Tiggarna

 

I always give to people on the streets as well as to the charities that support them. I was in the act of passing a pound to a street beggar when a City guy said to me ‘Don’t encourage him.’ I said, ‘You mean don’t give him a bonus this year?’
What is the matter with our humanity that we imagine a life on the streets is an easy doss? (Jeanette Winterson)

 

Vinter 5

Ja. vad är det för fel … vad är det som har hänt med oss som har tak över huvudet, mer mat och kläder än vi någonsin behöver  när vi kan tro …  inbilla oss …  att ett liv på gatorna är ett lätt liv?

But the world is darkening. Greed has spoiled life for all of us.
I hoped that the global meltdown would prompt a generational shift in values. Instead, all we talk about is money. When money is in short supply we need more than ever a cultural life, an inner life, an imaginative life, a way of life not dependent on shopping and spending. (JW)

4 reaktioner till “Tiggarna

  1. Det är en skandal att människor år 2014 ska behöva tigga på gatorna! Hur problemet ska lösas har jag intet svar på men det borde inte få vara så här.

  2. Ja nog blir man lite förvånad över att vi svenskar som tycker oss vara så humana tittar bort när vi ser en fattig människa och bara går förbi. Inte skulle jag då tigga pengar i detta landet. Inte ville jag sitta och frysa på gatan i snålblåsten för att få någon ynka krona. Att tro att man gör det för att tjäna pengar på ett enkelt sätt förstår jag rakt inte att vanliga vettiga människor kan tro.

  3. Nej, jag kan för mitt liv inte tro att man sitter och tigger på gatan dagarna i ända om man har ett annat val. Det verkar totalt orimligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.