StinaFina – Före och Efter

Man får faktiskt ta sig en funderare över hur StinaFina  kunde se någonting över huvud taget med den kalufsen som hon hade  före det blev klippning av. Men hon har i alla fall hållit sig på rätt köl, inte krockat med vare sig möbler, lyktstolpar eller snöhögar …

Stackars, stackars rufsiga och tufsiga StinaFina …

Och  … efter några timmar kom den  ”mycket bestämda damen”, enligt frisören alltså  … hem igen och hade blivit så liiiten, så liiiten sååå … efter badet och klippningen.

Krympt liksom …

En viss känsla när man ser blicken är kanske att frisören ändå hade rätt. StinaFina har blivit ” en mycket bestämd dam” med åren …

Mycket bestämd …

Och trots att hon ”krymt”  och blivit liiiten såg man hur tydligt som helst att hon också blivit lite rund om magen …

Kastrerade hundar har ju lätt att ”lägga på sig” om inte Matte och Husse ser upp.

Hon var i alla fall själv mycket nöjd och glad med sin nya look.

Tacka sjutton för det … 🙂

Man kan också lägga märke till de rödaktiga slingorna i skägget … precis som Matte har  – fast inte i skägget då förstås.

StinaFinas nya hundfrisör heter förresten Linn och har en egen salong här i Nyköping,  Linns Hund Glädje, ett verkligt inbjudande, mysigt och varmt ställe där levande ljus och idag också lite påskpynt mötte oss. Hennes egen hund, en rottweiler … jättebra för StinaFina att få träffa … var en lugn och tyst herre, mycket väluppfostrad och fin. Sådan matte sådan hund …

Alla hundägare som behöver trimm och klipp för sina hundar här i Nyköping kan jag varmt rekommendera denna salong. Nästa gång skall jag ta med mig kameran … så får ni se.

29 reaktioner till “StinaFina – Före och Efter

 1. Stina-Fina blev MYCKET snygg och elegant och det där med ”volanger” på magen ska man inte bry sig så mycket om, det kan du hälsa henne från mig!

  Kramar!

 2. Snyggt! Hälsa henne det! Och förresten om någon någon gång antydde att min morfars hundar hade fetmat till, fnös han uppbragt och sa ”Hrmppf, de ha stark en rygg.”

  1. Skall lägga repliken på minnet … Förstår inte att alla måste kommentera både folk och fä om de har blivit lite runda. Ingen säger väl något om motsatsen. Då viskas det bara bakom ryggen på den utmärglade.

   Kramar!

 3. Men herre je skatan. Hon är ju rent förfärligt lik dig. Se bara på blicken och den bestämda resningen. Jättesnygg och precis som vi lite vuxna kvinnor så har hon fått lite mage hi hi

  1. Skall framföra ditt grattis. Hon är mycket medveten om att hon är snygg som bara den. Går här och sprätter 🙂

   Kramar!

  1. Ja, nu kan hon till och med träffa Coco (äldsta dotterns hund) som ju är hennes stora rival om oss tvåbenta.

   Kramar!

 4. Tjusig StinaFina! Håller fullständigt med föregående inlägg, kunde vara två olika hundar.
  De röda mustacherna är så fina…Stinafina fin 🙂

 5. Oj vilken skönhet som lurade därinunder all päls 🙂 Det måste vara oerhört skönt att som hund få bort pälsen med jämna mellanrum. Vad härligt att ni har fått en ny frisör som dessutom är duktig. Annars kan det ju vara både på gott och ont att byta frisör..

  Önskar ER alla en skön fortsatt torsdag.
  Kram!

  1. Ja nu hade det ju inte blivit direkt med jämna mellanrum … så mycket kom ju emellan, Sonens sjukdomar och så ja, så var det så kallt och … tiden gick … Men nu nu är hon fin igen vår StinaFina.

   Kramar!

 6. Är Stina-Fina till att vara dvärgschnauzer kanske? I morgon ska jag träffa Dubbelörnens schnauzrar och där kan man snacka att den äldsta av dem är DUKTIGT rund om magen! Om nu inte nyvovven jagat runt gammelvovvarna så de gått ner i vikt…

  Vi ska till Sundbyholm och köpa lax till påsk! 🙂

  1. Jodå, visst är StinaFina en dvärgschnauzer, med maxhöjd för rasen, 35 cm, men också längden är 35 cm … precis som det föreskrivs. Nu är ju pälsen ingen schnauzerpäls längre eftersom hon som sagt är kastrerad och pälsen har förvandlats till något mjukt istället för strävt … men hon är fortfarande en schnauzer. I själ och hjärta.
   Jag känner inte Dubbelörnen men skall genast googla eller kanske besöka dig först för att lära känna honom? bättre.

   Kramar!

 7. Åh, så snygg hon blev! Vilken vacker dag i sina bästa år. Jag inser nu att såväl Herr Hund som Miss E är i akut behov av var sin fryisyr! Tur att jag har tid till Herr Hund i alla fall!

  Kram

  1. En dam, vacker som en ”dag” … se ovan din egen kommentar 🙂 … måste jag säga att StinaFina blev.
   Tänk vad ett besök hos frissan kan göra!

   Kramar!

  1. Självklart! Vi kommer hela ”packet” … en bil fullständigt helpackad med folk och djur och grejer. 🙂
   Det skall bli kul att ses. Det var ju ett tag sen.

   Puss och Kram!

 8. Godkväll Skatan, jag vill bjuda in dig och Stina-Fina till min sida ikväll för att få en dos av sommarkänsla.

  För sommaren kommer snart och din rygg kommer säkert att laga sig tills dess. Det önskar jag och alldeles säkert alla dina vänner!

  Välkommen in och kramar!

 9. Å, vad fin du blev lilla Stina.
  Ja det är fint med hundsalonger som är inbjudande med ljus och annat. Det lugnar hundarna. Kram

  1. Och så fanns där den fina stora svarta snälla rottweilern också. Hoppas att StinaFina så småningom kan få en annan bild av stora svarta hundar än den hon fick när hon blev överfallen och som verkar ha stannat kvar.

   Kram!

 10. Hon blev ju väldigt fin och ståtlig! Ja, hon kan ju inte ha sett mycket innan klippningen tycker man ju inte. Men eftersom att hon inte krockade med saker och ting så verkade hon har sett någonting. Men nu ser man hennes fina ögon, känns som en annan kontakt när man har ögonkontakt 🙂

  1. Egentligen skall ju hennes lugg vara bra mycket längre men jag bad frissan klippa den så kort att ögonen var fria … att se obehindrat med. Skit samma om jag inte följer standarden för hur en schnauzer skall se ut.

   Kramar!

 11. Hejsan! Vad kul att läsa din blogg! Roligt att du blev nöjd med den nya vårfrisyren :)Ni är varmt Välkomna tillbaka, då kommer det att finnas två stycken svarta små rottisar, vi fick hem våran valp idag 🙂
  Mvh Linn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.