Facebook har trasslat till det för Skatan

Dagsaktuella tankar och funderingar delar Skatan inte längre så ofta med sig här i bloggen.

Den står i stå …

Energin har försvunnit och hon känner ”Skatans tankar”  mer och mer som en plats som pockar på hennes uppmärksamhet och ständigt ökar på hennes dåliga samvete över försummelsen.

Det är så enkelt att slänga in några rader med foto eller en kopia på en artikel hon läst på FB i stället. Och då menar Skatan inte en bild på sin senaste intagna måltid … eller så.

Det tål att tänka på … hur Skatan ska göra i fortsättningen. Responsen på FB är ju bra mycket större än här  … man kan ju alltid få ett ”gilla” av någon i alla all … men samtidigt är de korta inläggen andefattigare.

images-1

För det mesta.

Skatan vill hinna måla … och läsa … och leva IRL, i det verkliga livet.

Bland annat.

Också.

Vad ska få stryka på foten då?

Om något.

Det tål verkligen att tänka på.

Så gör oss samvet till pultroner alla,
Så går beslutsamhetens friska hy
I eftertankans kranka blekhet öfver,
Och företag af merg och eftertryck
Vid denna tanke slinta ur sin bana
Och mista namnet handling.

(William Shakespeare i C A Hagbergs översättning)

5 reaktioner till “Facebook har trasslat till det för Skatan

 1. svårt det där, korta inlägg på FB är trevligt, men lite utförligare inlägg i bloggen är också trevligt. Men motivationen är allra viktigast det ska vara kul att skriva. Ha en fin lördag hälsar jag från en riktigt blött skåneland. Åse

 2. Man ska göra det man tycker är roligt. Det är så mycket man måste fast man inte vill men nog tycker jag det är trevligt om du fortsätter blogga. För mig är det ganska självklart att blogga, hör liksom till det dagliga och utbytet med andra bloggare betyder mycket. Dom har blivit mina vänner och framför allt du så jag skulle tycka att det vore synd om du slutar men trots allt man måste tycka att det är kul och inte känna det som ett tvång..

 3. Säger det samma! Gör det som är roligt! Finns ingen prestige i det hela. Själv tycker jag inte att FB ersätter bloggen. Inte på långa vägar. Men det är naturligtvis så olika!

  Kram

 4. Tycker inte heller att FB ersätter bloggen. Din blogg är mycket intressant, mänsklig (vad jag nu menar med det). Kanske att du verkar ärlig i ditt skrivande, närvarande. Men som de andra ovan säger, det är du som vet vad som är bäst för dig. Själv har jag FB, ingen blogg. Självförtroendet räckte inte till för blogg.

  1. Kan vi bli vänner på FB? Jag heter Eva VaVa Anderson där. Det skulle vara roligt tycker jag. Och blogga stärker självförtroendet. Det är inte ”läskigare” än att skriva på FB. Också i en blogg kan du bestämma vem som kan läsa vad du skriver.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.