Måndagen började med ett ryck

Skatan drömde den mest fantastiska dröm. Inte konstigt att hjärtflimret flimrar och kroppen sätter sig i nödvärn. Ungefär så här var drömmen så långt hon kan minnas.

”Hon var på hemväg med flyg. Det hade bombhotats eller så var det Skatan som var hotad. Väl hemma pustade hon ut hos Lilla e som bodde i en lägenhet i kaos (inte likt Lilla e att bo i kaos inte). Då hade Skatan hotats igen att om hon inte kom till en viss plats så skulle hon råka illa ut. Men hon måste ta ett flyg tillbaka som hade bombhotats. Herreminje … Hon hade väldigt ont om tid och tvekade om hon skulle fara och riskera livet ovanför molnen eller inte. Till slut bestämde hon sig och packade en liten väska där det inte fick rum mer än några trosor och tre mjukisdjur, en gris, en hund och en liten kanin. Väl nere i taxin fick hon besked att de aldrig skulle hinna. Flyget skulle gå 13.30 och klockan var redan 13.15 och gaten var stängd.”

Skatan vaknade svettig med hjärtklappning.

Nu vill Skatan ha ett drömtydningssvar på den här drömmen. Egentligen behöver hon inte det för det är ju ganska uppenbart att hon känner sig jagad och lever i kaos och söker trygghet i mjukisdjur (som hon inom parantes alltid älskat att omge sig med)

Nu till något helt annat som man säger när man byter ämne.

Igår kväll framför TV:n läste Skatan SvD Resebilaga och hittade en annons som väckte hennes intresse.

Oj, hon har ju aldrig provat på att måla i olja. Nu var det läge. Eller är det?

Och spontan som Skatan är anmälde hon sig genast och betalade in avgiften, en anmälan som i och för sig kan tas tillbaka inom fjorton dagar, men nej, hon tänker INTE ändra sig. Det kommer att ordna sig på ett eller annat sätt. Hon kommer ju bara vara borta tre förmiddag i juni och att åka till Lidingö tar ju som högst en och en halv timme. Och hon har anmält sig till självporträttkursen. Vad annars? Hon gläds redan över sitt djärva flax.

Annars är måndagen som måndagar är. Ett gediget program har de den här veckan också: Mannen ska tillbaka för översyn på Öron- Näsa- Halsmottagningen idag.

I morgon kommer biståndshandläggaren och Skatan har sin sköna Pilatestimme hos Fias Kraft- och Hälsa. Och så är det dagen då alla pensionärer handlar eftersom det är 5 % rabatt.

På onsdag är det ganska lugnt tror Skatan. Ann, deras fina städerska kommer på eftermiddagen och de hoppas kunna åka ut till Femöre och greja lite,

på torsdag är det Fia-dag, träning alltså och så ska Skatan skjutsa Mannen till Stora E. De ska luncha ihop på NK-villan medan Skatan ska ta det lite lugnt. Pyttsan! Klockan tretton ska däcken bytas och Skatan har bestämt att de ska lämnas kvar på verkstaden tills i vinter så hon slipper släpa ut och in däcken i bilen varje säsong. Mannen blir ju inte starkare i ben och armar. På eftermiddagen ska Skatan gå till Anhörigcenter för ett möte och sen är det middagsdags och kväll.

På fredagen ska Mannen och Skatan gå till Fotlisa och få sina stackars vanskötta fötter omskötta. De har fått tiderna efter varandra och sen blir det troligen lunch på NK-villan. På kvällen kanske Karin och Johanna dyker upp eller så kommer de på lördagen. De ska vara hos dem några dagar så här före påsk och sen kommer Ida och Martin och slår följe med dem tillbaka till Skåne. Flickorna ska vara hos sin pappa i påsk.
Men nu har Skatan redan gått händelserna i förväg. Hon stoppar här och hoppas att hitta några bra och lugna stunder där hon kan slappa och inte tänka på ”nästa drag”.

Tjolahopp! (försök till käckt tillrop)

10 reaktioner till “Måndagen började med ett ryck

  1. Bra ! Äntligen!! Du behöver olje-kursen och du kommer att älska Lidingö-kursen. /a Margareta

  2. Tjolahopp på dig. Du tydde ju din dröm alldeles själv och som vanligt så har du alldeles för mycket att göra .Förstår inte hur du orkar med alltsammans. Nog om det. Oljemålning har jag gått på kurs i och för min del så blir det aldrig mer. kladdigt, luktar och tar veckor innan det torkar. Dessutom så är det jättebesvärligt att rengöra penslarna. Prova på du när du har det på så nära håll. Roligt att höra om det är din grej. På tal om håll. Nu min vän är vägen avstängd för lastbilar och vägarna är bara även om snön ligger tjock på sidan om. Nu kan du komma precis när du vill så börja planera när du har möjlighet att komma. Det vore så kul. Hör av dig när du hittat en lämplig tid kram

  3. Hjälp vilket program du har, inte undra på om du känner dig stressad ända in i sömnen. Men vad roligt med målarkursen! Den däremot tror jag att du behöver. 🙂

    1. Ja den målarkursen behöver jag mer än väl. Har haft målartorka om man nu kan säga så. Har inte tagit i en pensel eller penna att teckna med på jag vet inte hur länge. Lusten har fattats. Men jag vet att det också rör sig om disciplin. Kram på dig Soldansaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.