Det är inte bara här Skatan halkar efter

Skatan är med i en fantastisk FB-grupp som har startats av Trine Pettigrew som var hennes konstkursledare i Italien, Danmark, Portugal och Skottland. Den heter En Streg Om Dagen och det är meningen att medlemmarna i gruppen  ska skissa, teckna, eller måla varje dag efter ord som de fått och ska tolka.  Det är en underdrift att säga att Skatan halkar efter där också.

Men det är inte så konstigt. Hon hinner ta mig sjutton inte ur sängen förrän den s k verkligheten faller över henne. Idag har hon suttit och pillertrillat åt både sig själv och Mannen och det är många tabletter och kapslar som ska sorteras in i sina små fack i doseringsdoserna så det tar nästan en timme bara det.
IMG_8440.jpg
Och så är någon medicin nästan slut. Iväg till Apoteket och idag också in på läkarsidan för att beställmera medicin till Mannen. Ett uppdrag idag var att gå till Clas Olsson för Mannens räkning … en mössa med lampa som gett sig … upp för en stunds pratstund hos Hannele på Galleri Sjöhästen … pust … och sen iväg till Liedl för glassen (som bara kan köpas där) och Brännvinsosten till Mannen och försöka få ut lite kontanter till tiggaren utanför … en pappa till Skatans favorittiggare som sitter utanför Ica i Oxelösund.  Hem för att laga middag …svenska  köttbullar med 91 % kött inhandlade på Liedl  och potatismos. Nu har hon också hunnit med dagens ord: Mirror och håller på att varva ner för en kväll framför TVn och Vi på spåret. Idag är en av de tävlande Amie Bramme som är dotter till Trina (Katarina), Håkans äldsta systers bonusdotter och alltså bonusbarnbarn. Denna Amie är förresten halvsyster till den mera kända Seinabo Sey.  

Så då håller de extra hårt om tummarna.

Detta bildspel kräver JavaScript.

4 reaktioner till “Det är inte bara här Skatan halkar efter

 1. Du har ju hunnit med att fixa bra många teckningar i alla fall Jag har inte målat någonting på väldigt länge. Jag har ingen inspiration. Tycker att alla min tid går åt att skotta snö och hålla hunden och katten undan varandra. Ser fram emot att Sonen ska komma snart och broder Björn med alla barn och barnbarn. Ha det så bra nu ochjäkta inte ijäl dig fram till jul Det blir jul ändå och ibland får man dra in på allt och ingen märker någon skillnad utom man själv.

  1. Och jag blir avbruten av Mannen som blir mindre och mindre logisk och skärtpt för var dag som går och som jag börjar få hjälpa med det mesta (inte med det ”fysiska” ännu i alla fall) som att skriva och läsa instruktioner . T ex häromdagen visste han inte hur han skulle få in vatten i ångstrykjärnet. Och så är han besatt av än det ena än det andra och då måste jag hjälpa till och maila hitan och ditan. En gång hade han ringt sex gånger till en person och då gäller det att hjälpa honom och förklara o s v. Det är en stor sorg att märka de här förändringarna och ibland tryter mitt tålamod och då får jag såna skuldkänslor. Han kan ju inte rå för att han frågar om samma sak många gånger t ex. Och inte kan han planera och har svårt att få saker och ting gjorda etc. Men nu är det snart jul i alla fall. Och jag är glad att du får lite sällskap, Vi får hoppas att det inte blir svinkallt och att det inte BLÅÅÅÅSER. Vii ska fira på Femöre med Henke & Co, min syster och en av Håkans systrar.
   GOD JUL!
   Kram
   Skatan

 2. Jag har en idé om att jag ska läsa dikt och skriva dikt varje dag. Det går också sådär. ”Du har kommit emellan igen, jävla liv.” som Bodil Malmsten skrev någon gång,någonstans.
  Kram!

 3. Hon kunde sätta ord på det mesta vår kära Bodil Malmsten. Tänk vilken poet och författare hon var. Jag saknar henne verkligen.
  GOD JUL Soldansaren
  Kram
  Skatan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.