Vi åkte till Stockholm idag… Mannen, StinaPinaFina och jag…

larslerin_1

Det var nämligen – 15 grader och pannan i huset hade pajat så det var iiiisande kallt inomhus. Inte ens en brasa kunde vi tända eftersom skorstenspiporna är det projekt som står på tur att åtgärdas i huset. Vi köpte lägenheten delvis p g a den härliga öppna spisen, hade knappt flyttat in förrän man meddelade att vi inte fick elda … ännu. Detta projekt har nedprioriterats allt eftersom andra, för andra i huset mer trängande behov …. poolen t ex…. måste gå före. Klagar Sura Skatan….

Nåväl … vi for till Stockholm för en museirunda (Nationalmuseum  med Lura ögat-utställningen och Waldemarsudde med Lars Lerin, en fantastisk akvarellmålare från Munkfors). Vi började med Lars Lerin och Waldemarsudde….

En lång lång kö av bilar… inte en parkeringsplats i sikte. Vi ställde oss lite fel men löste iallafall P-biljett och gick en sväng med StinaPinaFina. Då fick vi se en parkeringsplats nere vid vattnet och Mannen sa: Jag hämtar bilen så ställer vi den där. Du kan ju gå lite med StinaFinaPina  häromkring…. Jag gick och gick och Mannen kom aldrig med bilen. Till slut gick jag tillbaka. Han hade kört omkring och inte kommit fram nå´nstans. Så  nu hade han ställt sig lite småfel igen…. Men…. på väg till museet såg vi en lucka. StinaPinaFina och Skatan ställde oss där …. och Mannen hämtade bilen. Då kom en 08:a. Ursäkta att jag säger det men den arrogans och oförskämdhet som den här kärrringen visade är lite typiskt för Stockholmare… har jag upptäckt … fast jag har många trevliga 08-vänner som nu kanske blir upprörde. Men så är det.

– Flytta på dig.

– Nej, min man kommer med bilen alldeles bakom.

– Ja men vi kom hit först.

– Nej jag står ju här och håller platsen. Vi har redan löst biljett och har väntat på den här platsen.

– Flytta på dig annars kör jag på dig ….

Och så kör den idioten till karl .. Och hade inte jag och StinaPinaFina hoppat undan, hade han kört på mig. Mannen (min) hade också varit framme och talat snällt och behärskat med dom.

– Gott Nytt År skrek jag efter dom

Sedan gick jag heela vägen till utställningen och smidde hämndplaner. Fick jag se dom bland tavlorna skulle jag trampa kärringen på fötterna …. eller råka knuffa till henne rejält. Jag hade t o m hämndplaner på att rispa bilen. Som tur är lugnar man ju ner sig ….

Det jag inte förstår. Hur blir man så´n? Så himla otreeevlig och för ingenting, för en parkeringsplats en söndag när man skall gå och titta på konst och ha trevligt. Hur i all världen funkar sådana människor?

Hur var då utställningen? Jättebra. Lars Lerin målar motiv som ingen annan målar …. såsom bensinmackar, hyreshus, bonnalivet som finns kvar där i landsbygen i Värmland, från Lofoten, där han bott… och han målar akvarell som … som Skatan skulle vilja kunna måla akvarell…. lerinlarslerin1298

Och Nationalmuseum-utställningen? Där var kön till entrén så himla lång så vi struntade i den, gick och åt lunch och åkte till Farsguben istället som blev glad som alltid när vi kommer. Och nu är vi hemma igen.

8 reaktioner till “Vi åkte till Stockholm idag… Mannen, StinaPinaFina och jag…

 1. Det är en konst att tita på konst! Parkera ska vi inte bara perata om… Själv gillar jag akvarell och har fuskat lite när andan fallit på. (Med betoning på fuskat!)Min mamma har däremot en väldigt vacker akvarell av Anna Palm en av damarena som rörde sig runt Skagenmålarna när det begav sig. Nej, nu har jag en tendens till att svamla ut igen…

  Tur jag inte kom in på Strindberg också!

  Kram!

 2. Ja tänk vilka olika problem vi har. Jag har då inte några parkeringsproblem men 08-or kan ibland vara en fasa. Om människor trängs kanske man blir vrång. Här blir man vrång för att man fryser. Jättefina akvareller. Jag har gått en kurs men har lite svårt för genomskinliga och bleka färger. Jag vill att det ska glöda och lysa. Kram på dig och hoppas att värmen snart är tillbaka för dig.

 3. Znogge! Svamla på du bara. Skatan gillar skarpt när du ”svamlar”. Jag har också gått kurser i akvarell. Konstigt nog är det akvarell, den svåraste av svåra målartekniker, som de felsta som vill måla börjar med… Anna Palm har jag googlat på. Också en fantastisk akvarellmålare… I år skall jag måla mer… både akvarell och akryl. Kram!

  Skogsnuvan! Där har du nog rätt. Det är alla människor och trängseln som gör människan så irriterad och vrång förstås. Och andra saker ute i ”de öppna landskapen”. Jag sa till Mannen när vi åkte hem att det verkligen var tur att vi flyttade från Stockholm… Eftersom du lyser och glöder som person förstår jag att du hellre vill uttrycka dig i olja eller akryl. Det passar dig… åtminstone som jag känner dig. Kram!

 4. Åh vilken typ 🙂 Jag blir så upprörd över sånt beteende och det värsta är att jag har känslan med mig ganska länge efteråt. Det är det ju absolut inte värt, tar bara en massa energi, så jag måste lära mig att släppa och gå vidare. Men jag är rätt bra på att älta 🙂

 5. Jag kom att tänka på några rader som jag nyss läst ur Lars Noréns fantastiska dagbok. Det börjar med att han blir arg på en journalist och sedan får han tydligen dåligt samvete. ”Jorden är ett mirakel som har plats år alla oss som i vår litenhet sliter sönder varandra …” Jag kan inte låta bli att också citera något tänkvärt han skriver om sorgen. ”Hur mycket sorg finns det? När den minskar av sig själv bidrar man med mer, för att det alltid ska finnas ny och levande sorg. Sorg är längtan. Den sista förbindelsen med den och det man sörjer.”

  Kram
  Kristina

 6. Pruddelutt! Jag är rätt bra på att älta jag med 🙂 … Sa just till Mannen att det inte är så underligt med alla konflikter, allt våld, alla krig här i världen, när två kärringar i princip skulle kunna börja slåss för en parkeringsplats. Vems den än rätteligen´”tillhörde”… Ja ja ….

  Kristina! Sorg är verkligen längtan… Margith skrev till oss vänner att vi inte skulle sörja alltför länge utan gå ut och leva för henne också… Jag tror att Sorgen alltid kommer att vara min följeslagare… min längtan … trots att jag gått ut och lever fullt ut… Margith kommer alltid att vara med mig…Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.