Skorna – de ”lost ones”

Skaatan promenerar efter stranden.

Ibland i ebb. Och då när det är ebb och havet har dragit sig tillbaka hittar hon de märkligaste av saker trots ihärdigt städande thailändare.

Skatan ligger steget före.

Häromdagen tog hon en promenad till White Sand Beach Resort, där hon och Mannen bodde i avskildhetens bungalow 2009 när det begav sig första gången här i Thailand och på Koh Chang … där strandens sand har utlovad färg: vit som snö … som den har på hela White Sand Beach men där den är  allra vitast just där.

Ett träd hade blåst omkull vid ”vår” stuga nr 9 … en apa lekte med en liten pojke …  det var nästan så att Skatan ingrep med ett varningens ord trots föräldrar och farföräldrars närvaro. Men … de måste väl ändå veta vad de gjorde … Eller?

Visste de då ingenting? Att man skall undvika klappa och kela med både tama och vilda djur här. Det finns till exempel små små små tusenfotingar som Skatan inte skulle ha något emot att närmare studera men hon fick veta av Sonen att de  kunde bitas. Och då… då gjorde det rejääält ont. Och de små myrorna … och skorpiornerna. Pa blev biten av en i byn när hon höll på med jordnötsskörden och har berättat …

Och … apor kan också bitas. Då gör det inte bara rejält ont … kan Skatan lova  … utan är farligt för hälsan också … för liv och lem.

En annan sak var sig också lik där på resorten … och det var servicen. Det hade Skatan alldeles glömt bort hur usel den var. Hon satt där på träterassen och hade beställdt in en vattenmelonshake och tittade ut över vattnet och horisonten och den blå himlen medan hon väntade i lugn och ro.

Och väntade … och väntade. Och påminde om sin existens … och väntade och väntade. Och nu inte längre i lugn och ro … Nej …nu i oro … det kröp i henne och till slut tog hon sitt pick och pack … sig själv och sin kamera … och tackade för sig och gick.

Och deeet tillhör verkligen inte vanligheterna att Skatan gör … men Ida kunde bli orolig … Skatan hade ju varit borta så länge redan.

På hemvägen … fortfarande under  ebb … stötte hon på en borttappad sko … och så en till … och en till …

Sammanlagt stötte hon på nitton (19) borttappade skor som nu finns i hennes kamera och kommer som ett bildbevis så småningom …

Nitton (19) borttappade skor under en enda promenad. 🙂  Inte dåligt, va? Elva (11) vänsterskor och åtta (8) högerdojor så Skatan teori att det är mest vänsterskor som tappas håller ännu.

Ha en bra tisdag !

15 reaktioner till “Skorna – de ”lost ones”

 1. Jag har reagerat över precis liknande saker utomlands. Velat ingripa men tvekat en smula. Undra vet ingen?

  Nåja, ha en fin dag!

  Kram

  1. Till mina nära och käras förargelse ingriper jag alltför ofta om saker som ”jag inte har göra med” … tycker dom. Och den här gången. Tja … både föräldrar och farföräldrar stod där runt killen och apan och … nej , jag ingrep inte.

   Hen en fin onsdag … fick jag höra att det var idag. 🙂 Jag trodde att det var tisdag.

   Kram!

 2. Har inte hört att du hittat någon borttappad sko på länge nu men nu fick du väl så du teg. Jaså det är dålig service där borta. Det kan det väl vara här också ibland fast kanske inte här på landet hos mig för det är så lite folk så det är svårt att låta bli att se en och blir det något kan man hota med att skvallra för deras mamma som oftast är en skolkamrat eller jobbarkompis. Tänk så annorlunda det kan vara.
  Skulle gärna leka med en apa. Jag lekte med en korp igår. Försökte göra en skata till dig igår kväll men känner mig inte riktigt nöjd. Får nog göra ett nytt försök en annan dag. Ha det bra och bada för mig också. Å vad jag längtar efter att bada.

  1. Jag lovar att jag både solar och badar för dig också 🙂 och tänker så ofta på hur du har det … Man skulle vinna mycket pengar och ha sin tillflykt till ett varmt land under november – februrari eller något … kanske komma hem till jul. Det vore drömmen. Mörkret, kylan och vintern känns värre för mig också år från år .., och då behöver jag inte ens elda och hämta ved och frysa som du.

   Massor av kramar!

 3. Ett litet barnbarn till min syster fick leka med en liten apa i Thailand och blev biten och det var inte roligt alls.

  Hela reskassereserven gick åt till läkarbesök och mediciner. Allt gick bra till slut, men en hel del av resan blev förstörd.

  Ha det så gott!
  Kram Ingrid

  1. Ja många är obetänksamma och tänker inte på alla sjukdomar och allt elände som en liten gullig apa eller kattunge eller hundvalp kan föra med sig … 😦

   Men man kan ju inte lägga sig i allt och ”frälsa” världen …

   Kram!

 4. Åhhh nu har jag läst ikapp om din tillvaro i Thailand. Jag blir sååå sugen att åka dit och se det. Såg på Platsbanken att de söker förskollärare till KohLanta och Lilla skolan i ett halvår. Kanske skulle söka?

  1. Gööör det !!! Ett halvår här vore toppen … Fast det kanske skall vara ”rätt” halvår förstås. Sommaren i Sverigen är det bästa som finns och den vill man inte lämna …

   Kram!

 5. Vad härligt att du nu är i Thailand igen och får umgås med son och barnbarn.
  Fortsätt ha det gott och hoppas mannen klarar sig bra och mår lite bättre där på hemmaplan

  1. Mannen klarar sig bra … han har till och med varit ute och gått i vårsolen … 🙂

   Och jag njuter med Sonen och Pa och barnbarnen för fulla muggar …

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.