Skatan har plockat sin första vårbukett

I morse på Morgonrundan småduggade det och hon gick i ”sina vanliga fotspår” men var ute i senaste laget för att träffa hundbekanta …

Hon inhandlade akvarellfärger och ett litet block … och tänker sig stordåd i sin Ateljéhörna hemma …

Lagom till lunch blev Skatan hämtad och kom till dukat bord hos Brigitte i Bad Goisern … Det var lite uppbrottsstämning för väninnan Heide skulle iväg efter Mittagessen … som som vanligt smakade hur gott som helst när Brigitte lagat den  … grönsakssoppa, currygryta med sallad och espresso på det …

Och efter maten skyndade vi oss ut i vårsolen … ja, just det … VÅRSOLEN fullständigt vräkte ner sina varma strålar och Skatan var på tok för varmt klädd … men njöt förstås i fulla drag … av solen, värmen och takdroppet, fågelsången och blommorna.

Trots att snön bara försvunnit fläckvis var de där … Schneerosen … snörosorna (jag vet faktiskt inte vad de kallas för i Sverige) …

Det där vita i mitten är alltså en Schneerosen-knopp …som jag förevigade med min mobil …

Vi följde vägen hemåt längs Hallstattersee och det låg ju en del snö kvar förstås men samtidigt kunde man tydligt se knoppar som var färdiga att brista …

Skatan satt i solen och njöt … tittade på Dachstein som glittrade på avstånd och vindflöjeln alldeles ovanför huvudet på henne …

och väntade på att Brigitte skulle bli klar …

Hon skulle till  Bad Goisern och Skatan till stationen där för att ta tåget hem till Ischl …

… hem för att sätta blommorna i vatten och ha en lång lat eftermiddag och kväll … alldeles för sig själv.

19 reaktioner på ”Skatan har plockat sin första vårbukett

  • Skicka mig en bra bild så skall jag måla din älskade Trix … du kan skicka den på mailet eller visa i din blogg. Kram på dig!

  • Ja, så heter de nog. Julrosor. Visst känns det härligt att i de här bara fläckarna hitta blommor att plocka, se knopparna på buskarna och höra fågelkvittret … det hörs ju hemma också … men här är det nästan öronbedövande.

   Kram!

 1. Jag tycker att blommorna påminner om våra julrosor! Har en i trädgården men när den behagar blomma blir det först fram på vårkanten.

  Så gott du verkar ha det. Fortsätt med det!

  Kram

  • Ja så heter de, tror jag. Julrosor. Fast ”mina” vårblommor som jag förknippar med våren hemma är ju främst tussilago och vitsippor. Hoppas vi slipper vänta alltför länge på dom därhemma. Men våren kan komma fortare än kvickt. Här nere går det i alla fall undan.

   Kramar!

  • Jag njuter i fulla drag och njuter så det räcker till dig också. För att använda ett gammaldags ord så är det verkligen ”vederkvickande” att vara här i Klimts och Schieles rike.

   Kramar!

 2. Vårens första blomma i ett litet glas. Finns det något så hoppfullt. Jag ser att din himmel är blå och ser att du tagit fram ditt ritblock så nu förstår jag att du har en fin och härligt tid. Det är du verkligen värd. Kram

  • Det känns verkligen underbart att ”fly vintern” ett tag och jag önskar att jag kunde tagit med dig ”i packningen” hit på något sätt. Du skulle ha behövt det bra mycket mer än jag, solen, värmen och takdroppen.

   Massor av kramar!

 3. Så otroligt vackra bilder och jag är avundsjuk på dig som kan sitta och njuta av det jag längtar efter så himla mycket!

  Dra i dig all sol så att du har när du kommer hem igen 😉

  • Ja … det skall jag göra … dra in all sol jag någonsin kan. Jag önskar jag kunde ha tagit med mig alla mina goa bloggvänner hit ner. Alla har fått nog … en del redan från början (Skogsnuvan) en del när kylan och snön aldrig tog slut.

   Kram på dig och jag tror faktiskt … jag tror att våren kommer snart hemma också 🙂

 4. Julrosor var namnet! Till höger, vid spaljékanten utanför köksingången i Nyköping, brukade de titta fram genom snötäcket. Jag nämner dessa blommor i min ”biografi”.

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.