Tänkvärt

mobbing-1

Så sant som det står skrivet  …

De tänkvärda orden  har Skatan tjuvat från den fina bloggen Spinna Halm  och ett inlägg om mobbning … och hoppas hon blir förlåten

Sanna ord …  så sanna så.

Men …  förstås …  vad hjälper ord  … hur sanna de än är … när man ”sticker ut” och  inte får vara med …

När man vill vara en i gänget … ändå … trots allt.

Då ser man till att ”sticka ut” ännu lite mer.  För att verkligen synas.

Det gjorde Skatan och hade i alla fall sin stolthet kvar.

Till Skatan sa man: ” Bry dig inte om dom, de bara retas lite … ”

Det svarta fåret

Och Skatan sa: ”Take it or leave it … ”

8 reaktioner till “Tänkvärt

 1. Det gäller att inte ta åt sig och gå sin egen väg och vara stark men jag kan förstå att det inte är så lätt alla gånger.

  1. Nu är det lättare om inte helt lätt … men vem har sagt att Livet ska vara lätt att leva … Javisst ja …det har Galenskaparna och en viss Skogsnuvan. Nåväl, nu … sent omsider … vet jag vem jag är och låter mig vara den jag är … även om det känns ”tungt” ibland.

   Kram!

 2. Att.gå sin egen väg är ibland omöjligt att låta bli, då man är för egen att gå andras vägar. Dock gör det inte stegen lättare i början, lättheten i stegen kommer först när ron i själen kommit. Då är det lätt att vara, till och med som egen.

  1. Det är det där med ”ron i själen” som inte riktigt infunnit sig även om jag nu vandrar min egen väg så gott det går. Men den tillhör antagligen ”My way” den där oron och jag har t o m börjat försonas med den också 🙂

   Åldern tar ut sin rätt.

   Kram!

 3. fin bild! En gång var jag på ullkonferens i Australien och köpte en t-tröja med ett svart får på och texten: Black sheep spin the best yarn.Det tog jag till mig!

 4. Just dom orden har yngsta fröken haft anledning att citera mer än en gång. Själv kontrar jag med orden som står på en av hennes tröjor:

  ”Fear less, hope more”!

  Kram och go’ kväll!

  1. Tack för den kontringen … Jag är nog en riktig ”ältare” som ser faror där de inte finns och för det mesta är rädd att det värsta ska hända … så jag tar till mig kontringen och ska börja ”hope more” …

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.