#bröllopsdag nr 47

 

Den första november 1969 blev en minnesvärd dag för många.

För Skatan och Mannen för att det var den dagen de gifte sig i Lidingö kyrka och hade sin bröllopsfest ute på Gåshaga värdshus. Och dagen/natten blev antagligen minnesvärd för gästerna på festen också. För de höll helt enkelt inte på att kunna komma hem. Det blåste som attan, regnade, haglade, åskade … det visade sig vara  en av höstens värsta orkaner som hindrade dem.

Allhelgonaorkanen
Nästa svåra oväder inträffade den 1 november samma år, den så kallade allhelgonaorkanen. Den åstadkom stor förödelse i mellersta och östra Svealand, i Östergötland och på Gotland, och skördade sex dödsoffer.

Träden föll över vägarna, taken åkte av hus, byggställningar rasade och så gifte sig alltså Mannen och Skatan.

Men vädret verkar ändå inte ha blivit ett ont omen för deras äktenskap även om det tidvis har varit stormigt. Men så långt som till orkan … nä …

Inget väder är ju dåligt väder …

img_4465

 

En reaktion till “#bröllopsdag nr 47

  1. Så söt du var på bröllopsfotot. Du måste ha varit väldigt ung eller hur? Annars har du ju en mera tuff framtoning efter vad jag förstått men du gör väl ditt bästa med att lite tufft vifta med en cigarett. Det var liksom andra tider då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.