Lilla a kom igår

Snart skall vi gå Morgonrundan med StinaFina, äta frukost och sedan ”göra stan och dess gallerier”.

Solen lyser redan uppmuntrande på Wedholms vägg och det lilla blå huset …men det är kallt.

Höstkallt.

Idag visar  Ria Roes Schwarz en del av sina akvareller och har vernissage på Galleri Sjöhästen här i stan …

Det skall bli så roligt att återse henne, en kvinna som Skatan verkligen beundrar och har den största respekt för …  och som är en underbar akvarellist i samma skola som Lars Lerin.

Det sista ljuset” (2006) målat av Lars Lerin och fotograferat av Lars Engelhardt

Detta ödehus ? växte fram under Rias hand när hon undervisade Skatan och lilla a och de andra i somras på Fridhem

Båda har haft Arne Isacsson som lärare

Arne Isacsson ”Gråljus över slätten

Skatan får skämmas lite när vi träffas att hon inte målat en enda akvarell sen sist … men Skatan har en del att skylla på … hon  har inte mått så bra och det krävs det av henne för att hon skall få ”ur sig något” … men idag kommer säkert lusten tillbaka.

Vi fortsätter  sedan ner till Bryggeriområdet och de andra gallerierna, äter en god lunch någonstans.

Sedan, framåt eftermiddagen,  skall lilla a vidare till Stockholm och dottern sin och Skatan och Mannen skall ha gäster på Femöre.

Lilla a har målat ”Utsikt från Tomarps kungsgård” (2010)

Man måste passa på innan sommaren helt har övergått till höst och höstrusk.

Carpe diem.

Maten är förberedd så långt det går, vädret är vackert …

Nu är det bara Skatans hälsporre som kan sätta sig på tvären …

Men Kinesens liniment brukar göra underverk och fixa det mesta 🙂

19 reaktioner till “Lilla a kom igår

 1. Ha en riktigt härlig hösthelg!

  Men det finns hopp för nästa vecka ska det visst bli lite sommarvärme igen.

  Kram Ingrid

 2. Akvarell kan jag tycka vara vackert men lite för mesigt i färgen för mig. Har försökt mig på det och gått kurs men det har inte riktigt fastnat i hjärtat.
  Inatt har det varit frost här och jag hoppas att mina pelargoner och änglatrumpeter har klarat sig. Önskar att jag också kunde gå omkring och se på konstutställningar. Det hade varit kul.

  1. Det ääär kul med konstutställningar men det är också väldigt härligt att ha skogen bakom knuten, sjön framför den och djuren, fåglarna och fjärilarna för att inte tala om blommorna i ”sin hand” och i sin närhet.

   Det är också avundsvärt skall du veta. Åtminstone för några … mig t ex. 🙂

   Kramar

 3. Önskar dig en fin höstdag tillsammans med din väninna!
  Visst har du väl hälinlägg i skona mot hälsporren? Inläggen med runt hål i är min räddare i nöden, har flera stycken som jag flyttar runt när jag byter skor.
  Kram!

  1. Jag har preciiis inhandlat ett par och det kändes redan mycket bättre. Min hälsporre är ett ganska nytillskott på floran av krämpor så …

   Höstdagen har varit fantastisk ”so far ” och ikväll skall vi ha vänner på Femöre … Det är härligt därute även om mörkret faller tidigare.

   Kram!

 4. Pratade just med DansAnn. Vi ska försöka träffas när du kommer upp för hon är så nyfiken på att få se dig i verkligheten.

  1. Jo … så är det väl … men ändå. Idag har jag träffat den kursledare och konstnär som jag har en så stor beundran för och som var så himla givmild och ambitiös att lära ut akvarellmåleriet till oss att det onekligen kändes lite ”kymigt” att sedan inte ha målat något alls … fast det var bara glada återseendekramar och uppmuntrande ord från hennes sida så … nu tar jag nya tag. Och kommer säkert gå en fortsättningskurs för henne framöver … en eller flera …

   KRam!

  1. Den allra första var ett foto som jag tog tidigt på morgonen från mitt köksfönster. Alltså inte en målad bild …

   Men du menade säkert Lars Lerins målning. Han är enastående … inte tu tal om det.

   Kramar!

 5. Kanske du skulle prova att göra en visuell dagbok, dvs blanda måleri, collage och text? Göra lite varje dag eller när du känner för det. Klippa ut grejer och klistra in osv.

  1. Jag har faktiskt tänkt i de banorna. Flera gånger och sista gången … före jag läste det här förstås … när jag såg Rias dagböcker från hennes målarperioder på Lofoten där hon skriver, tecknar, målar … kanske collage … det vet jag inte … men i alla fall. Det blir ju kreativare i alla fall … än att bara skriva rätt upp och ner, fota och ha bilderna lagrade i datorn eller i någon låda osv …

   Tack för att du tipsade mig och påminde mig om att det finns flera sätt att ”ta tillvara” sin lust att ”göra någonting”, skapa.

   Kramar!

  1. Tack … jättemycket tack! Jag har alldeles nyss beställt anteckningsböcker av dig och som hastigast varit inne på den där inspirationssidan på flickr … men nu måste jag tillbaka till mina ”plikter” ett tag … innan jag kan fördjupa mig på allvar.

   Ingen rast ingen ro 🙂

   Kramar!

 6. Va fina bilder! Men du, Gösta Backlund som bor oppa hännä i Barkagärde´, har en utställning på bibblan. Kanon! Han är duktig!

  1. Jag vet att han är duktig, han Backlund. Kanske, kanske är jag i Borlänge om några veckor några dagar. Vi får se vad jag hinner med. Jag skulle så gärna komma för att det inte skall bli får lång tid mellan varven. Hoppas hans utställning är kvar då.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.