All vår början bliver svår

Bättre går det år från år (Från Prin­sens ABC-bok 1883) efter det latinska ordspråket: ”Omnium rerum primordia sunt dura.” Enligt Pelle Holm, Bevingade ord, Stockholm 1964.

är en ramsa som Skatan fick höra många gånger som barn. Och visst är det så … All vår börjar ääär svår, att sätta den där pennan eller penseln till pappret ääär svårt.

Men övning ger färdighet, rutiner ger färdighet och knep och knåp redskap gör det lättare att komma igång … hålla farten uppe och inte ge upp alls.

Allt behöver ju inte bli perfekt. Ingenting behöver vara perfekt. För det ger ju sån livslust och energi att skapa …

För det är ju så himla kul.

Men Skatan behöver en knuff … hon har alltid behövt knuffar för att inte stanna upp, skjuta upp … ja t o m lägga av långa perioder …

Och så´na får hon nu ofta från Facebook-vänner och -sidor.

Inspiration.

IMG_0173

Nu senast fick hon syn på en länk till en blogg: ”That´s what she sketched” på FB som  Trine* länkat till och som Skatan genast nappade på och tänker försöka följa genom att göra en sketch eller blindkontur varje dag … eller åtminstone varannan … för att få in flytet ..

Vad vore Skatan utan alla som inspirerar henne och ger henne energi att måla, skriva och skapa på sin nivå, så gott hon kan …

Vad vore Skatan utan dem alla.

Alla sina go´a vänner och inspiratörer 🎨 ❤️

https://www.facebook.com/Creative-Art-Journaling-393514447526567/

  • Trine Petticrew är en dansk konstnär och vän till Skatan som hon träffade första gången som kursledare i en målarkurs  i Gagliano Aterno i Italien 2014  och som hon sedan varit hos i Danmark och i Gagliano Aterno en gång till och då tillsammans med Lis Juul som båda har varit en stora inspiratörer till  Skatan sedan dess.

 

4 reaktioner till “All vår början bliver svår

  1. Hvad er perfektion? Jeg tror at det er kedeligt…. Det er det uperfekte, det skæve, det rå og uforklarlige der er spændende. Og specielt som kunst 😉 tak for sine fine ord, og husk, du inspirerer også alle os andre 😉 ❤️

    1. Ja Trine, men perfektion är kanske fel ord men att man uppnår det man VILL uppnå … att man kan få fram ”känslan” som man vill förmedla. Kanske. Klem!

  2. Jag skulle nog behöva lite inspiration för jag har inte gjort något konstnärligt på länge mest bara lagat mat och burit vet och sett på tv och liksom inte kommit mig för med något annat

    1. Jo du håller ju på hela tiden … du SKRIVER och inspirationen till skrivandet här har verkligen saknats. Men nu ska jag försöka ”hålla igång”.

      Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.