En (blogg-)dåres försvarstal

skatan035Behöver Skatan försvara sig?

Mnjaa… 

Storfamiljen tycker att Skatan har förändrats… blivit en annan…

Kan det vara bloggen? 

Men… blivit en annan?

Allt flyter… Skatan är inte densamma… ingen är densamma som igår… som för ett år sedan.. 

Skatan har förlorat sin allra som käraste bästa vän, sin förtrogna, sitt bollplank… den människa som visste mest om mig och kände mig i grunden… kanske t o m bättre än Mannen som jag levt tillsammans med i 40 år som gift….Margith…

Det är klart att jag förändrats….men…blivit en annan?

Nej.

Skatan är Skatan är Skatan… 

Är då bloggen ett substitut för vänskap, för vänner, för … något…  

Alls inte.

Men… ett mycket viktigt komplement…. och mitt stora intresse, att skriva…förutom att läsa och måla….

Eftersom det blivit mycket flax det senaste året… har bloggen fått en större plats eftersom jag har ”haft tid” att upptäcka att jag här kan göra det jag gillar allra bäst – skriva – inte bara i mina ”Moleskine-böcker”, där jag också skriver… så´nt som jag inte kan skriva i bloggen, bör skriva eller vill skriva här…

I bloggen kan jag  ”pröva mina vingar”… blogga om min vardag, vad jag läser, vad jag tänker… och få  r e s p o n s  … få utbyte och inspiration…få vänner av de mest skilda slag… som jag aldrig skulle ha ”träffat” IRL… och som  jag nu tycker mig känna som ”riktiga” vänner…. (Detta blev en låååång mening… en Gertrud Stein-mening… så jag hoppas ni kan bena ut den… 🙂 ) 

Bloggen är Bloggen… Skatans tankar,  som för det mesta tecknas ner tiiidigt på morgonen… och som jag besöker lite då och då under dagen…  mer när Mannen är bortrest… mindre när dagarna upptas av annat… förstås… vänner.. . böcker att läsa..mat att laga… porträtt att måla….

… och så måste  ju Skatan  ”känna för” att blogga  också… ibland tryter ”känslan”…. 

Då tar Skatan en paus… har jag bestämt mig för… 

Storfamiljen… har, som sagt, ”tyckt” om mitt bloggande… inte hur jag bloggar,int vad jag bloggar om… utan att jag bloggar…

När jag som barn var uppslukad av mina böcker, försökte mamma få mig att ”gå ut med de andra barnen och åka skridskor eller nå´t”… 

Nu är det OK…  mitt läsintresse… fast inte ”hänga över boken” för länge… förstås… Det är ju också en ”ensam” syssla…

Att måla… har alltid uppmuntrats. Där har de största hindren funnits hos mig själv… att komma igång… få flyyt… 

Och så nu … att blogga… att tänka högt……att skriva…

Aha… nu kom jag på det….

Jag är naturligtvis en ”annan” Skata, en ”annan” person än den Skata som make eller barn eller barnbarn känner mig som…

…jag är en alldeles egen fristående människa…  som man inte känner igen…som är ny…och som därför blir lite ”skrämmande” … inte ”gamla” mamma…eller frugan….utan en person som man inte ”träffat på” förut…. och inte tycker sig känna… och kanske inte vet om man vill känna…lära känna…

Min maaammaaa?

Kan det vara så enkelt?

7 reaktioner på ”En (blogg-)dåres försvarstal

  1. Så sant Man är olika personer för olika människor. Den människa man är i bloggen kanske har varit lite osynlig för ens närmaste. Samma kommentar har jag fått. ”Att du tänker så här. Det visste jag inte”. Att man får nya vänner med bloggandet är ju sant som du och jag till exempel. Jag hoppas och längtar efter att få träffa dig i verkliga livet!!!!!!!!

  2. Skogsnuvan! Jag har liksom inte förstått ”var skon klämmer” när det gäller mitt bloggande… Men så kom den där aha-tanken…
    Jag har ”chattat” med Ewan… mailat med Björn… så nog kommer vi att hitta tidpunkt…Det ser lite knepigt ut att fixa ihop os på din semester… men det finns ju lördagar/söndagar och sommarnätterna är långa och ljusa… Det kommer att bli av. Annars kommer jag ensam… Kram!

  3. Ditt andningshål, din fria penna här på bloggen och möjligheten till alla möten, nya vänner – det är en fin sak att vara rädd om. De dina är nog rädda för förändring, att de inte riktigt har konturerna av dig tydliga. Tror jag, tralala! Ha det fint.

  4. Vi tycker lika vi vill lika…

    Att skriva ger en perspektiv på de egna tankarna, och när man dessutom får så fin respons…ja då gåååår det bara inte att sluta!

  5. Pingback: Ett riktigt god fortsättning 2013 « SKATANS TANKAR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.