Vi skyller på ölen …

Sonen har ökat på sin vikt med tre kilo, Pa med ett sedan de kommit till Koh Chang … eller rättare sagt sedan Mamma Tingtong Skatan dök upp på arenan.

Och Skatan  då … håller hon vikten?…

Skatan tar chocken när hon väl är på hemmaplan.

Och Ida … Skatan skall fråga … men öl glider ju inte lika frekvent ner i hennes strupe så … kanske ändå att hon är lika slank som när hon kom. 🙂 … Hon sa just att hon tror hon gått ner i vikt … och skyller på värmen …

Men vår viktökning beror på ölen …  helt klart

Chang … som är starkast

Singha … som är godast  och dyrast …

och så

Leo  … som är svagast

Vinet är dyrt och inte gott och vatten … tja … vatten släcker vi förstås också törsten med. Men men … en kall öl på Oodies efter en varm klibbig sandig dag i solen kan ingen motstå.

Det hör liksom till.

14 reaktioner till “Vi skyller på ölen …

 1. En riktigt god och kall öl i hettan slår allt. Så ni FÅR skylla på ölen.
  Även om vatten är en bättre törstsläckare 🙂

  Ni verkar njuta av semestern i alla fall.
  Kramar

  1. Ja om det är ölen … som verkligen är god här … eller något annat som satt sig runt midjan … kan gå på ett ut. Jag har njutit av semestern och till den hör öl till … även om jag sällan dricker det hemma.

   Kram!

 2. Vi dricker aldrig öl hemma, men när vi är på Sicilien och sitter på Sikelia under parasollen då smakar en Birra Messina gudomligt gott, så jag förstår dig mer än väl!

  Kram Ingrid

  1. Jag dricker också sällan öl på hemmaplan. Men i Österrike kan jag aldrig motstå en Gösser och här som sagt … är det så himla gott … och hör till.

   Kram!

 3. Vad avundsjuk jag blir. Bry dej inte om viktuppgången nu, drick din öl och njut så länge det varar. Vikten fixar du igen när du kommer hem. Hemma i Enk har vi fortfarande temp på – 13 på morgonen. Inget kul alls, men dagen blir lite varmare, – 2-3 gr. Salli blev helt plötsligt halt häromdagen. Jag blev livrädd att gjort något fel. Men Cilla var till veterinären i dag och fick veta att Salli har en benflisa i benet som rör på sig. Helt ofarligt och den läggs tillrätta efter ett tag, så efter vet-besöket var hon fit for fight igen lilla Salli. Man kan operera sånt, men Cilla tycker, Salli är 6 år nu, och det är en fruktansvärd lång konvalesenstid efter en sån operation, och hon tror inte Salli skulle klara en sådan konvalesens. Salli har ju så mycket energi i sig hela tiden, och att ha henne lugn i flera veckor skulle vara döden för henne. Jag håller med och är det dessutom helt ofarligt men störande stundtals för hunden, kan gå flera år emellan, är det nog bättre att det får bero. Ikväll när vi var ute haltade hon ingenting och for runt som en tokstolle. Men du ska veta att jag har varit orolig idag innan jag fick besked. Var rädd för att jag gjort något fel så klart. Ha det jättebra och krama alla de dina.

  1. Klart det inte är ditt fel … det hade kunnat vara så att hon klivit på en glasbit … och vad skulle du kunna göra åt det. Det skulle inte heller vara ditt fel !!!
   Lika lite som du skall behöva vara bekymrad över Salli lika lite är jag bekymrad över mina kilon. De går jag ner lätt som en plätt när jag väl är hemma.

   Nu njuter jag för fullt av allt …

   Kram!

  1. Nej jag tar det … och smällen efteråt … om det nu blir någon smäll. Kinesen säger att jag är duktig på ”utjämning” … Efter sött kommer surt … och jag tar det sura när jag väl är hemma i kylan igen … 🙂

   Kram!

   1. Ja, så är det säkert. När man återgår till gamla vanor så reglerar vissa saker sig själv. Dessutom är vin i värmen så där…

    Kram

 4. Du har ju gått ner så många kilo så om du går upp lite så går du snart ner igen för nu blir det vår och man blir mer rörlig. Så drick du din goda öl med glädje för det har du verkligen gjort rätt för när du kämpat dig ner så mycket. Ibland måste man få känna och leva och njuta. Vad är det annars för mening? Njut av dina sista dagar i Thailand innan du måste hem igen.

  1. Jag njöt av varje minut … och nu är jag hemma igen. 😦

   Det låter konstigt att jag är så deppig när Mannen ju är här hemma och StinaFina men att gå från värme och ljus till denna kyla … brrr … och snöslask och hala stigar igen … brr …

   men jag vänjer mig snart …

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.