Båtliv

Detta bildspel kräver JavaScript.

C har köpt en båt. Annars är det bilar som C brukar köpa men båten var så otroligt billig så då köpte C båten.

Idag fick de följa med på en tur som blev till en heldagstur. Och ännu mer. De var inte hemma på WSB förrän det nästan var dags att gå till Oodie’s. Det var C och hans son Jonas med flickvännen Onesize (hennes namn är inte Onesize… det bara låter så), Horst och Mannen och Skatan. Det var andra gången i C:s ägo som båten var på tur. Och tur var det för de höll inte på att få igång den alls. C är ingen sailor … det är Mannen och Horst … fast det var Jonas som hittade den lilla knappen som gjorde hela skillnaden. Att båtens motor satte fart.

De åkte efter Koh Changs västkust mot söder, förbi alla vita stränder och ankrade upp utanför Lonely Beach där de åt lunch. Onesize och Jonas hade köpt kyckling och sticky rice och såser och öl och vatten och …

Skatan drack en cocosdryck av något slag. Som var jättegod.

Efter lunchen satte de fart hem till C igen. De for så skummet yrde och det var Jonas som styrde. Han skulle jobba på eftermiddagen. Det var inte lika lite vatten vid stranden när de släppte av Jonas och Onesize. De blev blöta nästan till midjan.

Onassis … som de hade börjat kalla C eftersom den ”riktige” Onassis själv inte framförde sina lyxjakter utan hade folk till det … tyckte nu att de skulle ta sig till östsidan av Koh Chang för att ankra vid ett ställe … Skata minns inte vad det hette … för att få sig en öl.

Sagt och gjort. Mannen stod vid rodret eller körde eller vad det heter.

Pa den sidan av ön var det inte bara lite vita gäss utan det blåste friskt och vågorna kom lite hur som helst och varstans ifrån … så kallad krabb sjö … vad Skatan förstår. Det var inte lika lätt att lägga till där och nu var det Skatans tur att bli blöt om stjärtfjädrarna när hon kravlade sig i land. Men det var fint att sitta där och dricka och prata … prata ombord är lite svårare eftersom båten är en tvåtaktare och högljudd om man så säger.

Och  så skulle man så åka hemåt igen. Skatan och möjligtvis Onassis själv övervägde allvarligt att ta en taxi …

Men skam den som ger sig. De äntrade båten och for om möjligt i ännu krabbare sjö mot hemmahamnen där man också fick plumsa i och bli blöt långt upp på kroppen.

Männen lugnade ner sig med en öl innan det var dags för nästa strapats. Båten skulle tankas upp. Onassis hade hyrt ut den dan därpå. Idag alltså.

Det finns ingen marina med tankställe på ön utan Onassis fick åka skytteltrafik till en mack och köpa dunkar fulla. Det blev 225 liter. Som sedan hälldes i i tanken på båten som låg en bit ut … som sagt,… i det tilltagande mörkret,

Trötta och frusna skjutsade Onassis dem hem till WSB där de svidade om och gick till Oodie’s där de både fick sig mat (oxfilé och bearnaisesås … svenskens älsklingssås) och musik ocH när en timme hade passerat midnatt  strosade de  hemåt på de mörka gatorna och väl därhemma   somnade de ovaggade i sina sängar.

Skatan också.

4 reaktioner till “Båtliv

  1. Oj vilket spännande äventyr. Det är annat det än en sparktur på Fisksjövägen. Blöt blir man inte av det men förfärligt kall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.