Österrike – Brigitte – Bad Ischl

De flög via Frankfurt till Salzburg och fick vänta … vänta … vänta …

IMG_5603

men det var det värt.

Skatan visste inte hur mycket hon hade saknat Österrike förrän hon landade i Salzburg kände doften av landet … den höga klara luften, språket som omgav henne, Bad Ischl …

Brigitte hämtade dem och de for genom det bekanta landskapet hem till henne. Inte längre till Bad Goisern som hon lämnat för en lägenhet högst upp … mitt i Bad Ischl … (När de for till Bad Goisern för att se hennes exhem och vandra längs Hallstätter See blev de bestörta vad de nya ägarna höll på att göra … klä hela huset med plankor … med trä. Den fina milda gröna färgen på putsen var borta. Då kanske det kändes lättare att skiljas från det  (kan Skatan tänka sig) än om det var samma ”gamla” härliga hus som inte längre var hennes.

Brigittes hus

Brigittes exhem och hus i Bad Goisern

Nu låg Brigittes hem mitt i Bad Ischl ovanpå en affär och tre trappor upp, ett stenkast från stans berömdaste café (Café Zauner) och Traun med gångavstånd till stigen att vandra på  ( via Bad Goisern)  ändå till Hallstatt om hon så vill …

Men ändå …

De förstod att Brigitte saknade sitt ”gamla” liv i Bad Goisern … även om hennes lägenhet i Bad Ischl inte kunde ligga bättre till …

Detta bildspel kräver JavaScript.

Första dagen bekantade de sig med Bad Ischl igen, gick längs Traun på ömse sidor och tittade sig omkring … på huset där de bott en tid och de drack förstås kaffe och åt bakelser på Zauner … inte caféet vid Esplanaden utan det inne i stan på Pfarrgasse … och såg hur man i parker ”laddade” för OÖ Landesblumenschau 2015

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Alla dagar vandrade de … längs Hallstatter See för att stanna och äta och dricka en öl på Seeräumchen … ibland rundade de en sjö … Swartzensee där de startade i dimman som lättade och släppte fram solen och värmen när de satt ute och åt … Skatan en soppa med pannkaka i …

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

och Skatans älsklingssjö i området, Altaussee …

Detta bildspel kräver JavaScript.

På söndagen åkte de till Boris med familj (Boris är Brigittes son) som har ett härligt ställe i Wildalpen (där Mannen och tvillingarna åkte forsränning en gång. Inte Skatan märk väl).

Det var en tvåtimmarsfärd dit (och hem sedan igen)  som gick undan … Brigitte kör som den värsta biltjuv och Skatan är livrädd heeela tiden men väl framme fick de njuta av trevligt sällskap, motion (som höll på att ta knäcken av Skatan) och en god måltid på ett av traktens Gasthaus.

Detta bildspel kräver JavaScript.

De hade hunnit med en hel del när det var tid för hemfärd … då strejkade Lufthansa. Nu kom de undan ganska bra ändå … kom iväg samma dag fastän senare … De blev ombokade till ett SAS-plan och uppgraderade men deeet märktes inte på något annat än käket … lika trångt som vanligt. Förstår inte att någon betalar extra för maten för det rör sig väl om någon tusenlapp ändå.

Snipp snapp snut … så var detta äventyr slut.

3 reaktioner till “Österrike – Brigitte – Bad Ischl

  1. Välkomna hem! Förstår att ni har haft trevliga dagar i Österrike! Långa promenader i vacker miljö och så lite gott på det är verkligen inte fel alls 🙂 Skönt att hemresan ordnade sig ockdå 🙂

    Kram

  2. Så underbart ni ser ut att ha haft det. Tack för alla vackra bilder och det utförliga reportaget.
    Varm kram, Ingrid

  3. Sitter i faster Gunhilda sovrum och läser om din härliga resa och tittar på bilderna. Det ser faktiskt fantastiskt härligt ut och jag är så glad att du tagit så många fina bilder så jag kan riktigt känna att jag är med dig på resan och får känna den goda doften och se de liksom hemtreviga ställena du varit på. Vilken tur att jag får följa med på era härliga resor alla mina bloggvänner som reser och far. Det gör det lättare för mig som sitter fast här i Fisksjön. På något sätt är jag då med. Tack för det

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.