Det är lite mycket nu …

och knappt så att Skatan hinner med i svängarna.

Dagarna är besynnerligt korta och hon kom osökt att tänka på äldre människor som var fullt upptagna bara de hade en enda sak att göra under hela dagen. Som t ex ett tandläkarbesök. Och som hon log i mjugg åt medan hon dåförtiden själv klämde in både det ena och det andra under en dag. Dit har hon kommit nu, Skatan.

Skrattar bäst som skrattar sist.

Besöket hos ögonläkaren då hon äntligen fick en efterbehandling med laser på sitt högra gråstarropererade öga  satt fint.  Det vänstra var ju efterstarropererat för flera år sedan. Hon hade väntat sååå …

IMG_0201

Sketchaday7

IMG_0320

Men nu … i stället för att se klart …  har hon fått små dansande svarta spindlar i synfältet som inte behagar skrämmas bort utan envisas med att fortsätta hoppa omkring där och  retas. Hoppas de inte stannar kvar för gott. Men då kanske hon vänjer sig.

Och på eftermiddagen var det StinaFinas tur hos ögonveterinären. Hon har liksom en grå hinna framför sina annars så svartbruna ögon och Skatan trodde att det också kunde vara grå starr. Men det var ”bara” åldern. Hon är ju ändå snart 11 år sa, veterinären. Och då blir allt sämre … syn, hörsel och så fryser de också mer och är oftast räddare och ja, kan få sämre minne  … t o m bli dementa.

-Precis som vi då, sa Skatan.

-Jo, sa veterinären.

Kylan tar ut all energi som finns i kroppen … både från folk och fä … fä = StinaFina, som helst vill ligga kvar och dra sig eller springer och gömmer sig under matsalsbordet eller bakom soffan när Skatan tar fram koppel och täcke.

IMG_0194

Sketchaday8

Men när de väl är utomhus blir hon piggare och de drar iväg på MINST 30 – 40 minuters Morgonrunda. Idag blev det bara 30 minuter för det var 17 minusgrader. De andra rundorna blir också kortare.

Efter alla ögonläkarbesök var det också vårsäsongens första styrelsemöte i Sjöhästens vänner på. Det var verkligen roligt att sätta igång igen.

Och redan i morgon är det vernissage på Galleri Sjöhästen i Nyköping:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Grafikbiennal Kaliningrad – svenska deltagarna med inbjudna gäster.

Årets första.

2 reaktioner till “Det är lite mycket nu …

  1. Herr Hund har samma hinna och vi fick en liknande förklaring så det nöjer vi oss med. Förmodligen så hör han dessutom dåligt men krämporna kommer väl pö om pö….

    Kram

  2. Du har ju alltid full fart du och det kan jag inte säga att jag har instängd i skogen av kylan som jag är. Visserligen har jag en del att göra inomhus men man får ju ingen lust när det är 30 grader kallt dag efter dag efter dag. Igår kväll steg det in 3stora lurviga björnar i min hall och en lite mindre. Det var Broder B:s son och hans tre kompisar utrustad som för en antarktisexpediton och för dom så var det säkert det. Stadsbarn som dom är. Så blev det spagetti och köttfärssås och blåbärspaj. Det var det enda som hände igår och de enda människor jag såg. Hoppas att det som far omkring i dina ögon går bort. Kan ju vara något som är tillfälligt efter behandlingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.