Rött eller svart

 

Jag skulle inte behöva ha glasögon (glasöga) på det opererade ögat.
Men det vill jag ha.
Jag har inte fler kännetecken, mer identitet att avvara.
Jag är en med glasögon och det tänker jag vara så länge jag är.
(Bodil Malmsten i sin blogg Finistère)

Med jämna mellanrum gör Skatan ett besök hos Bodil Malmsten i hennes blogg och just idag var det citerade här det senaste inlägget (om än ett ganska gammalt inlägg ändå 2015-09-12). Och hon kom osökt att tänka på sig själv och sitt eget ”jag” som ”en med glasögon”.

Skatan behöver glasögon. Och för ett par år sedan köpte hon ett par med knallans röda bågar (2011).

VaVa

Och älskade dem.

Skatan blev liksom ”hon med de röda glasögonen”.

Skatan har förutom synfel grå starr på båda ögonen som nu är opererade och på det vänstra har man också gjort en s k efterstarrbehandling (laser). Efter den var det dags att byta glasögon och Skatan valde … hon fattar fortfarande inte hur korkad man kan bli … ett par svarta och det efter lika mycket om och men och hit och dit-tankar  som när hon valde de första, de röda alltså 

IMG_5354

Hon valde alltså ett par svarta som hon aldrig trivts i, pliktskyldigast har haft på sig förstås men … som sagt … aldrig känt sig ”hemma” i.

Och så …  har Skatan äntligen fått en ny tid för efterstarrbehandling på det högra ögat också. Och det blir dags för nya glasögon igen.

De röda är väldigt slitna men hittar hon inga nya röda som passar (modellen är utgången) så byter hon helt sonika glaset i sina röda. Och fortsätter att ha de svarta som reserv.

Så det kan bli när man blir som ett med sina glasögon 😉

8 reaktioner till “Rött eller svart

 1. Hej
  Förstår att du ångrade dig med de svarta. Du ser ju fantastiskt bra ut i rött, lyser verkligen upp och dina egna färger kommer fram. Grå starr har jag också blivit opererad för och är så glad att jag slipper hålla på med kontaktlinserna.
  /Leva-Kerstin
  http://www.steeperz.com

 2. Tycker faktiskt att du är snygg i båda, men man ska ju trivas också. Jag är också ”en med glasögon” men jag går mer åt det gulorangea hållet. Både på terminal- och vanliga glasögon.
  Kul att du verkar vara igång på bloggen igen 😉

  1. Jag ska verkligen försöka … och då hjälper det till med de här skisserna eller blindkonturerna som jag ska försöka göra åtminstone varannan dag och lägga ut. Så då slår jag två flugor i en och samma smäll. Mannen har just köpt nya glasögon som är åt det gulorangea hållet … Jättesnygg! Kram!

 3. Du passar ju i röda glasögon och varför ska allt vara svart i det här landet. Man tror ju alla ska iväg på begravning så kör du med dina röda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.