Rut Tobi har flyttat in

Precis som ”pigorna”  som förr i världen tjänade  och bodde hos herrskapen  i  minimala jungfrukammare har Skatan fått en inhysing och hjälp i hushållet. Främst med tvätthögen som växt sig kämpahög.  Rut … med efternamnet Tobi …  har flyttat in. Inte i egen kuppe … Hon  får hålla till godo med utrymmet  bakom dörren i städskåpet, stackarn.

Men som ni ser har hon gott humör  ändå … eller så låtsas hon bara …

Skatan har alltså skaffat sig en piga. Men … på det gammaldags viset … fullständigt livegen är hon … utan vare sig semesterersättning, arbetstider eller först in sist ut … ni vet de där reglerna som gör att jobbet blir ett anständigt jobb, vilket som helst.

Men om jag skall vara helt ärlig behöver Rut själv ganska mycket hjälp för att hjälpa Skatan … om man så säger.

Här syns Rut lite bättre …  i helfigur … med Skatans tunika som Rut snart skall bistå Skatan och hjälpa till att få slät och struken. Hon gör det med sin kroppsvärme eller rättare sagt … sitt huvud som alstrar så mycket kraft att det fullständigt ångar om det och hjälper till att stryka plaggen. Undrar just om hon är i klimakteriet. Den där ångan kommer lite hipp som happ och stötvis … verkar det som. Men lika blek om kinden är hon likafullt. Det ääär nog inte såna där klimakterievärmevågor  i alla fall … Men vad har nu detta med Rut och göra … Ingenting. Det var en tanke och en parentes bara.

Nåväl.

Nu när Skatan har provat att tillsammans med Ruts huvud få sina plagg någotsånär släta måste hon medge att det inte var helt lätt.

Men vem har sagt att det skall vara lätt att ha en fullkomlig främling hemma hos sig själv … som skall hjälpa till med tvätten och se hur vi har det och … ja

Vem har sagt att det skall vara lätt?

17 reaktioner till “Rut Tobi har flyttat in

 1. Har du fallit för TV-shopen, eller var kommer denna Rut ifrån? Vilket bra strykjärn. Hoppas den funkar, om, berätta mer om Rut. Den faller nog många på läppen. För skrynkliga kläder vill man helst inte ha, men heller inte strykning. Kram

  1. Ja jag fick henne ”på annons” och hon har bara börjat … Vi känner inte varandra så bra ännu Rut och jag … men jag återkommer …

   Ha det …

   Kram!

 2. Jag har nåt liknande jag å. Jag gick på reklamen men jag tror inte att jag ång-rar mig.

  1. Än så länge har inte heller jag ång-rat mig *fniss* … men som sagt. Det tar nog ett tag innan vi lär känna varandra. Hon är lite bångstyrig och svår att ”styra”.

   Kram!

  1. Tror inte det tyvärr att hon kan göra mycket mer … och hon har nog också tummen mitt i handen när det gäller ”finlir” är jag rädd. Men jag måste ha tååålamod. Det får ju inte fattas när man närmar sig en ny, litet kitslig, person.

   Kramar!

 3. Ja har man sett på maken. Det finns då allt möjligt nu för tiden. Jag går med skrynkliga kläder jämt men det skiter jag i för stryker det gör jag inte och gubbarna skulle bara se hur jag såg ut om jag kom naken så det känns som om det kvittar.

  1. Ja egentligen känns det som det kvittar för mig med. Men när jag såg annonsen kunde jag inte motstå. Och liiite lättare och roliga än att stryka är det allt.

   Kramar!

 4. Det var inte illa var Rut kan för grejer. Klimakteriet låter det ju som men som sagt, det är nog inte det. Hon ser väldigt nöjd ut med sina uppgifter. Säkert en hängiven dam i sina bästa år.. Eller så är hon en ungmö 😉

  1. Jag tror helt klart att hon är en ungmö. Hon beter sig faktiskt lite ”taffligt” om du förstår vad jag menar. Vi hjälps åt så gott det går.

   Kram!

  1. Jag har testat henne på kanske fem plagg hittills. Bäst går det på dukar, handdukar, servetter men också långbyxor faktiskt. Skjortor blir lite trixigare men jag tror att när jag väl övat upp mig och vi samspelar lite bättre att det skall bli riktigt bra. Om hon är värd sitt pris. Deeet kan jag egentligen inte säga. Alla har så olika uppfattningar om någots värde. Men … jag tycker nog det ändå.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.