Parmentier de confit de canard

… potatismosgratäng med inkokt anka … var den originella franska och ”råläckra”  huvudrätten när Mannen och Skatan var bjudna på middag till sina goda vänner som nyligen flyttat in i Nyköpings mest spektakulära nybygge och landmärke.

siloboende_0

Silon

som sträcker sig mot skyn nere vid hamnen.

Där bor vännerna på 15:e  våningen och så högt man kan komma … om man inte vill bo på en tillbyggd ”låda” på taket … med hela Nyköping vid sina fötter och en vidunderlig utsikt åt så gott som alla håll som är värda att blicka ut mot.

Stadsfjärden Nyköping

Utsikten mot Stadsfjärden i Nyköping

Nu var det ju mörkt när Mannen och Skatan kom dit och på något sätt ännu mer fantastiskt med alla ljus och upplysta byggnader, slottet Nyköpingshus, kyrktornen, vattentornet etc etc … Skatan har ju ingen bra kamera (som blev förstörd och uppblött i fukten i Thailand för något år sedan) och har bara mobilen till hands … men

Varsågoda

Silon by night från utsidan och insidan … lite suddigt, lite taffligt … men ändå …

Detta bildspel kräver JavaScript.

2 reaktioner till “Parmentier de confit de canard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.