Det kunde knappast ha blivit värre …

Jo det kunde det ju förstås. Skatan säger som Karlsson på taket att ”det är en värdslig sak” och ingenting är kört förrän det är kört. Fast det var faktiskt kört.

Stress, stress, stress …

Redan från början krånglade det. Skatan försov sig och vaknade inte förrän kl 07.00 och taxin skulle komma 07.45 och hon skulle ha duschat och tvättat håret och … Nu blev det frukost.

Taxin kom sju minuter för sent och då hade Mannen (mest) hunnit stressa upp sig medan Skatan ringde till Taxi som lugnt konstaterade att den var på G.

Swebus var punktlig men sen …

De hade kommit förbi Tystbergabackarna när chauffören meddelade att det skett en stor olycka i Järnatrakten och det var tvärstopp på E4an och bussen fick tillsammans med bilar som kom loss ur köerna ta sig fram på småvägar förbi Södertälje och vidare till Stockholm där den var framme vid kvart i tolv. (Den skulle ha varit på Arlanda klockan 10.20!) Planet skulle lyfta kl 13.30 så de hade haft god tid på sig om inte …

Men, tänkte Skatan … de kanske hinner om allt klaffar nu efter Stockholm. Väl ute på E4an igen flöt det på en liten stund. Sen var det tvärstopp. Två lastbilar hade hakat i varandra. Skatan tror inte att hon i hela sitt liv sett så mycket lastbilar som igår på vägarna.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Klockan tickade och Skatan ringde till Supersaver som förmedlat resan, försökte ringa och avboka (men det skulle gjorts 24 timmar innan), talade med en engelspråkig indier och fattade ingenting. Ringde upp igen, stod i kö, följde på nätet om flyget skulle vara försenat men ända fram till 13.15 stod det att det skulle gå ”on time”. Claes … the coolaste man Skatan vet … ringde och sa att inte flyger Thai ett halvtomt plan inte och det kommer bli försenat. Men hon lyssnade inte tillräckligt på honom (kanske) för de var på terminal 5 kl 13.25, Skatan hade inte tittat ett tag på sin app där det kanske stod nu att det skulle starta senare … men de sköt upp resan 5 minuter åt gången efter att först sagt 14.10. Nåväl. De kom inblåsande på terminalen med pick och pack och Mannen går numera med käpp och såg att det inte stod delayed på skärmen utan go to gate.  Det var nästan helt tomt framför incheckningsdiskarna men två kvinnor med Arlanda-märket på ryggen (Skatan glömmer alltid vad de heter som har hand om flygplatsen) stod och hängde och snackade med varandra. Var fanns Thai-disken eller informationen? Det fanns inte, sa de.  Thai representerades av SAS och ett lojt finger pekade i riktningen mot SAS informationsdisk dit de rusade men de kunde inte hjälpa oss. OM de hade grabbat tag i deras resväskor och sagt att de skulle lotsa dem genom incheckningen (som var stängd för länge sen),och säkerhetskontrollen så kanske … KANSKE … de hade hunnit.

Och nu ville Mannen åka hem på stubben. Så då gjorde de det. Tog Swebus 14.10 till Stockholms busscentral, bytte till buss 830, åkte småvägar till Södertälje och så hem. De var hemma kl 18.00.

Pust.

Gråtochelände.

Och så nya tag.

Nu åker de på lördag med Thai men bor på hotell i natt så att det inte KAN slå fel … om det ska bero på dem alltså.

Thailand here we come, Koh Chang … we will soon meet you again.

ÄNTLIGEN

 

 

 

2 reaktioner till “Det kunde knappast ha blivit värre …

  1. Jag har följt din resa på facebook och förstår vilken frustration ni råkade ut för. Hoppas nu att ni kommer iväg och att inget mera bök kommer till. Jag vet hur vädret kan ställa till för en. Här är det 30 grader kallt och brorsans vatten har frusit igen, veden är snart slut så nu får det bli vår. Vintern har tagit hårt på mitt humör och min kropp också för den delen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.