Allt går …

Gör?

Skatan och StinaFina

Vad gör Skatan?

Jo hon är hustru till Mannen = närvarande … mycket närvarande … vän och lyssnerska, kokerska, servitris, uppassare som bl a ska se till att mediciner är tagna vid rätt tidpunkt (hans och mina), att skjortor är strukna … betänk att detta skötte Mannen själv i många år när de bodde särbo … sekreterare vilket innebär att hålla reda på alla tider, ringa samtal, gå in på datorn, kolla räkningar, läsa högt (ibland), chaufför och ja, allt i allo. Ibland undrar faktiskt Skatan vart hon själv tagit vägen och ja, ibland kan hon inte låta bli att klaga .. så är det bara … hon är ju inget helgon. Men nu när Mannen fått plats på Villan (ett dagcenter) kommer säkert de timmarna att bli som mumma för för hennes själ och hon kommer att orka så mycket mera. Om Skatan nu också fick sova ordentligt… Inte förrän i slutet av maj har hon fått tid att diskutera vad hon ska göra åt sin sömnapné. Men på onsdag ska hon få komma till Vårdcentralen och följa upp hjärtflimret och så måste hon hinna ringa till Medicin/Neuromottaginingen för att få ändring i RLS/WED-medicineringen som börjat krångla och och och …

Men … Skatan går till Fia och tränar (ibland med Mannen på Duo-träning) och så är Fia också allmän Hälsocoach för henne så Skatan har börjat äta mycket nyttigare, blivit något slankare (slank är ju att ta i … ha ha …). Och gladare. Hon är på G att ta hand om sig själv i alla fall.

Mina två hemmavarande älsklingar

”Allt går utom nyfödda barn” lär Lillbabs ha sagt.

Det är ju inte riktigt sant. Men ändå … Allt går ju nästan … på ett eller annat sätt.

10 reaktioner till “Allt går …

 1. Allt går? Ja det gör det kanske, när man är mitt i det, men det låter onekligen som om du har det jobbigt nu. Hoppas att du kan utnyttja den värdefulla tiden när maken är på dagcentret och göra något trevligt för dig själv. Det är inte undra på att du har hjärtflimmer – Välkommen i klubben förresten!
  Varm kram till dig Skatan!
  Ingrid

  1. Kram Ingrid! T o m igår var dagen fulltecknad eller verkade så åtminstone. Men idag ska jag och Mannen och StinaFina åka till Örebro till yngsta dottern, och i morgon bär det av till Fisksjön och Skogsnuvan för mig. Det ska bli sååååå himla kul att ses igen. Det var en tag sen. ❤

  1. Jag lovar dyrt och heligt att försöka ta hand om mig och komma igång med saker som jag gillar och som ligger i träda. Nu har jag ordnat så Håkan kan vara hos yngsta dottern några dagar och jag får/kan åka till Skogsnuvan. Det ska bli så kul. Det var några år sedan sist. Kram på dig gulleplutt 😉 ❤

  1. Ja det ska jag göra och nu har biståndshandläggaren utökat dagcenterdagarna för Håkan till två. Tisdagar och onsdagar får han lite omväxling från ”tjatet” här hemma. Kram ❤

 2. Välkommen till lugnet i Fisksjön Här behöver du inte göra ett endaste dugg utom att prata och sällskapa och skratta och äta mat. Har du tur kanske du till och med kan sova om nätterna

  1. Jag längtar så ska du veta Skogsnuvan och i morgon bär det av norrut. Jag har inte packat ännu och idag innan vi åker till Örebro där Mannen och StinaFina ska vara de här dagarna, är det en del annat också att göra. Men sen … Ses snart och KRAM ❤

 3. Visst går det mesta men samtidigt så måste du vara rädd om dig själv. Ingen vinner på att du tar helt slut så visst måste du få egentid. Att ”vårda” en nära anhörig som är dement det tar på krafterna. Det blir nämligen lätt så att den friska personen iklär sig hela den roll som sjukvården annars har och då är det dags att ta emot en del hjälp.

  Grattis till nedgången!

  1. Jag känner att redan en dag på dagcentret för Håkan var härligt för mig även om just gårdagen var full med aktiviteter såsom sparade ärenden på stan och besök på vårdcentralen. Men jag behövde i alla fall inte tänka på att han var ensam. Han trivs utmärkt och är så nöjd när han kommer hem. Nu skulle det bara finnas ett dagcenter för StinaFina också 😉 Hon väntar ju inte heller på att få gå ut då och då. Kram Znogge ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.