligt. Jag har ju i alla fall en massa trevliga syskonbarn så jag ska väl inte gnälla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.