Nu går vågorna höga …

11s06-fredde-379_j_1043972b

Statsministern låter lyxrenovera bastun. Uja min je … Inte sin bastu i Täby. Inte ens bastun i Sagerska palatset där han för tillfället håller till åtminstone ett år till. Nej, bastun i Harpsund, representationsvillan eller herrgården eller hur man nu vill benämna den. Dit potentaterna och andra länders regeringsrepresentanter tas för att bjudas på svensk gästfrihet. (Undrar hur de turkiska baden ser ut i liknande byggnader i t ex Istanbul eller Amman där jag ju nyss varit?). Den nya bastun går på 1,9 miljo0o0ner. Och vi skattebetalare måste punga ut med 25 öre var för kalaset.

Kan det vara rimligt? Vad säger Oppositionen?

Den säger nog ingenting för det är ingen så kallad politisk fråga.

Skatan säger i alla fall … att det kan det … vara rimligt …  och pungar med glädje ut 25 öre för en bastu som säkert kommer att ”hålla” fler än en regeringsperiod.

När Aftonbladet söker statsministern för en kommentar blir det tvärstopp.

– Det finns ingen anledning för honom att kommentera det här. Beslutet om den renoveringen fattades inte på politisk nivå. Du får ställa alla frågor till förvaltningskansliet istället, säger Roberta Alenius, statsministerns pressekreterare.

Som det ser ut … har ju faktiskt inte Reinfeldt fått bestämma ens färgen på kaklet. Inte ens det.

5 kommentarer

  1. Britt! Har de inte ens gemensamhetsbastu ?? Deeet har de i Österrike. Blev helt chockad första gången jag stötte på det. Nej, om det är på deeet viset får det bli eftersnack i bastun … inga beslut. Och de har säkert en bastu för kvinnorna också. Skulle Angela Merker få sitta utanför och vänta 🙂 Kan jag aldrig tänka mig. Kram!

  2. Mixed bastu finns på Björnfällan uppe på Dundret i Gällivare. Det kanske finns i Harpsund också?

    SV: Jag fick fröet av sjukgymnasten. Vet inte var de finns annars att köpa.

  3. Här igen!

    Svarar: Vilken tur att jag föddes i ”rätt” land. Ett land som inte är i krig med andra stater, inbördes krig eller är en militärstat eller rensar ut oliktänkande. Lätt att glömma när man svär över Försäkringskassan…det hade kunnat vara värre.

  4. Britt! Ja vi är födda i ”rätt” land. Verkligen. När man hör hur människor lever, tvingas leva, svälter, skjuter på varandra, osv osv förstår man det. Att man är priviligierad som har fötts här eller fått komma hit … för att svära över Försäkringskassan … Nej, jag menar inte så men man lever ju Här och Nu och då ingår det ibland att man blir irriterad på … ja, just det Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen eller eller … Man kan ju inte vara ett helgon och tacksam heeela tiden (*fniss*) trots allt. Kram!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.