Jellicoe Road

Hajpad så till den milda grad att Skatan inte kunde låta bli att läsa den …en ungdomsbok …  och blev hals över huvud förälskad, begeistrad.

Det var hur länge sen som helst som hon varit så fascinerad, trollbunden … uppslukad.

Ja, Skatan kunde helt enkelt inte släppa den ifrån sig.

Nu har Skatan skickat den vidare till barnbarnet Ida … som får lämna den vidare …

” Det är faktiskt bara att ta copy-paste på alla hurrarop som ljuder världen över om den här romanen för jag kan tänka mig att jag skriver under på rubbet.” skriver Breakfast Bookclub

Skatan skriver under på rubbet …

När jag efter sträckläsning lägger ifrån mig Jellicoe Road vet jag inte vad jag ska säga, tycka, göra. Jag vill tillbaka till den här romanen som så lurigt börjar i territoriekampens irrgångar för att gå över i något annat och bli något nytt igen. Det är faktiskt bara att ta copy-paste på alla hurrarop som ljuder världen över om den här romanen för jag kan tänka mig att jag skriver under på rubbet.

Det jag gillar: berättelsen, människorna, miljöerna och kompositionen. Plus det andra. Samt den lätt förvirrade inledningen som är solklar efter ett tag.

Så okej, maka på er i hyllningsparaden. Jag vill in!

Jellicoe Road. Melina Marchetta.

Inledningen ääär förvirrande … det tar ett tag att komma in i berättelsen … berättelserna … men ge inte tappt …

Håll ut … och ni blir rikligt belönade … 🙂

4 reaktioner till “Jellicoe Road

  1. Hittade du den på svenska? Jag fann den bara på engelska och orkade inte riktigt. In te då i våras… Har också hört att den ska vara så bra!

    Kram

    1. Den finns på svenska och det är på svenska jag har läst den. Den ääär verkligen bra bara man kommer in i den … så att säga.

      Kram!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.