Jag ligger efter kan man nog säga …

IMG_3425Igår såg det ut så här. Man kunde äta glass i solen. Och det var varmt. Vi stönade och stånkade och tyckte nästan att det var fööör varmt. Inte jag förstås som älskar värme men …

Idag regnar det ett kyligt regn som säkert kommer att strila hela natten. Om jag kan tyda strålarna riktigt.

JoJo och jag åkte in till byn, som de säger här, Åhus som jag säger,  för att kolla lite och äta glass från Glassbåten.

IMG_3392På väg dit passerade vi en båt som låg förtöjd med massa glada turister i.

Flodbåten.

– Skall vi ta oss en tur, frågade jag.

– Vet inte, svarade JoJo-Jag-vet-inte. Hon har de här dagarna fått ett nytt namn.

Det var fem minuter kvar till avgång så JoJo-Jag-vet-inte, Cocco och jag hoppade ombord och så la vi ut …

Kaptenen på skutan var också guide och berättade under färden lite om byggnader och blommor och bin medan vi sakta tuffade iväg. Han hade en härlig berättarstil. Han pratade i och för sig skånska så en del gick väl förlorat för en sörmlänning som jag.

IMG_3397IMG_3400IMG_3403 - KopiaIMG_3408

Vi passerade en byggnad som såg ut som en kyrka men hade ett hög skorsten bakom, Djävulens Kyrka, eller Spritan som man säger här … och så Gästis, Åhus Gästgiveri …

IMG_3415 När vi lämnade byn och kom in i Helge ån kom det där om blommor och bin på tal. Vi passerade vackra näckrosor, både vita och gula. Men det var först när han började berätta om ”storsjöodjuret” Mal-fisken som han riktigt kom igång. Det är en riktig ”drönar-fisk” som behöver ett verkligt långt förspel innan han kommer i form och ”går på ” så att säga. Det måste vara 25-gradigt vatten minst två somrar i rad för att han överhuvudtaget skall tänka sig nåt. Då får man inte vara otålig som Mal-mö …

Vi passerade kanotister och vackra trädgårdar … och till slut hade den där timmen gått och vi var hemma i byn igen. IMG_3410

6 kommentarer

 1. Apropå detta med att klaga på vädret: Jag vet inte riktigt vad som är fel med mig. Jag gnäller hela vintern på att det är kallt, mörkt och att livsenergin sugs ur mig, sedan i juli månad är jag nästan alltid deprimerad och vill att det ska regna så jag slipper vara ute och njuta så förbannat och bara kan sitta inne vid datorn. Depritionen hänger nog lite samman med att vi är ute och reser i juni och man får så mycket inspiration som bara ramlar samman i vardagslunken i juli. Men den där båtresan tyckte jag lät riktigt mysig.

 2. Soldansaren! Efter många intryck, resor och upplevelser blir det nästan alltid så för mig också. En liten dipp. Kunde bli en stor också för några år sedan. Båtresan var mysig men avslutades lite abrupt här på bloggen. Det var någon som drog i mig, skulle väl duka eller titta när någon av flickorna red eller nåt. 🙂 Kram!

  Znogge! Det gör jag för det mesta alltid. Följer mina snabba impulser. Ibland, inte här, men ibland är det inte sååå bra. 🙂 Kramar!

 3. Känner väl igen ”byn”, i Åhus har jag en kusin med familj btukar försöka ta en tur dit varje år. Är så fint att gå längs kanalen brukar gå runt o ta båten över tillbaka. Tror absolut mannen längtar efter sin lilla skata!! Du verkar ju varit bortflugen ett tag nu.

 4. Vilka jättefina bilder på Jo-Jo-jag vet inte.
  Är avundsjuk på allt du upplever.
  Kram

 5. Ingrid! Åhus är verkligen fint men väldigt ”trångt” så här i turistsäsong. Jättekul tycker de som bor där året runt men det har ju nackdelar också. Som allt. Ja, jag har flaxat runt en del så det var nog både bilen och Skatan som Mannen gärna ville ha hemma igen. 🙂 Kramar!

  Nickan! Skall du inte vara. Nästa år, eller i höst, eller nån gång hänger du med till Skånegänget, eller hur? Kramar!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.