VI MÅSTE TALA OM DET

VI MÅSTE TALA OM DET… har det hetat i många sammanhang här i Sverige om saker som bara mumlas om i media och som måste UPP TILL YTAN men om de svåra frågorna som SD verkar ha ”haffat” tar de andra partierna inte i med tång.

Men också  DESSA SVÅRA FRÅGOR MÅSTE DRYFTAS, INTE TYSTAS …
Annars vet Skatan inte vad vi kommer att få för samhälle framöver …
SD skrämmer skiten ur henne och människor som röstar på SD av just det nedtystade skälet … att man inte talar om det i de andra partierna … skrämmer henne ännu mer.

Att man… vanliga människor som vuxit upp i Sverige, har det tryggt och gott och inte haft krig på hur länge som helst … att dessa som nu röstar på SD inte har förmågan ATT SE vad man får i ”bagaget” när man röstar på dem .. skrämmer skiten ur Skatan.

Att deras ”verklighet”  av invandringen, integrationen får stå oemotsagd.

”Inte sällan anklagas etablissemanget för att tiga om invandringen. Massmedia påstås mörka fakta och politiker anklagas för att undvika frågan. Det är inte heller sant. Däremot är det önskvärt att politikerna i valrörelsen inte låter SD sätta agendan för hur invandring ska diskuteras, utan ägnar sig åt att föra fram sin egen politik istället för att som vi såg inför valet i september låta alltför stor del av valdebatterna handla om att angripa och bemöta SD.” (Sofia Mirjamsdotter, i Sundsvalls tidning)

De andra partierna spelar SD i händerna genom att inte föra fram sin egen politik.

De/vi  ska förstås inte förhålla sig till SDs bild av invandring och migrationspolitik MEN forma den sanna bilden, en tydlig, rak egen bild och uppfattning hur man tänker sig att framtiden ska se ut … inte bara skrika om att hen är främlingsfientlig, eller rasist så fort hen ”tar i frågan” och undrar om hur det ska bli, ordnas med denna så viktiga sak för oss alla. Den är viktig för oss alla … för oss ALLA … inte minst för invandrarna själva av olika kategorier (kvotflyktingar, anhöriginvandring, etc etc)

FRÅGORNA MÅSTE DRYFTAS och SD får INTE sätta agendan …

tycker Skatan i sin enfald.

”För många av oss som har invandrat till Sverige är detta frågor som just på grund av sin komplexitet behöver dryftas, inte tystas. Just för att de är så svåra. Att svenska lagar förmår skapa reell rättsäkerhet och trygghet är ett starkt skäl till varför vi kommit just hit.” (SvD, Nuri Kino)

Ja så avslutar Nuri Kino sina tankar i SvD i dagens tidning och som fick Skatan att skriva det här inlägget. Läs det!

Skatan vill inte vakna upp den 23 mars till ett laissez-faire-Sverige där hennes/ditt parti har blivit överkört av SD … bara för att inte hennes/ditt parti tar upp frågan på ALLVAR.
Alla som känner Skatan vet att hon har ”ett öppet hjärta” … men Skatan måste också säga att det är mer än  ”hjärtlöst” att inte TALA OM hur vi ska hjälpa till så att de som vi KAN  ta emot eller redan HAR  tagit emot får ett DRÄGLIGT liv här i Sverige, att vi ska trycka på i EU om hur ”kvoterna” (förskräckliga ord som Skatan tar i sin mun) bättre kan fördelas (om det är där ”skon klämmer”) mellan länderna etc etc …

SNÄLLA SNÄLLA … sluta käbbla …och gå till val den 22 mars med era egna partiagendor och budgetar  men GLÖM inte att TALA OM, TALA MED varandra (också över blockgränserna) och berätta för oss väljare …era tankar om det här.

SD får INTE sjanghaja det som är ovisst och  ”ligger och pyr” i … kanske … de flesta av oss.

3 reaktioner till “VI MÅSTE TALA OM DET

  1. Så sant som det är sagt! Att tiga ihjäl saker har aldrig fungerat någon gång och gör det inte nu heller. Jag tror inte att alla som röstar på SD är rasister men så länge andra partier inte vågar diskutera vissa frågor så gynnas SD mer och mer. Fortsätter det så här finns det tyvärr risk för att de blir ännu större…

  2. Ja nu käbblar dom mer än någonsin dom där politikerna och jag hakade lite upp mig på den där kärringen som sa att dom på landet var dummare än dom i stan. Dummast är nog hon som säger något sådant högt även om hon tänker så så moderaterna ska då inte få någon röst av mig för då förstår man ju att vi kommer att komma på undantag ännu mer än vi gör nu. Vilken kärring. SD vill man inte ens tänka på hur det skulle bli om dom får ännu mer makt. Stackars dom som kommer hit till det här främlingsfientliga landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.